21 Mayıs 2012

BÜLBÜL YUVASI


 

Uzun uzun bilgisayar ekranına bakarak ne yazsam diye düşündüm. Araya epey bir zaman girince ne desem nasıl anlatsam bu ayrılığı bilemedim doğrusu. Akışına bıraktım, ne çıkarsa düşüncelerimden parmaklarım anlatacak size...Yaklaşık 6 aydır ayrıyım buralardan , bu zaman diliminde iyi kötü bir sürü olay yaşadım... Hastalıklar bu yıl pek yakamı bırakmadı ardı ardına epey bi rahatsızlıklar geçirdim , kayınvalidem 2 kere ameliyat geçirdi , çocukların sıraya hasta olması derken zaman su gibi aktı gitti. Bu zaman zarfında bir de düğün yaptık tabiki,  ailemizi cici elticiğimle beraber biraz daha genişlettik.

 Velhasıl-ı kelam artık buralarda olacağım inşallah... Yokluğumda beni arayan ,soran , mesaj ve mail atan tüm dostlarıma kucak dolusu sevgiler gönderiyorum... 
Küçük kızımın 24 Nisan'daki doğum günü masası ve o güne ait güzel bir tatlı tarifiyle kaldığımız yerden devam edelim  . Lokum gibi bir tatlı ceviziyle bütünleşince harika bir tatlıya dönüşüveriyor. Yine garantili tariflerimden bir tanesidir. Deneyenler pişman olmayacaktır. Şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim.

Malzemeler:
1 yumurta
1 paket erimiş ılık margarin
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

Üzerine :
1 Yumurta akı
1 kase ceviz

Şerbeti için:
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1/4 limon suyu

İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Şerbetimiz için suyu ve şekeri bir tencereye alıp kaynatalım. Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra limon suyumuzu ekleyip bir taşım daha kaynatalım.Kaynayan şerbetimizi soğumaya bırakalım.

Hamrurumuz için tüm malzemeler katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.Hamurumuz 2 y bölünerek merdane ile yarım parmak kalınlığında açılır. Hamurdan su bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesilir.  İkinci parçada aynı şekilde açılır  ve kesilir fakat bu ikinci yuvarlak hamurların ortası küçük bir kapakla kesilip ortası çıkarılarak simit şeklinde parçalar elde edilir.

Büyük yuvarlakların üzerine yumurta akı sürülüp halka şeklindeki hamur üzerine yapıştırılır. İki kat ortası boş olan hamurumuzun ortasına ceviz yerleştirilir. Tüm hamura aynı işlem uygulanır.

Hazır olan tatlımız önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene dek pişirilir . Fırından çıkardığımız tatlılarımıza sıcaken soğutulmuşşerbet dökülür . AFYE OLSUN