1 Ağustos 2008

MİNİK EV PİDELERİ

Merhabalaar ; sanırım artık meyveli pasta görmekten sıkılmışsınızdır. Bu yüzden bugün sizlere Minik ev pidelerimin tarifini vereceğim. En son büyük kızımın doğum gününde yapmıştım bunları ve çok beğenilmişlerdi. Masalarınızı donatacak farklı tarifler arıyorsanız işte size ev pidesi.
Aslında bu pidenin yapılış aşamalarını da resimlemiştim ama evdeki pc bozulup tamire gidince içindeki bazı resimler gitti malesef. Onları yedeklemeyi unutmuşum. O günden sonra tüm kayıtlarımı 2 pc de ve flaş belleklerde saklıyorum..Anlayacağınız akıllandım artık :))
Neyse lafı yine çok uzatmak istemiyorum o yüzden direk tarife gececeğim. Yapıp yiyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.
MİNİK EV PİDELERİ
Hamuru İçin Malzemeler :
1 Yumurta ( sarısı üzerine)
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
İç Harcı İçin :
250 gr kıyma
2 orta boy soğan ( rendelenecek)
2 domates ( rendelenecek)
Tuz, Karabiber,
1 çay kaşığı ucuyla kimyon
İlk önce kıymalı harcımızı hazırlayalım . Harcımız için rendelenmiş soğanları az zeytinyağında soteleyelim, üzerine kıymamızı ekleyip kıymamız suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Sonra yine rendelediğimiz domateslerimizi ekleyip onlarında suyunu çekmesini sağlayıp son olarak baharatlarını ekleyip harcımızı hazırlayalım

Hamurumuzu hazırlamak için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim hamuru fincan altlığı büyüklüğünde açıp alt ve üst kısımdan iki ucunu birleştirerek pide şeklini verelim. Kayık şeklini alan pidemizin içerisine hazırladığımız iç harcı dolduralım ve harcımızın üzerlerine yeşil biberler koyup pidemizi süsleyelim. Pidelerimizin üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Siz içerisine isterseniz peynirli harçta yapabilirsiniz.

31 yorum:

  1. Antepte bu pidelerden yaptırmak çok kolay.İçini hazırlar fırına yolalrsın onlar senin için yaparlar.ÇOK BÜYÜK RAHATLIK.Ama evdeki kadar güzel ve temiz olamaz tabi.çok güzeller canım.sevgiyle

    YanıtlaSil
  2. Bizim evdekiler görmesin.Hemen isterler.Bizede yap diye.
    Bakınca insanın iştahı açılıyor.Ellerine sağlık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş bunlar,hazır gibi duruyor.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. zeynepcim burda biz evde yapıyoruz canım fırına versek belkide yaparlar ama kimseye güvenemem bu konuda.. fırınların hali malum ..evde yapılanlar her zaman tercihimdir..aama dediğin gibi büyük rahatlıktır

    sevgilerle canım

    hülya

    YanıtlaSil
  5. sizin evdekileride al bana gel canım beraber yiyelim..öptüm seni sevgiler bülbülcüm

    hülya

    YanıtlaSil
  6. teekkürler neslihancım.. sevgiler canım

    hülya

    YanıtlaSil
  7. Canım hamarat arkadaşım mis gibi koktu valla pideler alabilirmiyim çayımın yanına ellerine ve yüreğine sağlık iyi hafta sonları dilerim,öptüm...

    YanıtlaSil
  8. merhaba canım ellerine sağlık harika olmuş.kim sevmez ki pideyi.iyi haftasonları diliyorum

    YanıtlaSil
  9. sağol deryacım. gzüel gönüllü arkadaşım yüreğine sağlık gzüel sözlerine çook teşekkürler.. sevgiler
    mutlu bir hafta sonu geçirmen dileğiyle..

    YanıtlaSil
  10. nilgüncüm hoşgeldin tatlım .. doğru diyon valla kim sevmezki pideyiii.. ooof helde trabzon terayağıyla ve peyniriyle olanı...ooof oof bir gün gelip yemek nasip olur size inşallah ..

    sevgiler canımcım öptüm seni

    YanıtlaSil
  11. nefis görünüyorlar valla,hamurun tadı poğaça hamuru gibi mi oluyor canım....

    YanıtlaSil
  12. pide ve poğaça hamurunun karşımı oluyor desek daha doğru olur canımcım ama hamuru yaparken poğaça hamuru kıvamında yapıyoruz..

    gzüel sözlerine çok teşekkürler canım sevgiler

    hülya

    YanıtlaSil
  13. hülya hanım merhaba,
    börek tariflerinizden patatesli rulo böreği dondurucuya atabileceğinizi yazmıştınız ya...Acaba onlar dondurucuda ne kadar saklanabiliyor? Birde o börekler dondurucuda yapışmıyorlar mı birbirlerine? pidelerinizde güzeller

    YanıtlaSil
  14. canim selam
    vallahi hülya bu ara cok yardima ihtiyacim var sen bu pideleride al gel bacim hem yiyleim hem benim evi toparlamaya yardim et simdide inan yoruldum az dinleneyim diye pc nin basina oturdum karnim ac ac bloglari geziyorum ellerine saglik enfes olmus bu pidecikler öptüm canim sevgiler

    YanıtlaSil
  15. diyetisyenler diyorlarya, 3 beyazdan uzak durun diye, hadi dur bakalim ne kadar uzak durabileceksin??? gel beni ye diye tepeleniyorlar, kusura bakmayin ben uzak duramadim aldim 1 tane ellerine saglik hulis abla...

    YanıtlaSil
  16. merhabalar arakadaşım nasılsın nasıl gidiyor eline sağlık canım bu pideler çok şirin gözüküyorlar hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
  17. günaydınlar canım..bugün nasılsın sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Harika görünüyorlar, ellerine sağlık. Ben de bunun aynından ama tüm hamuru tek bir tane pide şeklinde yapıp enince kesiyorum, o da hoş bir görünüm oluyor, sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Ellerinize sağlık nefis görünüyor, canım çekti. En kısa zamanda deneyeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Pideler çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Ham domates yemeği değişik bir tarif olmuş. Hayırlı haftalar dilerim.

    YanıtlaSil
  21. havvacım hoşgeldin tatlım. Börekleri istediğin kadar saklayabilirsin dondurucuda 1 yıldan fazla olmamak kaydıyla tabiki..Hiç bir hamur işi dondurucuda o kadar kalmaz zaten :)) hemen yiyip bitiririz.

    Börekleri dondurucudan çıkardığında yarım saat kendi kendine çözülmelsini sağlayıp dilimledikten sonra direk fırına veriyoruz ( böreği dilimlemeden bütün rolu halinde atıyoruz dondurucuya ) pişince sanki bugün yapılmış gibi oluyor kimse dpndurucudan çöıktığını anlamıyor bile..

    yaparsan afiyet olsun canım...

    YanıtlaSil
  22. aah yaşem keşke yanında olup sana yardım edebilseydim tatlım.. birlikten kuvvet doğar ya hemencecik toparlamıştık eşyalarını... canım rabbim yardımcın olsun çook zor bu taşınma işi..

    aah şimdi yakında olsan da bir tepsi pide getirseydim sana.. canım öptüm seni kolay gelsiin

    YanıtlaSil
  23. çapankızı sen o diyetisyenlere bakma yaa onlar hayattan lezzet almadan yaşıyorlar sanırım hiç bu güzelliklerden mahrum kalınırmııı... heehehee :)

    valla ben uzak durcam dedikçe evdekiler epeydir pasta börek yapmadın diye başımın etini yiyorlar.. epeydir dedikleri sürede en fazla bir hafta oluyor ee şimdi gelde yapma...

    neyse biz biraz diyetisleri birazda kendimizi dinleyip orta yolu bulalım en iyisi..

    çook öptüm canım sevgiler

    YanıtlaSil
  24. günaydın zeynepcim.. nasılmıyııım fenaa birazdan yeni başlıkta yazacağım açıklamasını.. çok kötü bri hafta sonu geçirdim allah beterinden korusun.

    öptüm canım sevgiler

    YanıtlaSil
  25. hoşgeldin limonlu kekim.. Kalabalık misafirlerime hep böyle küçük küçük yapıyoruum pideleri yoksa biz bize olduğumuzda bende senin gibi bütün yapıyoprum..

    ellerine sağlık canım harika oluyordur seninkilerde eminim..

    sevgiler canım öptüm seni

    YanıtlaSil
  26. birselcim hoşgeldin uzun zamandır yoktun tatil bitti sanırım.gzüel sözlerine çok teşekkürler tatlım .. sevgiler öptüm seni ve prensesini

    YanıtlaSil
  27. arminacım sende hoşgeldin tatlım.

    teşekkürler tatlım gzüel sözlerin için.. yiresel yemekler hep değişik gelir insalara ama denedikçe içlerinde ne lezzetler saklı farkediyoruz..

    sevgiyle kal canım iyi günler sana

    YanıtlaSil
  28. aah aah sevgili ahşap boyacım hafta sonun berbattı ama bundan sonrası gzüel olur inşallah.. gzüel sözlerine teşekkürler gülüm .. sevgiler

    YanıtlaSil
  29. hülyacım her zaman ki gibi harikasın

    senin gibi bir arkadaşım olduğu için çok mutluyum

    muhteşem bir ev kadını

    başarılı bir iş kadını

    harika bir anne

    süper bir ahçı

    hepsi birbirinden muhteşem ellerine sağlık

    moonlight

    YanıtlaSil
  30. ooy filizcim güzerl gönüllü arkadaşım benim.. insan baktığı gibi görürümüş tatlım .. yüreğine sağlık.. canımsın iyiki senin gibi bir dostum var...

    çok teşekkürler tatlım utandırdın beni... çook öpyüorum seni..ve çook seviyorum

    YanıtlaSil
  31. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil