2 Aralık 2008

FIRINDA SEBZELİ HAMSİ, P.D.Ç.S.# 31

  • Merhabalar ... Güzel günler görmek dileğiyle...
  • Tariflerime kışın en sevilen balığı olan hamsi ile yapılan güzel bir tepsi yemeğiyle devam ediyorum.Hem leziz hemde çok besleyici bir yemek. Denemeyenler mutlaka denemeliler helede balık sevenler .... Bol soğanla yapılan bu yemekte yağ oranı yok denecek kadar az hamsinin yağı , soğan ve bol limonun suyuyla özleşip pişiyor yemeğimiz... Diyettekilere duyuruluuur... :)

FIRINDA SEBZELİ HAMSİ

Malzemeler :
1 kilo hamsi
4 büyük soğan
2 patates
2 havuç
2 domates
2 limon
3 yeşil biber
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, Kırmızı biber


  • Öncelikle hamsilerimizi kesip temizledikten sonra baş kısmından tutularak ortası açılır ve kılçığı çıkarılır. Hamsilerimizin kılçıklarını ayırdıktan sonra hafif tuzlanır..
  • Tepsimizin içine yarım ay şeklinde soğanlarımız doğranır. Patateslerimiz ve havuçlarımız da çok kalın olmayacak şekilde doğranır. Soğanlarımızın üzerine patateslerimiz ve havuçlarımız yerleştirilir. Üzerine hamsilerimiz dizilir. Hamsilerin üzerinede biberler , domates ve limonlar dizilerek en üste yağı ve biberi dökülerek üzerine aliminyum folyo serilerek önceden ısıtılmış 200 derece fırınımızda pişirilir.
  • Patateslerimiz ve havuçlarımız pişince yemeğimiz pişmiş demektir. Afiyet şeker olsun efendim...

    Bu tarifim P.D.Ç.S.E. 31'e ev sahibeliği yapan sevgili Ümrancığıma gitsin .Kolay gelsin canım.. Sevgiler

20 yorum:

  1. Kokusunu duydum koştum geldim :)
    İlk yazan ben olayım dedim...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. hamsi olsunda çiğ bile yerim hele buna bayılırım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. çok severim biliyomusun..daha geçen gün pişirip yedik afiyetle....

    kızartmasından daha çok bunu seviyoruz.....

    ellerine sağlık...görüntü harika...

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Ben de biraz değişiğini tencerede yapıyorum. Eşim Ordu'lu olunca hamsi sevdiklerimizin arasında.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Sebzeli hamsi ne güzel fikir Hülya, ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  6. Balık bağımlısı biri olarak balığın her türlüsünü çok çok seviyorum.
    buna benzerini bende yapıyorum.bak yine canım çekti.
    ellerine sağlık canım
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık canım,nefis olmuş...Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  8. mmmım mis gibi az önce fırına attım sabırsızlıkla bekliyorum seninde eline sağlık Allahın Karadenize sunduğu en güzel nimet bence sevgiler

    YanıtlaSil
  9. bizim evde hamsi pilaki ya da buğulama havuç olmadan ve de limonların kabukları olmadan pişer yoksa ev halkı hayatta ağzına sürmez.Bir de ben bu nefis yemeğin yanında çok ekmek yiyorum ya...
    suyuna banıp banıp hemde ,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  10. hamsi buğlamayı annem çok güzel yapar..genelde balık oldumu ona ayıklatır yaptıklarınıda afiyetle yeriz:)
    canım ellerine sağlık.nefis görünüyor..

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. miss gibi cok guzel gorunuyor
    elinize saglik
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  12. çok teşekkürler canlar.. Böyle harika bir nimet nasıl yenmezki.İster tavada ister fırında ister mangalda çeşit çeşit yap yeee oooh misler gibi...

    sevgiler canlarım yüreğinize sağlık öptüm hepiciğinizi...

    YanıtlaSil
  13. hülyam hamsiyi bir bulsam neler yaparim varya nasil yerim simdi olsa ellerine saglik sebzelerde pek bir güzel yakismis

    YanıtlaSil
  14. selam hülyam:)
    bende yaparım bu tarifi arada havuçsuz ama oğlum havucu hiçbir yemekte sevmiyor.neysem bu şekilde hamsi kokusuz bir biçimde soframızı süslüyor.kızartmanın da kokusu evden çıkmıyo beee.

    YanıtlaSil
  15. Oyyy oyyyy oyyyy, adamın iştahı açılıyor sana gelince. Ağzımın suyu akıyor bu saatte valla. Ellerin dert görmesin.

    Kocamanından öpüldün. Kuzularımı da öp benim için. Şimdiden bayramını kutluyorum, nice bayramlara inşallah.

    Muku

    YanıtlaSil
  16. ELİNE SAĞLIK CANIM BU YIL HAMSİYİ HEP IZGARADA YEDİK İNŞALLAH BÖYLE DE YAPARIZ SEVGİLER

    YanıtlaSil
  17. AAH AYŞEM GURBETTE SEVDİKLERİNİZDEN AYRI KALMAK YETMİYORMUŞ GİBİ SEVDİĞİNİZ YEMEKLERDEN DE AYRI KALIYORSUNUZ YAA ÇOK ÜZÜLÜYORUM VALLA.. ÖTÜ ŞEY BU GURBETLİK ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN CANIM...

    ÇOOOK ÇOOK ÖPTÜM SENİ

    YanıtlaSil
  18. lemancım ben hamsi kızartmayı pek sevmiyorum kokusunu geçtik çok ağır oluyor.. Bizim eve hamsi geldiğinde ben kendime fırında çocuklara ve eşime kızartamsını yapıyorum... Bir taşla iki kuş misali ::) sevgiler canım

    YanıtlaSil
  19. aaah mukum çabuk gelin diye paralıyom kendimi buralarda yook tık yoook hala gelmediniz.kız gel bak ben sana neler yapıcaam bunlarda nekii sen yeterki gel..

    canım bayram dileklerine teşekkürler seninde bayramın kutlu mutlu olsun nice bayramlara.. öptüüm kocaman

    YanıtlaSil
  20. oooh afiyet şeker olsun nilüfercim meratin her hali başka güzel valla... Izgara tava fırın hepsi harika..

    sevgiler canım

    YanıtlaSil