24 Şubat 2009

CİĞER SOTE , PRİNÇ PİLAVI VE ERİK KOMPOSTOSU

Merhaba arladaşlar ; Emek hırsızlarına aldırmadan , doğru bildiğimiz yoldan sapmadan güzel güzel paylaşımlarda bulunmaya devam edelim.

Şimdi bu kızda durduk yerde nerden bahsediyor demeyin. Dün sevgili arkadaşlarımın yorumlarında benim ve diğer arkadaşların tariflerinin bir blogta izinsiz , isim belirtmeden hatta kendi yapmış gibi yayınladığına şahit oldum. Gidip uyardığımızda pişkince " aaa çekemeyenler var galiba inanmayın " gibi laflarla kendisini kandırmaya devam etti. Öylesine kaptırmışki kendini bu işe adı hülyanaz ( herşey gibii buda yalandır ) bu yüzden de benim tarif resimlerimin üzerinde "hülya'nın mutfağı " yazdığı için gönül rahatlığıyla kendi resimleriymiş gibi kullanıyordu.. Eeee ne demişler yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış...Bitti artık

Bak arkadaşım "herkes kendi çamurunda kirlenir" öyle milletin sırtından geçinmeyi alışkanlık haline getirirsen hayatta asla başarılı olamazsın . O yüzden sana bu işleri bırakıp kendi emeğinle bir yerlere gelmeni tavsiye ediyor ve yaptığın bu hareketten dolayı seni kınıyorum. LÜTFEN EMEĞE SAYGI gösterelim...

Bu konuda beni uyaran sevgili KESKİNLİ ve ARZUMCUM arkadaşıma buradan çok teşekkür edip tariflerime geçmek istiyorum.



PRİNÇ PİLAVI VE ÇİĞER SOTE



Pilav tarifi için
buraya bakabilirsiniz . Çiğer sote için ;

Malzemeler :

500 gr çiğer

Sıvıyağ

Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

2 dal yeşil soğan

Kuşbaşı doğranmış çiğerimizi iyice yıkayıp süzdürdükten sonra bir tavaya alıyoruz. Tavaya sıvıyağ döküp çiğerimizi kendi buharında suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. İyice suyunu çekip kıvam alan çiğerlerimize tuz ve karabiberimizi ekliyoruz. Ocağın altını kapamadan 5 dakika önce yeşil taze soğanımızı küp küp doğrayarak sotemize ilave ediyoruz.

Taze soğan çiğer soteye çok yakışıyor. Kesinlikle kullanılmasını öneriyorum.

ERİK KOMPOSTOSU


Eee pilav ve çiğer sotenin yanında güzel bir erik kompostosu harika gider.. Yazdan poşetleyip dondurucuya attığım eriklerimle hazırladığım erik kompostom ne çok tatlı ne de çok mayhoştu. Kompostom için tam ölçülü bir tarif veremeyeceğim ben hep göz kararı yapıyorum çünkü. Şimdi yapım aşamalarını kısaca anlatayım bir dahaki yapışımda sizler için ölçülendiririm.

Komposto için 3 litre kadar suya göz kararı ( şekerli veya şekersiz sevenler için ölçü değişir ) şeker ilave edip bir taşım kaynatılır. Kaynayan kompostomuza dondurucudan çıkardığımız eriklerimiz ilave edilerek 10-15 dakika daha erikler yumuşayıp rengini salana dek pişirilir. Soğutulup afiyetle içilir..

27 yorum:

  1. Hülya'cım herbiri ayrı lezzetli görünüyor..Ellerine sağlık,
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. canim
    diger bloguma acayip yorumlar aliyorum ama hic biri umrumda DEGIL KESKINLININMUTFAGINA yani
    silip geciyorum ya izin yok bir sey yok kendi tarifi gibi yayinlamis banada arzumcum söyleyince gidip uyardim baktim ses yok bende x boksa yazdim simdide biri bana yazmis keskinlininmutfagindaki x boksuma sizin yüzünüzden sevdigim bir blog yok artik diye onud asilcem
    herkes emek harciyor biraz saygi yani resimlerinin üzerine baska bir sey yaz hülya ismini kullanma
    bence buram buram lezzet felan gibi

    herkesede tavsiyem resimleriniz üzerine isimlerinizi yazin
    sevgiler canim

    YanıtlaSil
  3. Hülyacığım;Hepsi acayip lezzetli görünüyor.eline sağlık...

    YanıtlaSil
  4. CANIM YİNE DÖKTÜRMÜŞSÜN,HEPSİ ŞAHANE...EMEĞE SAYGISI OLMAYANIN KENDİNEDE SYGISI OLMAZ ARKADAŞIM.TABİKİ HAKLISIN.BEN PASTAYI KENDİM YAPTIĞIM HALDE SENİN İZNİN YOK DİYE TARİFİNİ YAYINLAMADIM.AMA İYİKİDE YAYINLAMAMIŞIM BU OLYDAN ETKİLENİRDİM....ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  5. CANIM YİNE DÖKTÜRMÜŞSÜN,HEPSİ ŞAHANE...EMEĞE SAYGISI OLMAYANIN KENDİNEDE SYGISI OLMAZ ARKADAŞIM.TABİKİ HAKLISIN.BEN PASTAYI KENDİM YAPTIĞIM HALDE SENİN İZNİN YOK DİYE TARİFİNİ YAYINLAMADIM.AMA İYİKİDE YAYINLAMAMIŞIM BU OLYDAN ETKİLENİRDİM....ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  6. ELİNE SAĞLIK CANIM MERAKLILARI İÇİN SÜPER BİR LEZZET TİR MUTLAKA AMA BEN ERİK KOMPOSTOSU ALAYIM SEVGİLER

    YanıtlaSil
  7. canım çok güzel hepsi birbirinden lezzetli olmuş.ellerine emeğine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  8. canım çok güzel hepsi birbirinden lezzetli olmuş.ellerine emeğine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  9. canım çok güzel hepsi birbirinden lezzetli olmuş.ellerine emeğine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  10. canım çok güzel hepsi birbirinden lezzetli olmuş.ellerine emeğine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. canım çok güzel hepsi birbirinden lezzetli olmuş.ellerine emeğine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. canım çok güzel hepsi birbirinden lezzetli olmuş.ellerine emeğine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık Hülya'cım yine döktürmüşsün...

    YanıtlaSil
  14. hülyacım ellerine sağlık izinsiz yayın yapan site hangisi allah aşkına merak ettim valla. yüzsüzlüğün bu kadarı artık sevgiler

    YanıtlaSil
  15. mmmm ellerine sağlık canım.hepsi harika..

    YanıtlaSil
  16. hepsi herzmanki gibibirbirinden lezzetli ve şık ellerine sağlık canım..hangi blogmuş bu kopyacılar merak ettim .!!!!

    YanıtlaSil
  17. merhaba canlarım hepinize kocaman teşekkürler desteğiniz için .. iyiki varsınız...

    canlarım o kişinin ismini açıklamıyorum kendisi tüm tariflerimizi silip yeniden başlamış blog hayatına..Bana da yanlış yaptığını kabul eden ve özür dileyen bir mesaj çekti bir daha böyle bir yanlış yapacağını sanmıyorum eminim bundan büyük bir ders almıştır.

    Büyüklük bizde kalsın deyip daha fazla rencide olmasını istemiyorum sonuçta oda bir insan...

    hepinizii öptüm şekerlerim

    YanıtlaSil
  18. ooh ohh..
    ellerine saglık..
    hersey super hayatım..
    yok yok..
    süper bi menu..
    ellerin dert gormesin..
    opuyorum canım..
    sevgilerimi bırakıyorum:)

    YanıtlaSil
  19. selam canım.bu ara bizim evdede ciger sık pişmeye başladı:)pilav ile harika görünüyor..bu hırsızlardan bende usandımmm.üstelik çokta yüssüzler..utanıp özür dileyeceklerine birde tehdit ediyolar...sıkma canını arkadaşım..
    artık ben umursamıyorum...sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. selam canım..malesef bu durumlar oluyor.bende bir süre önce başakalrının resilerini kullanan birine sormuştum.tarifler alıntımı diye...alıntıdır diyede yazmıyodu.ve bloguma gelip garip mesajlar bıraktı.kendini bilmezler cook .
    neyse...ellerine sağlık canım.hepsi nefis gorunuyor..

    YanıtlaSil
  21. içlerine nasıl sindiriyorlar hemde müslümanız diye geçinirler.
    ellerine sağlık eşim çiğer çok sever..

    YanıtlaSil
  22. OFFF... HARİKA BİR ÜÇÜ... BAYILIRIM... ELİNE SAĞLIK CNM. SEVGİLER....

    YanıtlaSil
  23. Canım,
    ellerine sağlık. Hepsi de çok güzel görünüyorlar.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  24. Canim harika bir menü.Ellerine saglik.
    Erik hosafin bir harika.
    Ayrica emek hirsizliginada hayret yani diyorum.....
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  25. Hülyacığım, çok moral bozucu hakikaten. Geçmiş olsun canım. Kendisine saygısı olmayan insanın başkalarına hiç saygısı olmaz diye düşünürüm her zaman. Eğer kendisine saygısı olsaydı emek vererek yapılan bir işin insandaki iç huzurunu, hazzını tadardı. Bu tür insanlar ne yazık ki bu duygulardan mahrum ve hiç bir zaman tadamayacaklar.
    Sevgiler canım, ahhh ciğeri de bir severim ki ben eline yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  26. benim en çok erik suyunu canım çekti, ne yalan söyleyeyim. bu arada anlatılanlara çok üzüldüm. gerçekten bu emek hırsızlığına yapabilecek bir şeyimiz olsa keşke.

    YanıtlaSil
  27. merhaba canım ziyaretine geldim masa çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil