- Günaydınlar efendim. Artık bu yoğun kelimesinden bıktım ama hala yoğunum. Ve bu yoğunluk haziranın 19 a kadar sürecek. Daha önce ertelenen 2 denetimim var bu süre zarfında bir tanesi günü tam kesin belli olmamakla beraber büyük ihtimalle haftaya diğeri ise 14-16 haziran günleri arasında. Bu süreler zarfında blogumu güncellemeye çalışıcam ama ses çıkmazsa siz anlayın ki epey bi yoğunum. Allah bana da herkese de yardımcı olsun.. Herkese mutlu huzurlu keyifli bir hafta sonu diliyorum.
Sırada güzel bir poğaça tarifi var. Ben margarin ve türevlerini sağlıklı bulmadığım ve pasta , poğaçalarda kullanmadığım için bunda trabzonlu olmanında büyük etkisiyle genelde terayağı kullanırım tariflerimde. Bizim buraların tereyağı meşhurdur ve çoook lezzetlidir. O yüzden poğaçada tereyağ kullandım ama isteyen ve terayağı sevmeyen margarin kullanabilir.
Tarif genç kızlık dönemlerimi birlikte geçirdiğimiz o zamanlar yan komşum olan ve çok sevdiğim fatma ablama ait. Şu an istanbulda yaşıyor uzaklarda olsada kalbi bizimle biliyorum. Çok hamarat bir bayandır sözle anlatmak yetmez tanımak lazım.. Çook öptüm ablacım... En kısa zamanda bekliyorum.
Çenem düştü yine söz çok uzadı tamam taamaaam sustum işte tarif.... :)
PEYNİRLİ POĞAÇA
Malzemeler
125 gr terayağ (yumuşamış)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığ şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta akı ( 1 sarısı üzerine)
1 kabartma tozu
Un
İç Malzemesi
peynir
maydanoz
- Yağlar , yoğurt ve yumurta çırpma teli ile çırpılır. Ardından tuz ve şekerle beraber azar azar elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Elle avuç içi kadar açılarak hazırlanan iç harç yerleştirilir iki kenarı üst üste gelecek şekilde kapatılıp kenarlar iyice bastırılarak yapıştırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek çatalla çizgiler çizilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Ilındıktan sonra afiyetle yenir.
- Bu tarifimi de P.D.Ç.S.E. 43'e ev sahibeliği yapan sevgili Melek arkadaşıma gönderiyor , davet, için teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum
Günaydın canım, poğaçalar nefis görünüyor, şimdi olsada yesek, ellerine sağlık. Pazartesi İrem'in okul pikniği var ve ben hafta sonu açıköğretim sınavlarında görevli olduğum için "ne yapabilirim" diye düşünüyordum. Bu tarif güzel bir seçenek oldu. Sevgiler, minikleri de öpüyorum
YanıtlaSilEvde Trabzon'dan gelmiş tereyağım var,misafir gelince deniyeyim bu enfes poğaçaları:)
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım..
nefis görünüyor, kokusunu bile alıyorum sanki.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık.Nefis görünüyor.
Denetim için de Allah kolaylık versin.
Sevgiyle kal.
poğacalar nefis görünüyor hemde tereyağlı..ellerine saglık canım.sevgiler
YanıtlaSilof of Hülya'cığım poğaça'lar nar gibi kızarmış elimi uzatım alacağım neredeyse okadar canlı görünüyorlar ki ellerin dert görmesin kucak dolusu sevgiler canım
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilçok nefis görünüyor poğacalarınız
bende deneyeceğim
selamlar...
Ellerine sağlık poğaçalar enfes görünüyor.
YanıtlaSilkek te poğaçada enfes görünyor canım ellerine sağlık
YanıtlaSilcanım benim yogunluk ne demektir bilirim allahım sana yardım etsin kız 14 haziran pazara denk geliyopr sen hafta sonudamı çalışıyorsun
YanıtlaSilpogacana gelince diyecek söz yok şahane olmuşş
sevgiler
canım ya döktürmüşüz yine ellerine sağlık.nefis görünüyor.
YanıtlaSilgüzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum.
eline sağlık canım.sana kolay gelsin...
YanıtlaSilEnfes poğaçalar, ellerine sağlık
YanıtlaSilyaaa ne çok çalışıyosun hemşehrummm..biraz yardım edeyim sana:)poğaçaları alırım karşılığında ama:)eline sağlık hülyacığım,,kocamannnn sarıldım:)haziranda oraya gelicem:)
YanıtlaSilEllerine saglik hülyacim.
YanıtlaSiltereyagini öyle bir anlatmissinki agzim sulandi valla.
Iyi hafta sonlari canim:))
CANIM ELLERİNE SAĞLIK..GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE SEVGİLER...
YanıtlaSilhepinize çok teşekkürler arkadaşlar. gzüel yorumlarınız beni mutlu ediyor. İyiki varsınız hepinizi kocaman öpüyorum ..
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilhülyam ellerine saglik cok nefis olmus. inanirmisin daha hic kabartma tozunla pogaca yapmamisimdir. hep mayali yaparim. ama artik cesaretlendim. bende deneyecegim. hele acil durumlar icin süper olur kabarmayi beklemeye gerek kalmaz. canim benim kocaman öpüyorum seni. mutlu bir pazar diliyorum ailenle
YanıtlaSilhaticecim canım hemşerim yorumunu kaldırdım bekliyorum canım. seni evimde ağırlamak isterim bir gün önceden haber vermen yeterli.. çook çook öptüm seni
YanıtlaSilümmihancım canım özledim seni.. kaç gel msn de görüşelim..
YanıtlaSilPoğaça işine gelince inan bana kabartma tozlu olanlar çok güzel oluyor. kıtır kıtır nefis hele de terayağla yapılmışsa...
öptüm seni tatlım sevgiler
hee guzel tarifleri veriyorsunuz benim gibi un miktari kulak memesi diye sasiranlari hic dusunmuyorsunuz :( un miktarini isterim :(((((( yoksa grev yaparim yuruyus yaparimmmm taaa oralara gelirimmm (fazla mi attim) yaaa biseyler yaparim en azindan yapamadigim icin oturur aglarim :( hadi amaaa herseyin olcusunu yazmissiniz onu da yazinnnn lutfennnnn :(((
YanıtlaSilNuket
sevgili nüket hanım çok haklısınız aslında ama el alışkanlığı hamuru yoğururken hep azar azar serpip eklediğim için unu ölçmek pek alışkanlığım değil. Ama dediğiniz gibi sizler için daha dikkati olmak gerek bundan sonra unu özellikle ölçmeye dşkkat edicem. Kuraiye ve kek hamurlarında ölçerim ama poğaça hamurlarında hiç ölçmedim .. uyarınıza teşekkürler
YanıtlaSilsevgiler