22 Aralık 2008

NOHUTLU BROKOLİ

  • Herkese mutlu huzur dolu sıcacık bir hafta diliyorum..

  • İşlerimin yoğunluğu hala devam ediyor bir de yetmiyormuş gibi müfettişimiz var. Sanırım bir 10 gün bizimle olacaklar... Çook seviyorlar bizi çoooook ...
  • Neyse müfettişleri bırakıp yemeğimize dönelim biz...Bu yemek tamamen benim uydurmasyon yemeklerimden biri. Dolapta kalan malzemeleri değerlendirmek adına öylesine yaptığım ama lezzetine doyamadığım harika bir yemek oldu. Özellikle her daim dondurucumda haşlanmış vaziyette bekleyen nohut bambaşka bir lezzet kattı yemeğe. Borkoli karnıbahar ve nohutun enfes buluşması oldu adeta.
  • Kesinlikle ve kesinlikle hatta şiddetle denemenizi öneririm. Şimdi geçelim tarifimize

NOHUTLU BROKOLİ


Malzemeler :
1 orta boy brokoli
1 orta boy karnıbahar
200 gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı salça
2 havuç
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 soğan
Karabiber, Tuz
Kırmızı biber
1,5 -2 su bardağı sıcak su
  • Öncelikle karnıbahar ve brokolilerimizi dal dal ayırıp bir kaç damla sirke damlattığımız suda 5-10 dakika bekletelim . ( Sirke sebzelerdeki bakterileri öldürdüğü için tüm sebzelerimi bu şekilde yıkıyorum)
  • Sirkeli sudan çıkardığımız karnıbahar ve brokolilerimizi kaynattığımız 1 litre sıcak suyumuzda 15 dakika bekletiyoruz. ( Pişmesi daha kolay olsun diye )
  • Bir tavada yağımızı soğanımızla beraber soteliyoruz ardından kuşbaşı etimizi ekleyerek etlerimizi suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz. Pişen etlerimize salçamızı , tuz ve baharatımızı ekledikten sonra uzunlamasına kesilmiş havucumuzu da ekleyip 5 dakika daha ocakta çeviriyoruz.
  • Karnıbahar ve borkolilerimizi sıcak sudan alıp süzdükten sonra genişçe tepsimize yerleştirip üzerine etlerimizi ve nohutlarımızı ekleyip 1,5- 2 su bardağı sıcak suyumuzu da ilave ettikten sonra yemeğimizi fırınımıza atıp 20-25 dakika karnıbaharlarımız yumuşayana dek pişirelim.
  • Yemeğimiz piştikten sonrada yanında bol yeşillikli bir salata ile afiyetle yiyelim...

25 yorum:

  1. hülyacım tebrikler..hiç aklıma gelmez nohutla brokoli..

    değişik olmuş..ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. selam canım.nohut ve brokoli güzel bir ikli olmuşlar.harikaaa ve degişik bir tarif..eline saglık.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Canım tablo gibi olmuş ellerine sağlık,mutlu haftalar dilerim öptüm...

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık,değişik ve güzel bir yemek olmuş.malzemelerin uyumu çok güzel.afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. merhaba hülya abla
    fincan kekin tarifi tam olarak 6 fincana denk geliyo 2 katı yaparsan 12 olur bende kalabalıkta öyle yapıyorum bu arada nohut ve brokoli çok yakışmış tebrikler ellerine sağlık..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Ben nohutlu herşeyi çok seviyorum.brokoliyle aram iyi değil ama birde böyle deneyeceğim.

    ellerine sağlık

    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Canım. Değişik ve güzel bir tarif, ellerine sağlık. Ben brüksel lahanasını bu şekilde yapıyordum, tarifini mutlaka deneyeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. valla değişik bir tarif olmuş hiç denemedim aklımda artık ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  9. canım harika rengarenk bir yemek.ellerine sağlık.güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Harika bir görüntü.. Ellerine sağlık :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Harika ve saglikli bir yemek olmus, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  12. Canım,
    ellerine sağlık. Ne güzel bir görüntü olmuş. Tadı da çok güzeldir eminim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  13. MMM NEFİS BİR ŞEY OLMUŞ.TEBRİKLER..

    YanıtlaSil
  14. Eline sağlık canım,leziz görünüyor....Selamlar.........

    YanıtlaSil
  15. vitamin sağlık deposu gibi eline sağlık arkadaşım bu aralar bende bu sebzeler takılıyom

    YanıtlaSil
  16. Hülya'cim bu ne hos bir tarif böyle brokoli ve nohut harikasin ne diyeyim canim ellerine saglik,sevgiler...

    Seval

    YanıtlaSil
  17. degisik bir yemek, lezzetli olmus
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  18. HEPİNİZE ÇOOOK TEŞEKKÜRLER.

    YÜREĞİNİZE SAĞLIK KICAMAN ÖPCÜCÜKLER GÖNDERİYORUM SİZLERE...

    YanıtlaSil
  19. süper olmus valla..
    ne kadar besleyıcı..
    ellerıne saglık hülyacım..
    canım ya yenı sıteyı sordun..
    bekletıyorum bıraz daha..
    cunku bazıları goruyor bazıları goremıyor:((
    anlamadım gıttı..
    onun ıcın herkes gorsun oyle acılıs yapım dıyorum:)
    optum cok..
    sevgileR:))

    YanıtlaSil
  20. Enteresan bir buluşma olmuş eminim tadı da görüntüsü kadar harikadır ellerine sağlık Hülya'cım...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Hülya'cığım,tam ağız tadıma uygun bir yemek olmuş.Fakat içersinde et olduğundan asla tadamam..Ben etsizini yaparım..))Ellerine sağlık canım..


    Öpüyorum yanaklarından ve sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  22. nefis bir karışım olmuş.hem faydalı,hem leziz.çok güzel görünüyor.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  23. merhabalar,sitenize ilk gelişim güzel ve hoş bir gezinti yaptım,ellerinize sağlık,teknoloji çok ilerledi ama bir de bu hoşumuza giden tariflerin tadına bakabilsek :-)) bi ricam olacaktı,sitenizin arkaplan kodunun olduğu sitenin adresini verebilirmisiniz,teşekkürler,sevgiler

    YanıtlaSil
  24. HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER

    ESRACIM SANA YORUM YAZDIM CANIM SİTENİN LİNKİNİ SANA BIRAKTIM..

    HER ZAMAN BEKLERİM CANIM

    YanıtlaSil
  25. Hülyam sen beni gazdan öldüreceksin galiba, anam ben bunu yersem aya uçarım valla, kimsenin bana gaz vermesine gerek kalmaz.

    Şaka bir yana, 40 yıl düşünsem aklıma gelmez, çok merak ettim, deneyeceğim inşallah.

    Ellerin dert görmesin.

    Kocamanından öptüm.

    Muku

    YanıtlaSil