5 Mart 2008

Çikolatalı Brovni "Amcamıza teşekkür pastamız"

Kızıma Lap Top hediye eden amcasına ufak bir teşekkür için beraberce mutfağa girip amcamızın çok sevdiği Çikolatalı Brovni hazırladık. Çikolatalı sosu yapma esnasında etraf hazal sayesinde biraz battıysa'da değdi doğrusu .Küçük hanım "anne ben temizlerm sen hiç üzülme" demezmi. Temizleme stili çok güzeldi yanlız bezi eline alıp bir yerden aldığını diğer yere sürüyor...Ne yapıyorsun deyince "aaaaa aaaa görmüyormusun temizlik yapıyorum" demezmi eeee şimdi gelde gülmee. Brovninin ömrü çok kısa oldu o akşam silip süpürüldü. Gerçi o akşam süpriz misafirlerim vardı...İyide oldu brovni yaptığım tabiri yerindeyse bir taşla iki kuş vurmuş oldum...

ÇİKOLATALI BROWNİ


















Malzemeler:
3 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 bardak un

Sosu İçin:
1 su bardağı süt
4 fincan şeker
3 kaşık nişasta
1 kaşık zeytinyağı
1 paket kakao

Yumurta ve şeker iyice köpürene dek çırpılır . Süt, yağ ve kakao eklenir. Sonra un kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek çırpılır. Çırpılan kek hamuru yağlanmış yuvarlak (çok büyük olmayan) bir kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Kekimiz pişerken Üst sosunun tüm malzemeleri tencereye konarak karıştırılarak yoğun bir krema olana kadar pişirilir krema soğudukça katılaşacaktır. (Bu sosu hazır paket soslarla da hazırlayabilirsiniz. Hazır soslar bana acı gedği için ben her zaman bu sosu tercih ederim.)
Pişen kekimiz soğuduktan sonra ikiye bölünerek ortasına sosumuzun yarısı dökülür ikinci kat kapatılarak en üste kalan sos dökülerek servise hazır hale getirilir. Sonrada Afyetle mideye indirilir... OOOH YARASIIIN :)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

yok kardişiiiiiim yok. Ben rejimdeyken bir daha bu bloğa girmicem :P Hülyaaaaa anam yokmu diyet birşeyler:P:p:p

HÜLYA dedi ki...

kız etme gözünü seveyim. hamurişinin diyetimi olurmuuuş. anacım sende haftada bir ucundan kenarından ye bişeyler yaaav. bu kadar eziyet etme bünyene kaldıramaz mazallah... :) :)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

valla ben de derin bir yutkunma nöbeti geçirdim,ve ağzımın suları akaraktan da gidiyorum...:)
ellerinize sağlık.....

HÜLYA dedi ki...

hoşgelmişsiniz...:) çok üzüldüm halinize keşke şöyle elinizi uzatıp alabilseydiniz dimi :) olmaz ama siz en iyisi buyrun beraber yiyelim .

Adsız dedi ki...

Hülya ablacım ben yemeyi düşünüyorum valla bu gece :) İki zıplayıveririm sora nolcek ...nasıl olsa şarkılarımız devam ediyo :)
Ancak ben anlamadım şimdi.Kakao yapılışta var ama malzemelerde göremedim.Neyse ben bi paket atıyorum bakalım kekede.Sanırım öyledir.Yani inşallah öyledir:))
Öptüm kocaman.