28 Eylül 2008

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN & BAKLAVA

Güzel haberlerle geldim. Çifte mutluluğum var daha doğrusu çifte bayramım... Daha öncede bahsetmiştim size minik kızım böbrek enfeksiyonu geçirmiş bunun akabinde bir sürü tetkik ve tahliller istenmişti. Bu tetkik ve tahlillerin heppsini yaptırdık yaptırma aşaması felaketti o yüzden o konuya hiç girmeyeceğim direk sonuçlarla konuyu bağlayacağım...Ultrasyon , sintigrafi , kültür , idrar ve kan tahlilleri vs... hepsi çok iyi çıktı bu harika bir haber minik meleğimin böbrekleri son derece normalmiş her hangi bir problem yokmuş çook şükür..İşte bu yüzden ben çifte bayram yaşıyorum ve bu çifte bayramı da koca bir tepsi baklavayla süslemek istiyorum işte size baklava buyrun efendim baklavaya eee bayram baklavasız olurmu? olmaaaz hele bizde hiç olmaz...
Herkesin bayramını kutluyorum . Nice mutlu , sağlıklı , huzur dolu bayramlar gerçirmek dileğiyle..

BAKLAVA
Malzemeler :
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı kaymak ( yoksa sütte konabilir)
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 bardak ılık su
1 yumurta
1 Kabartma tozu
1 tutam tuz
Un
İçi İçin :
Dövülmüş fındık
Üzeri İçin :
250 gr tereyağ
Şerbeti için:
5 bardak su
5 bardak şeker
1/2 lim suyu
Önce su, şeker ve limon kaynatılarak baklava şerbetimiz hazırlanır.
Daha sonrayumurta , kaymak, yoğurt, su ve yağ iyice çırpılıp içine elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilerek baklava hamuru iyice yoğrulur. Hamaurun çok iyi yoğrulması gerekir . Yoğrulan hamur 1 saat dinlendirilir. Dinlenen hamur çok daha rahat açılır.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılarak nemli bezin altında bekletilir. ve sırayla alınan hamura nişasta serpilerek açılır. Açtıkça hamur yapışmasın diye azar azar nişasta serpebilirsiniz . Baklava hamuru çok ince açılmalı ki kıtır kıtır ve lezzetli olsun. Kalın olursa hem şerbet çekmez hem de hamur gibi olur.
Açılan 3 yufkada bir fındık serpilir. Yufkalar bittiği zaman baklava dilimlere kesilir ve üzerine eritilmiş tereyağı iyice her yerine yedirilerek dökülür.
Sonrada 180 derece fırına verilir ilk yarım saat 180 c de pişirilir ve sonra ayar 100 dereceye düşürülerek ağır ağır pişirilir. Üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Şerbet soğuk baklava sıcakken şerbeti dökülür.


26 yorum:

NiNo dedi ki...

canim bayramini kutlarim baklava isterim :D

Unknown dedi ki...

Canım tüm ailenle ve sevdiklerinle geçireceğin nice sağlıklı ve huzurlu şeker tadında bayramlar temenni ederim.
HAYIRLI BAYRAMLAR…

Bende isterim:))

simayhobievi dedi ki...

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN KIZINIZ İÇİN BAKLAVA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK HAYIRLI BAYRAMLAR

Adsız dedi ki...

baklava harika canım ellerine saglık..

Küskünlerin barıştığı, sevenlerin biraraya geldiği, rahmetle ve şefkatle dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Bayramınız kutlu olsun.

Unknown dedi ki...

HULYA'CIGIM ONCELIKLE GECMIS OLSUN GOZLERIN AYDIN OLSUN.COK SUKUR.
MUBAREK RAMAZAN BAYRAMINI SEVDIKLERINLE BERABER SAGLIKLI VE HUZUR ICINDE GECIRMENI VE HAYIRLARA VESILE OLMASINI DILERIM.
ALLAH NICE HUZURLU, BEREKETLI BAYRAMLAR NASIP ETSIN.
BAKLAYA COK NEFIS GORUNUYOR ELLERİNE SAGLIK.

Adsız dedi ki...

canım aileniz adına çok sevindim çok geçmiş olsun ve şeker tadında bir bayram geçirmenizi dilerim ..:)))

www.blogcu.com/anemonunmutfagi

ZRPNDT dedi ki...

Becerikli arkadaşım ellerine sağlık, bayramın mübarek olsun, Allah senesine mutlulukla eriştirsin

ahsapboyaci dedi ki...

canım benim hayırlı bayramlar sevdiklerinle hep beraber

oznurundunyasi dedi ki...

sağlığınızın yerinde olmasına çok sevindim..
mutlu bayramlar

Hatice dedi ki...

sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu, bayram tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle…
sevgiler…

Adsız dedi ki...

canım merhaba uzun zamandır uğrayamadım.Ama bayramdada unutmadım seni.Baklava nefis duruyor maşallah kocaman bir tepsi açmışsın ellerine sağlık.Antep vatanı ama baklavanın biz evde açmayız hep hazır alırız .sevgilerimle

peynir hösmelimi dedi ki...

Bayraminizi en icten dileklerimle kutlar,daha nice bayramlar dilerim.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık nefis bir baklava..mmmmhhh...
bayramının en sevdiklerinel hep hatırlanacak şekilde geçmesini dilerim öptümmm

Adsız dedi ki...

Senin de bayramin kutlu olsun canim, tüm sevdiklerinle birlikte nice güzel bayramlar diliyorum.

Lezzet Gemisi dedi ki...

Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj; kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri. Kalbiniz nur, haneniz huzur dolsun, BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN.

O NEFİSS BAKLAVANDAN DA ALDIM CANIM. MMMMM... ELLERİNE SAĞLIK.

Adsız dedi ki...

Canım kardeşim, baklava bahane, Ceydoş şahane. Çok sevindim, allah bir daha böyle hastalıklarla, beterleriyle sınamasın inşallah. Bayramınızı da en içten duygularımla kutluyorum, kızlarımı çok öpüyorum.

Muhteşem kadınsın be Hülyam, hay maşallah, eline koluna sağlık. Yedim say bu muhteşem baklavayı.

Öptüm,

Muku

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Hülyacım yavrunun tahlillerinin temiz çıkması inan senin olduğun gibi bizide çok mutlu etti yavruna sağlıklı uzun bir ömür diliyorum allah sizlere bağışlasın bayramınız bu nefis baklava
tadında geçsin ellerinize sağlık çok nefis ve lezzetli görünüyor kucak dolusu sevgiler canım

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Sevdiklerinizle geçireceginiz güzel bir bayram dilerim...Hayirli Bayramlar...

Hulyacim meleginin çok sukur sonuçlarinin iyi olmasina oyle sevindim ki anlatamam...Allah insallah bir daha boyle seyler yasatmaz...kizini da benim için op...baklava harika bende istiyorum bir tabak...ellerine saglik...optum optum kocaman.

Adsız dedi ki...

gecikmelide olsa bayramını kutlamak istedim...sevgiler

Adsız dedi ki...

Selam,Bayramınızı kutlar,Hayırlara vesile olmasını dilerim.Sevgiler.www.pastaveyemek.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Baklava şahane görünüyor. Bütün bayram yedim. Ama olsa yine yerim. Sevgilerimle..........

Seda Demirel Genç dedi ki...

ben hiç yiyemedim canım pek çekmedi ama senin baklavan harika gözüküyo canım çekti inanki:))ağzınız hep tatlı olsun allah bozmasın ağzınızın tadını inşallah...

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba, size sevgilerimle beraber etkinlik için davetiyemi de bırakıyorum katılmanız ümidiyle, sevgiler.

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 27

http://porselendemlik.blogcu.com/ ,http://birdemliksohbet.blogspot.com/ vehttp://selmahlc.blogcu.com/tarafından tarafindan hazırlanmıştır. Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler.


06-19 Ekim 2008 tarihleri arasında "Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 27" ev sahibeliğini http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/ yani ben :) yapacağım. Bütün arkadaşlarımı ve katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum. Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak, kalıcı dostluklar kurmak, yeni arkadaşlıklara ve paylaşımlara "Merhaba" demek için sizleri etkinliğimize bekliyorum.


Etkinliğe katılmak için; tariflerinizi "Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 27 " başlığını kullanarak sayfanızda yayınlayıp, tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmeniz yeterlidir. En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifinizi kendi sayfamda yayınlayacağım.

Bugünden itibaren davetiyelerinizi göndermeye başlıyorum elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum. Unuttuğum arkadaşlar olursa şimdiden özür diliyorum. Etkinliğe katılmak isteyen herkes davetlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz. Beni yalnız bırakmayacağınızı umuyorum. Şimdiden çok teşekkürler ve sevgiler.

iremlemekanlar dedi ki...

Hülyacım bayram dolasıyla Artvindeydim geçmiş bayramını kutlar şeker tadınlar nice güzel bayramları hep beraber geçirmek dileğiyle Baklavanda nefisss olmuş bilseydim sana ugrayıp sonra dönerdim :)Ankaraya

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Muhteşem görünüyor.
Kuzucuğunun iyi olmasına çok sevindim. Allah bir daha yaşatmasın.
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

It isn't hard at all to start making money online in the underground world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat money making[/URL], You are far from alone if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses not-so-popular or not-so-known ways to produce an income online.