13 Aralık 2008

KİVİLİ PASTA , P.D.Ç.S.# 31

  • Herkese merhabalar.
  • Şimdi önce şu alttaki elmanın ne olduğunu açıklayayım size..Sonrasında da kivili pastamın tarifine gececeğim.
  • Elmamız adı üzerinde Hazal'cığımın elması. Henüz olgunlaşmamış ham bir elma. Elmamız hazalın her günkü olumlu ve güzel davranışlarına göre biraz olgunlaşıp kızaracak. Hazalla olgunlaştırdığımız 3 elmamız bu. Hazal bu elma işini pek seviyor. Her günün sonunda "anne bugün elmamı ne kadar boyayacaksın bugün bunları bunları yaptım ona göre kızart olurmu " diyor. İyi ve olumlu hareketleri pekiştirici bir aktivite olduğu için anne kız pek hevesle kızartıyoruz elmamızı... Elmayı yapmışken minik farelerin de resimlerini eklemeden edemedik. Kendi resminin yanında kardeşinin resminide istedi hazal... Nice olgunlaştıracağımız elmalara :) Elmaları olgunlaştırıken kişiliğimizide olgunlaştırıyoruz... Çocuklar bunu oyun olarak görsede bu sayede tavırları ve davranışları olumlu hale geliyor bence... Çocuklu annelere duyuruluuur :)
  • Şimdi sırada kivili pastamızın tarifi var. Kivili pastalarımızın kivileri eşimin arkadaşı Saydam beyin bahçesinden . Sağolsun incelik yapmış düşünmüş göndermiş.. Tüm Aydın ailesi olarak özellikle de hazal ve ceyda saydam amcalarına çook teşekkür ediyor ve bu pastayı saydam amcalarına hediye ediyorlar.. Afiyetler olsun efendim :)
Pandispanyası İçin
4 Adet Yumurta
4 kahve fincanı Toz Şeker
4 kahve Fincan Un
1 kahve fincanı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Ara ve Üst Kreması İçin
2 paket vailyalı pasta kreması
Üzerine
8 adet kivi
1,5- 2 muz
damla çikolata

  • Yumurta aklarını cam bir kasede kıvamı koyulaşana dek çırpılır. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar çırpın.
  • İyice çırpılmış yumurta sarıları ve beyazlarını karıştırıp yoğurt ve sıvıyağıda ekleyip biraz daha çırptıktan sonra elenmiş un , kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tahta kaşıkla biraz daha çırpıp yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

  • Ara Kreması İçin 2 adet hazır pasta kreması kullandım. Kremalara 3 su bardağı sopuk süt ekleyerek mikserle yaklaşık 5-6 dakika çırptım.
  • Pişen pastamızı naylon ip yardımıyla ikiye böldükten sonra ara katına kremamızın yarısını her tarafına gelecek şekilde sürülür. Üzerine küp küp doğranmış 4 adet kivi ve muzumuz yerleştirilir. üst kat yerleştirilerek kalan krema ile her tarafı kaplanır. Üzerine dilimlenmiş kiviler yerleştirilir. Yan kısımlarına ise damla çikolata konularak süslenir. Buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra servise sunulup afiyetle yenir.
  • ( Eğer misafirleriniz için yapacaksanız üzerine jöle hazırlamayı unutmayın ki meyveler kararmasın. Biz çocuklar ve ev ahalisi olarak hemen tüketeceğimiz :) için hazırlamadım. )
  • Bu arada pandispanya tarifi için sevgili Hünerli Bayanlar ( Müge) arkadaşımıza çok teşekkürler ve Sevgiler gönderiyorum...

  • Bu tarifimde P.D.Ç.S.E. 31'e ev sahibeliği yapan sevgili Ümrancığıma gitsin .Araya tatil girdi etkinlik yavaşladı sanki eee biraz hızlandıralım dimi...

  • Bu tarifimi birde de istek üzerine P.D.Ç.S.E. 43'e ev sahibeliği yapan sevgili Melek arkadaşıma gönderiyor , davet, için teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum

24 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok leziz öptüm...

NİLÜFER dedi ki...

nefis olmuş canım ellerine sağlık
bu arada elma işi çok iyi aklıma yattı doğrusu
görüşmek üzere canım

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

kızaracak olan elmalar çok iyi fikir.bendemi oğluşuma uygulasam acaba..çok beğendim fikri ya.


kivili nefis pasta dersen ağzımın sularını aktırdı ..yalana yalana gidiyorm buralardan:) ühühüh.
ellerine sağlık canım

Unknown dedi ki...

Pasta süper görünüyor.bayıldım yaa
ellerine sağlık canım.

bu elma olayınıda çok sevdim.kesinlikle faydalı veçok güzel bir aktivite

bloğumda sorun çıktığı için yazamıyorum.yeni bloğuma beklerim canım

öpüyorum

made in funda dedi ki...

mmmm enfes olmuş bu pasta canım...

Adsız dedi ki...

canım bende elme değilde ona benzer bir çizelge doldurmuştum.kesinlikle faydasını görücelsin
pastada süper olmuş.ellerine sağlık.güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimle nilgün

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
öncelikle Hazal'cığımla elma kızartmanıza bayıldım. Emek sarfedilen çocukların başarılı olmaması mümkün değil. Mutlu,saygılı, sevgiyi bilen çocuklar yetiştireceğinden eminim.
Kivili pastanda süper olmuş.Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ENFES GÖZÜKÜYOR.

HÜLYA dedi ki...

hepinize güzel yorumlarınız için çoook teşekkürler..

Fikir verebildiysem ne mutlu bana bence kesin denemelisiniz oldukça faydalı bir etkinlik...

hepinizi kocamaan öptüm

Adsız dedi ki...

selam adaşım.elma olayını pekkk sevdim:)))pastada tek kelime ile süperrr....eline saglık.sevgiler.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Bu elma işine bayıldım,harika bir fikir,çok teşvik edici.hazal için çok güzel,ayrıca çok da şık kendileri,bluzuna bayıldım.pastan nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

saniyesultan dedi ki...

ellerine sağlık pasta süper. bu gidişle elma hemen kızaracak gibi görünüyor.

simayhobievi dedi ki...

eline sağlık kivili lezzetler çok iştah açıcı olyor pasta da öyle görünüyor

Adsız dedi ki...

Vay anam vay, maşallah kuzularıma, o ne pozlar öyle. Allah nazarlardan saklasın kuzularımı.

Bu arada pastalar, baklavalar, gözlerim yerinden çıkıyor bak Hülyam, ikisi de pörtledi. Yutkunmaktan bir hal oldum. Oy tutmayın beni, uçarak geliyorum oralara.

Dur önce bir öpeyim ama...)))))


Muku

www.illedeyemek.com dedi ki...

Eline sağlık canım nefis görünüyor...

www.illedeyemek.com

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Şimdi bir an bu elmayı benim oğlumla kızarttığımı düşündüm :) Sanırım biraz sabırsız olduğu için dakikasında rengarenk boyanmış olur. Daha küçüğüz biz tabi ama bu oyun çok hoşuma gitti. Tebrik ediyorum. İlerde mutlaka deneyeceğim.
Sevgiler

edayurt dedi ki...

merhabalar..iadeyi ziyaretiniz için tsk ederim.pasta güzele benziyor..elinize saglık.yanlız yukarıda şeker miktarını yazarken kahve fincanı olarak konulacagı kesin ama sanırım unutulmuş..yavrunuzda cok seker allahım korusun..sevgiyle kalınız,hoş kalınız..

NİSANUR dedi ki...

merhaba,pastalar ve özellikle hamsi tava çok güzel görünüyor,elinize sağlık.

Adsız dedi ki...

canım ben bu elma olayını cok ama çok begendim hazal kaç yaşında tatlım benim kızada uygulamak istiyorum acaba ne zaman başlamalıyım diye düşünmeye başladım bile :)) ama mutlaka yapıcam bende iki gundur kızıma uyku düzeni koymaya calışıyorum ya hülyacım bir cocuk 12 ye kadar otururmu benimki oturuyor sabahta gec kalkıyor biliyorsun ben calışıyorum bir bakıcımız var tabi cocuk 10 'a hatta 11 'e kadar yatınca oda yatıyor tabi akşam uyumuyor bende dedim olmaz böyle uyku duzeni olacak diye
sabah kaldırdım erkenden işe gelirken dedim bu cocuk akşam erken yatacak ona göre hem öglende uyucak bu cocuk ona göre ayarla diye bakalım dün başardım devamını saglamaya calışıyorum :))
ay çok uzun oldu bu yorum neyse gelelim pastana bence enfes hatta halkulade olmuş ellrine saglık canım ayrıca çapan kızına olan desteginden dlayıda tşk ederim tatlım öpüldün

Adsız dedi ki...

ellerıne saglık canım hersey harıka pasta cok guzel gorunuyor sevgıler..

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

bayılırım kiviye.pastadada nefis oluyor.çok güzel görünüyor.hem içi,hem dışı ayrı güzel.ellerine sağlık canım.
şu elma fikri süpermiş.uygulamak lazım.

MELTEM dedi ki...

HARİKA GÖRÜNÜYOR.ELLERİNİZE SAĞLIK.SEVGİLERİMLE...

Adsız dedi ki...

Uzerine joleyi nasil dokecegiz ?Biraz ayrinti verirseniz sevinirim.Tsk.
oya

asimelek58 dedi ki...

TESEKKÜRLER CANIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK TESEKKÜRLER TARİFİN YAYINDA GELİP BAKABİLİRSİN VE İSTEDİĞİN KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİN AYRICA BEN BU KİVİLİ PASTAYADA BAYILDIM BANNE BU PASTAYIDA İSTİYOM BENİ KIRMAZSIN DİMİ ŞİMDİDEN ÇOK TESEKKÜRLER SEVGİLER TATLIM