13 Mart 2009

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR

  • Merhabalar efendiiim ; Nasılsınız bakalım inşallah keyifler yerindedir. Herkese hayırlı cumalar ve güzel bir hafta sonu diliyorum .Güzel bir hafta sonuna güzel bir tarif yayınlayarak girmek istiyorum . Belki hafta sonu yemek için fikir olur. Bugün kü tarifim bizim mutfağın vazgeçilmesi olan beşamel soslu karnıbahar . Karnıbahar ve brokoli kışın bizim dolabın demirbaşlarıdır. Her seferinde alınır türlü türlü yemeği yapılır ve sevilerek tüketilir. Karnıbaharı yemeyenler bile bu şekilde seve seve tüketirler garanti verirlir. Neyse ben sözü çok uzatmadan tarife geçeyim .

BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR


Malzemeler :

1 Orta boy karnıbahar

1 orta boy brokoli

2 havuç

250 gr kıyma

1 büyük soğan

Karabiber

Kırmızı biber

tuz

Beşamel Sosu İçin

2 yemek kaşığı un

2,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağ

1 yumurta sarısı

Üzerine :

Kaşar Rendesi

  • Brokoli ve karnıbaharlar dal dal ayrılarak ayrı ayrı kaplarda kaynamış tuzlu suyun içinde yumuşayana dek yaklaşık yarım saat bekletilirler . ( Karnıbaharlar brokoliden daha geç yumuşadığı için istenirde ocakta 5-10 dakika kaynatılabilirler )

  • Ayrı bir tavada soğanımızı yemeklik doğrayıp az yağda soteledikten sonra üzerine kıymamızı koyup kavuruyoruz. Kıymamız pişince içine baharatlarımız ve rendelenmiş havucumuzu koyup az daha kavuralım.

  • Kıymamız kavrulurken başka bir tencerede beşamel sosumuzu hazırlayalım. Beşamel sos için tereyağımızı eritip unla kavuralım. Sütümüzü ilave edip muhallebi kıvamına gelene dek kaynatalım. Son olarak yumurta sarısı ilave edip bir taşım daha kaynatıp sosumuzun altını kapatalım.

  • Haşlanan karnıbahar ve brokolileri bir borcama alıp üzerine kavurduğumuz kıymayı yayalım. En üstüne ise hazırladığımız beşamel sosu döküp önceden ısıttığımız 240 derece fırında sosumuz nar gibi kızarana dek pişirilir.

  • Yemeğimiz pişince fırından almadan önce rendelediğimiz kaşarımızı üzerine serpip 5 dakika kaşar rendesi eriyene dek fırında bekletiyoruz. Kaşarımız eriyince yemeğimiz servise hazırdır.

  • Afiyet olsun



22 yorum:

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

canım nefis görünüyor.ellerine emeğine sağlık
hayırlı cumalar ve güzel bir haftasonu geirmen dileğiyle sevgilerimle

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerine sağlık Hülyacığım.nefis görünüyor.sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

selam canım.bende bu şekilde karnıbahar ve brokoliyi yapıyorum ama kıymalı hiç denemedim.çok nefis görünüyor.mutlaka deneyecegim.ellerine saglık..sanada iyi haftasonları..hayırlı cumalar dilerim.sevgiler.

İnci Yemek dedi ki...

günaydın elinize sağlık görüntü harika olmuş ben bu şekilde çok yağlı olur diye hiç denemedim .Etsiz yapıyorum misafir sofralarına. iyi hafta sonları diliyorum...

Unknown dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE...

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba Hülya'cığım. Yorumun için çok teşekkür ederim. Karnabahar yemeğin nefis görünüyor, ellerine sağlık. Kıymalı yemeğini pek sevmem ama bu şekilde yapılınca bayılırım. Brokoli ve havuçla hiç denememiştim, eminim daha da lezzetli olmuştur. Bir daha yaparsam ben de havuç ve brokoli ekleyeceğim. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

ufff..görüntüsüne bak ya harika,cnm ellerine saglik bunlar cok nefis olmuslar,hem iyi fikirmis bana göre..bende karnabaharla baska ne yapilir diye düsünüyordum,firinda brokoliyle yemegini yaparim ama bu muhtesem olmus..hafta sonu yapmak icin iyi oldu bak..tarifin icin cok tskler cnm..
sanada iyi hafta sonlari ve hayirli cumalar diliyorum..öptümmm
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhab canım,
Ellerine sağlık çok güzl olmuş brokoli ve karnabahar. Vitamin deposu. Evet canım sitemi yeni açtım. Herzaman beklerim.
Sevgiler,
Gülşen...

atesböcegi dedi ki...

canim bu muhtesem hem cok besleyici hem cok lezzetli bir yemek olmus. Senin o hünerli ellerinden yemek isterdim. Maalesef ben bu tür yemeklerin yapamiyorum (hüngür... hüngür...). esim ne karnabahar sever nede brokoli, hadi tadini begenmeyip yememezli etse amenna. Yemiyor yediremiyorum. Dur sen bir dahaki sefere firinda kremali patates yaptigimda biraz arsina ufak ufak karistirayim. belki alisir tadina.
bende git gide iyilesiyorum. canim benim, merak ettigin icin tesekkürler. Bugün baya bi iyiyim. Bende sen gibi yorgan dössek yatacagim diye korktum, ama ucuz atlattim. Kulagima küpe olsun havalanan evde spormu yapilir. Ceyrana tutuldum iste. Ay ay ayyyy... sanki sen karsimdasinda sohbet ediyorum bak. Bi gün MSN´de kaynatmamiz lazim. cok öpüyorum canim, güzel bir hafta sonu gecirmeni diliyorum. kizlarida öpüyorum.

sihirlirloklava dedi ki...

ellerine sağlık.benim de sevdiğim sebzelerdir ikisi de.ama ev halkı pek tercih etmiyor..sana da iyi hafta sonları...

peynir hösmelimi dedi ki...

sanada hayirli cumalar canim,
bu sebzeler harika görünüyor yaaaa.
Ellerine dsaglik canim.
Sevgilerle.

Adsız dedi ki...

CANIM COK SAOLASIN GÜZEL MESAJIN İÇİN HİÇ SORMA YAPTIKLARIMIN RESİMİNİ CEKEMEDİM ÇÜNKÜ BENİM OTURDUĞUM YERLE ANNEMLERİN ARASI 60 KM VE EŞİMDE ZONGULDAKTAN CUMA AKŞAMI GELDİ BİZ MİSAFİRLERİN GELDİĞİ GÜN GİTMEK ZORUNDA KALDIK O YÜZDEN BEN EVDE İKİ CEŞİT KURABİYE YAPMIŞTIM ALLAHTAN ORAYADA GİDİNCE HEMEN KOLLARI SIVADIM MİSAFİRLERİN GELECEĞİ ZAMANA KADAR İNANKİ ANCAK YETİŞTİRDİM COKTA KALABALIKTIK O YÜZDEN RESİMLERİNİ CEKEMEDİM MALESEF NELERMİ YAPRIM SENİN TARİFLERİNDEN COK YARDIM ALDIM GERCEKTEN İYİKİ SENİ TANIMIŞIM CANIM YAPTIKLARIM HİÇ BENİ MAHCUP ETMEDEİ SENİN UN KURABİYENDEN YAPTIM TUZLU KURABİYE KAKAOLU SOSLU KEKİNİ YAPTIM SARMA YAPMIŞLAR ANNEMLER MUSKA BÖREĞİ YAPTIM POHACA YAPTIM NERDEYSE KIZ İSTEMEYİ BIRAKIP TARİFLERİ İSTİCEKLERDİ BENDEN COK SAOL CANIM PAYLAŞIMLARIN OLMASAYDI İŞİN İÇİNDEN CIKAMAZDIM

made in funda dedi ki...

enfes görünüyor hülyacığım.ellerine sağlık canım.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Benimki sadece kaşarlı olsa olur mu:))

Ellerine sağlık canım..

Gaye dedi ki...

Merhaba, güzel ziyaretin için teşekkürler :) ben karnıbaharı çook ama çook severim. özellikle kızartmasına bayılırım. annemde genelde yemeğini senin gibi yapar..eline sağlık, çok güzel gözüküyor..sevgiler

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Ellerine sağlık,Geçenlede bende denedim,beşamelin hatrına yenen bir yemek oldu bizim evde:)

PINAR dedi ki...

karnıbahardan pek hoşlanmam ama nefis olmuş,bir kere de böyle deneyeceğim,ellerine sağlık....

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel bir görüntüsü var.
Sevgiyle kal.

keskinli dedi ki...

hülyacim enfes olmus canim hem doyurucu hem besleyici ellerine saglik sevgiler iyi pazarlar

Adsız dedi ki...

eline sağlık hülya cığım,mmm yeşil ve beyaz birlikte çok şık görünüyorlar,azıcık alırım:)sağlığın nasıl inş iyileşmişsindir,sevgiler,kızlarını ve seni öpüyorum...

Adsız dedi ki...

Günaydın ellerine sağlık harika görünüyo karnıbaharı ve brokoliyi bu şekilde denememiştim
ilk fırsatta denicem teşekkür ederim.

HÜLYA dedi ki...

teşekkürler arkadaşım

umarım deneyince memnun kalırsınız

şimdiden afiyet olsun