30 Temmuz 2009

ANNEME HAZIRLADIĞIM MASAM VE TATİL ZAMANI

  • Günaydınlar efendim ; atalarımızın dediği gibi sayılı gün çabuk geçermiş ... Günler bitti ve tatil zamanı geldi çok şükür. Nasip olursa yarın sabah yola çıkacağız eşim ve kızlarla . İlk kez 2 çocukla arabayla uzun yola çıkacağız gerçi mola vere vere gideceğiz ama yinede ilk olduğu için ve benim kızlarda biraz yaramaz olduğu için korkmuyor değilim. İnşallah kızlarda uslu durur rahat rahat gideriz. Önce Bursa oradan Bolu- abant - yedigöller dönerkende Samsun yapıp dönmeyi düşünüyoruz .. Rabbim sağlıcakla gidip dönmeyi nasip eder inşallah. 15 gün buralarda olamayacağım buralar size emanet ....
  • Gitmeden sizleri hem görüntüsüyle hemde içinde barındırdığı lezzetlerle geçen pazar sevgili anneciğime ve ablama hazırladığım masamla başbaşa bırakmak istiyorum.
  • Masada üç nesil toplandık Annem, ablam , ben ve benim kızlar ....Hazal'ın tabiriyle bütün kızlar toplandık ( aaa anneanne bak bütün kızlar toplandık annem senin kızın, bizde annemin kızları hep beraberiz dedi)


  • Masamızdaki lezzetlere gelince olmazsa olmazım salatalarım her zaman ki gibi favorilerimizdi. Hele patlıcanlı etimek salatası enfes ötesiydi. Annem " bunu benim günümdede yapacaksın hiç karışmam valla" deyip gününün ilk salatasını belirlemişti bile.


  • Menüde:
  • Yaz rüyası meyveli parfe
  • Kakaolu vişneli kek
  • Sodalı rulo börek
  • Patlıcanlı etimek salatası
  • Tavuklu nohut salatası vardı.

  • Parfe dondurma tadında soğuk soğuk nefis bir lezzetti.

  • Tavuklu nohut salatası ise hem görüntü hemde lezzet olarak çok güzeldi. Denemeyenler için hele de benim gibi nohutu sevenler için kesinlikle denenmeli diye de not düşüyorum.

  • Bugün işyerindeki işleri toparlayacağım için tarifler döndükten sonraya kalıyor malesef. Hepiniz allaha emanet olun sağlıklı mutlu günler diliyorum size. Beni özleyin anacııım :))

17 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Hülya'cığım,ben bu satırları yazarken sizler epey yol almışınızdır..))Allah yolunuzu açık etsin..Güzel bir tatil geçirirsiniz umarım..Kızların yaramazlıkları olacak haliyle..Onlarda heyecanlıdırlar..)

Masanız çok nefis görünüyor..Patlıcanlı salatan bencede nefis ötesi olmuştur..Ellerien sağlık canım..Umarım dah akaç nesil böyle güzel masalarda birlikte olursunuz..))


Sevgiler..

saniyesultan dedi ki...

hayırlı yolculuklar sağ salim gidip gelin.
Masa müthiş insanın sevdikleriyle olması kadar güzel birşey yok....

Sayrem dedi ki...

Aile toplatınızı kısakdım :)
MaşALLAH yok yok yani, bende nohutu severim buna benzer bir salata yapıyorum inş senin tarifinide denemeyi düşünüyorum...
Ne güzel bir sürü güzel yerler gezeceksiniz, mevlam yolunuzu açık eylesin inşALLAH...
Sevgiler

Sevil Şahin dedi ki...

HÜLYACIM CANIM BENİM SANA ŞİMDİDEN HAYIRLI YOLCULUKLAR DİLİYORUM HAYIRLISI İLE GİT VE GERİ DÖN ALLAHA EMANET OL
MASANA DİYECEK YİNE SÖZÜM YOK MERAK ETTİM SU PANLICANLI ETİMEK SALATANI DESENE 15 GUN SABRETMEK ZORUNDAYIZ NE YAPALIM BEKLERİZ BİZDE :))
BENDE 1 HAFTA YOKUM SONRA BURDAYIM BALIM KENBDİNE VE TABİ ÇOCUKLARA İYİ BAK ÇOK ÖZLETME KENDİNİ SEVGİLER

TATESAL dedi ki...

İyi tatiller Hülyacığım.....

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

evett tatili hakkettin hülyacığımm.
bu güzel masaya da * 10 verdim gene :)
iyi tatiller..
bende vesileyle hoşçakal demek istiyorumm.
sevgiler cnm.

KİZHATCE dedi ki...

canummm hemşehrummm,eee ne hoş bir tablo anneler ve kızları,allah ayırmadan mutlu bir yaşam sürün inş...yiyecekler enfessss....sonunda zaman geldi ohhh keyfini çıkar tatilin,ve dönerken bana uğra bekliyorum,telimi yazmıştım sana dimi....seni ve kızları öpüyorum iyi yolculuklar ve mutlu bir tatil diliyorum....

HÜLYA dedi ki...

hepinize güzel sözleriniz için çook teşekkürler.. Son kez bir bakıp gidiyorum gitmeden size teşekkür ederim. varlığınız bana yetiyor.

Haticecim dönerken muhakkak uğrayacağım sana .. aksilik çıkmazsa tabi..

çook çook öptüm sizi

harikamutfak dedi ki...

merhaba canım....döndüğünde patlıcanlı etimek salatasının tarifini bekliyorum...iyi tatiller .

selin dedi ki...

sofra super gorunuyor.. patlıcanlı etimekli salatayı heyecanla bekliyorum ;) ellerinize saglık

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Nohut salatasını çok severim ama hiç tavuklu denememiştim,en kısa zamanda denerim inş:)

Bütün lezzetler enfes görünüyor ablacım, ellerine sağlık..

Hayırla,huzurla gidin gelin inşallah.. Seni özliycem:)

Adsız dedi ki...

Canım kardeşim, sağlıcakla gelin inşallah, sağlıcakla gidin inşallah. Yolunuz açık olsun, iyi tatiller.

Muku

Adsız dedi ki...

HER SEY ÇOK ŞIK VE LEZZİZ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK CANIM...SEVGİLERİMLE...

hunerlieller dedi ki...

canım iyi tatiller dilerim sana.hayırlısı ile git eglen ve gel..masada harika elleriniz esaglık ve tüm kızlara afiyetler olsun..sevgiler.

atesböcegi dedi ki...

canim umarim cok güzel bir tatil gecirirsin ve yorgunlugunu atarsin. sen bunu hak ettin son zamanlar cok yogundun. cocuklarla yolculuk kolay degil tabi - yenice atlattimda :) ama eminim eglenceli gecer. yoklugumda döktürmüssün yine valla. herseyler enfes görünüyor ellerine saglik canim benim. kocaman öpüyorum

dilek dedi ki...

hülyacım iyi tatiller sana sabırsızlıkla bekliyorum seni bir an önce gelsende tarifleri versen bize diyorum.Yaz rüyası meyveli parfeyle etimek salatasına bayıldım görüntüleri süper hepsi harika ama bu ikisi başka ellerine ve emeğine sağlık canım

sarımutfak-hande dedi ki...

hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık cnm iyi tatiller