8 Mart 2010

BÜSKÜVİLİ KAKAOLU PASTA

  • Günaydınlar , herkese mutlu bir hafta diliyorum. Tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutluyorum. Kadınlarımız için aydınlık ve güzel günler diliyorum. Ezilmeden , hakettikleri değeri görerek nice yıllara ....
  • Bugün kü tarifim çocukların bayıla bayıla yediği hem pratik hem lezzetli olan büsküvili pastam. Sizi pastamla başbaşa bırakıp beni bekleyen bir sürü işle boğuşmak üzere müsadenizi istiyorum . Herkese iyi günler.
Malzemeler
1 su bardağı nişasta
2 paket vanilya
3 su bardağı şeker
1 kg süt
1 kg su
1 paket kakao
2-3 paket pedibör büsküvi


  • Ara sosumuz , kakao hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp sürekli karıştırılarak pişirilir. Bir taşım kaynadıktan sonra kakaomuz ilave edilerek tekrar karıştırılıp kıvam alması sağlanır. Puding kıvamına gelen sosumuz hazır hale gelince ocak kapatılır ve kabuk bağlamaması için ara ara karıştırılarak soğuması sağlanır.
  • Dikdörtgen bir borcama 1 kat büsküvi döşenir ardından 4'e böldüğümüz sostan üzerine yayılır. Aynı şekilde bir kat büsküvi 1 kat sos olmak üzere toplam 4 kat döşendikten sonra pastamız soğuması için dolaba kaldırılır. 3-4 saat dolapta bekleyen pastamız üzerine hindistan cevizi serpilerek , dilimlenip servis yapılır.

3 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık çok nefis görünüyor

Damak Tadı dedi ki...

Hülya'm Kadınlar günün kutlu olsun canım..

Pastan çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..Güzel bir hafta diliyorum ve seni çok öpüyorum..



Sevgilerle..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ellerine sağlık canım.

kadınlar gününü kutlu olsun