21 Mayıs 2012

BÜLBÜL YUVASI


 

Uzun uzun bilgisayar ekranına bakarak ne yazsam diye düşündüm. Araya epey bir zaman girince ne desem nasıl anlatsam bu ayrılığı bilemedim doğrusu. Akışına bıraktım, ne çıkarsa düşüncelerimden parmaklarım anlatacak size...Yaklaşık 6 aydır ayrıyım buralardan , bu zaman diliminde iyi kötü bir sürü olay yaşadım... Hastalıklar bu yıl pek yakamı bırakmadı ardı ardına epey bi rahatsızlıklar geçirdim , kayınvalidem 2 kere ameliyat geçirdi , çocukların sıraya hasta olması derken zaman su gibi aktı gitti. Bu zaman zarfında bir de düğün yaptık tabiki,  ailemizi cici elticiğimle beraber biraz daha genişlettik.

 Velhasıl-ı kelam artık buralarda olacağım inşallah... Yokluğumda beni arayan ,soran , mesaj ve mail atan tüm dostlarıma kucak dolusu sevgiler gönderiyorum... 
Küçük kızımın 24 Nisan'daki doğum günü masası ve o güne ait güzel bir tatlı tarifiyle kaldığımız yerden devam edelim  . Lokum gibi bir tatlı ceviziyle bütünleşince harika bir tatlıya dönüşüveriyor. Yine garantili tariflerimden bir tanesidir. Deneyenler pişman olmayacaktır. Şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim.

Malzemeler:
1 yumurta
1 paket erimiş ılık margarin
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

Üzerine :
1 Yumurta akı
1 kase ceviz

Şerbeti için:
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1/4 limon suyu

İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Şerbetimiz için suyu ve şekeri bir tencereye alıp kaynatalım. Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra limon suyumuzu ekleyip bir taşım daha kaynatalım.Kaynayan şerbetimizi soğumaya bırakalım.

Hamrurumuz için tüm malzemeler katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.Hamurumuz 2 y bölünerek merdane ile yarım parmak kalınlığında açılır. Hamurdan su bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesilir.  İkinci parçada aynı şekilde açılır  ve kesilir fakat bu ikinci yuvarlak hamurların ortası küçük bir kapakla kesilip ortası çıkarılarak simit şeklinde parçalar elde edilir.

Büyük yuvarlakların üzerine yumurta akı sürülüp halka şeklindeki hamur üzerine yapıştırılır. İki kat ortası boş olan hamurumuzun ortasına ceviz yerleştirilir. Tüm hamura aynı işlem uygulanır.

Hazır olan tatlımız önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene dek pişirilir . Fırından çıkardığımız tatlılarımıza sıcaken soğutulmuşşerbet dökülür . AFYE OLSUN

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım hoşgeldin gerçekten uzun zaman oldu ama olsun önemli olan dönmen sevgiler.

mutfagabuyrun dedi ki...

geri dönüşünüze çok sevindim.tatlı çok güzel.ellerine sağlık.sevgiler.

KİZHATCE dedi ki...

hoşgeldin şükür kavuşturana hülya cığım :)bi daha bi yerlere kaybolma hep burada kal hemşerum :)sayfan harika olmuş,yenilenmiş :)cici eltinde hayırlı olsun...seni ve kızları öpüyorum....

ÖZLEMCE dedi ki...

sağlıklı uzun ömürler inş... masan harika, ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Hoşgeldiniz..

HÜLYA dedi ki...

hepinize kocaman teşekkürler kızlar hoşbuldum... kocaman sevgiler

TATESAL dedi ki...

Hoşgeldin sultanım güzellikler getirdin....
geçmişler olsun sana kayınvalidene ve çocuklara,rabbim şifalar versin...düğününüzü biliyorumhadi hayırlı olsun...prensesin doğum gününü kutluyor yanaklarından öpüyorum...tatlı enfs,masa süper hamarat arkadaşım benim....

KİZHATCE dedi ki...

canım kandilin mubarek olsun:)çok öpüyorum...

hunerlieller dedi ki...

selam uzun zamandır bende sana ugrayamamıştım...yeniden merhaba.tatlı pek güzel görünüyor.eline saglık.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Hülyacığım sende benim gibi ara verenlerdensin anlaşılan hoşgeldin.
Hastalara geçmişler olsun
cici eltin hayırlı olsun.
Güzel paylaşımlara devam anlaşılan sofra çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
o kadar uzun zaman verdin ki, merak etmiştim. Epeyce şey yaşamışsın ama çok şükür gelmişsin.
Hoş geldin diyorum.
Ellerine sağlık. Tatlın çok güzel olmuş.
Sevgiyle kal.

lemanice dedi ki...

canııımmm.ne güzel şeyler yapmışsın ellerine sağlık.ben şöyle bi uğramaya çalışıyorum herkese.seni seviyorum canım hemşom.