23 Kasım 2009

BİR KEREBİÇ MASALI , 1 TAŞLA 3 KUŞ

  • Günaydın dostlar , herkese mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum. Başlıktan da anlaşılacağı üzere bugün kü tarifim kerebiç ve kardeşleri :)
  • Kerebiç kalıplarımı yaz tatili dönüşü görüşüp hasret giderdiğim sevgili Haticeciğim ( KİZHATÇE) hediye etmişti bugün yaparım yarın yaparım derken büyük kızımın doğum gününe kısmet oldu kerebiç kalıplarını kullanmak.. Tekrar teşekkürler haticem kocaman öpüyorum seni.
  • Gelelim kerebiç yapma maceramıza kerebiç'i ilk kez denedim , kilis yöresine ait hatta kökeni suriye olduğu söylenen bu güzel kurabiyeleri sevgili sevgili Haticenin ( portakal ağacı ) tarifi ile denedim. Tarif için çok teşekkür ediyorum.
  • Evdeki malzemeler iç harcına yetmeyince bende hamuru 3'e bölüp 3 ayrı kurabiye elde ettim. Bir kısmını kerebiç , bir kısmını elmalı ay kurabiye kalan kısmını ise çikolatalı kurabiye yapıp tabiri caizse bir taşla 3 kuş vurmuş oldum. İyiki de böyle yaptım davetteki herkesin damak tadına hitap etmiş oldum.
  • Yanlız yapmak isteyenlere ufak bir öneri de bulunayım , ben yaparken içine irmik katmadım ama irmik katılsa daha güzel olur bence tarifi o şekilde veriyorum, siz denerseniz irmikli deneyin... Gelelim tarifimize...
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik
Aldığı kadar un ( 5-6 su bardağı)

İç malzemesi:
2.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı da hindistan cevizi
2 yemek kaşığı pudra şekeri

  • Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içinde içini oyup karıştırdığımız iç malzemesinden 1 dolu yemek kaşığı ilave edip ağzını kapatalım.

    Hazırladığımız bu yuvarlak kurabiyeyi kerebiç kalıbına ek kısmı üste bakacak şekilde yerleştirip hafifçe bastıralım , kalıbı tepsinin kenarına vurup kerebiç’in kalıptan çıkmasını sağlayalım.

    Yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kurabiyeleri dizip önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında üzerleri kızarmayacak şekilde pişirelim. Pişince fırından çıkartıp soğutalım ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.

9 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağalık çok severim kerebiçi:)))
Ne güzel kurabiş çeşitlemesi olmuş:)))

Hansa dedi ki...

ne güzel üçlü kurabiye demeti olmuş işte.
elinize sağlık.sevgielr.

peynir hösmelimi dedi ki...

Vallahi iyi yapmissin.3 tane degisik kurabiyen olmus iste:))
Ellerine saglik canim.
Sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

3 Değişik kurabiye sunmakla çok iyi yapmışsın..Misafirlerinin de eminim çok hoşuna gitmiştir..Kerebiç kalıplarını iyi günlerde kullan..Hatice'ciğimin de gönlüne sağlık..Kocaman öpüyorum seni tatlım..


Sevgilerle..

dogada.blogspot.ru dedi ki...

kalıplarını güle güle kullan Hülya'cığım bende çok istememe rağmen bu kalıplardan alamadım ama görünce hayran hayran seyrediyorum heryerde bulunmuyor ne yazıkki emin önüne gitmek gerekiyor ellerine sağlık canım sevgiler

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

nasıl bir şey kalıplar...bizim burada yok ...çok merak ettim valla...resimlersen bakarız canım...
sana ve kızına birlikte nice yıllar diliyorum canım... kolaylıklar diliyorum....

made in funda dedi ki...

nasıl da severim kerebiçi.mersinde yerim yerimmmm...ellerine sağlık canım.afiyetler olsun size...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

KIZINI TEKRAR KUTLUYORUM HÜLYACIĞIM..
kurabiyeleri biliyorum, harika görünüyorlar.
kalıplarına ise her zaman çok hayranım. çok severim o kaşıkları.
afiyetle güzel günler diliyorum canım.
eline sağlık.

alkım akkurt akyalçın dedi ki...

canım hayırlı bayramlar sevgiler