10 Mart 2014

KOKOŞ KURABİYE

Mutlu haftalar herkese,  söz verdiğim gibi buradayım işte artık uzun aralar vermeyeceğim inşallah. Bugün size hariiiikaaa bir tarifle geldim benim kızların çoook sevdiği , çocukların yerken genellikle  " aaaaa içinden sürpriz çıkıyor " dedikleri ve bayıla bayıla yedikleri bir tarif . Velhasılı kelam denemeyenler için muhakkak yapılması gereken bir tarif benden söylemesi.....Şimdiden herkese afiyet olsun ....
 
 
Malzemeler:
250 gr margarin ( yumuşamış )
1/2 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

İç Harcı İçin:
2 su bardağı hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı
 
 
Margarin , yoğurt , pudra şekeri , limon kabuğu rendesi ve vanilya karıştırılır , sonra  un ve  kabartma tozu bir kapta elenenip  karışıma  eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. 

Ayrı bir kapta iç harcının malzemeleri iyice karıştırılır.

Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde avuç içi kadar açılır içine bolca iç harcımızdan konularak kapatılıp elimizde yuvarlanıp top şekli yerilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
 
Pişip soğuyunca istenirse  üzeri eritilmiş çikolata ile süslenir ve afiyetle yenir.

9 yorum:

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

Hoşgeldin hülya hanım prensese sağlıklı uzun ömürler.Sizi aramızda görmek ne güzel.
sevgiler

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

Harika bir lezzet Hülyacım ellerine sağlık,kızlara şifa olsun...umarım daha sık görürüz yazılarını...sevgiler...

birsence dedi ki...

ben bu tada bayılıyorum hülyacığımk...

birsence dedi ki...

ben bu tada bayılıyorum hülyacığımk...

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok merak ettiğim bir lezzet ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık, hafta sonu misafirlerime yapıcam inşallah...
Gül

sanayi mutfak dedi ki...

güzel paylaşımınız için sağolun.. ellerinize sağlık..

Nurhan dedi ki...

Tarifini kaptım Hülya ablacım. Bide kocaman öptümm. Hayırlı Ramazanlar...

Adsız dedi ki...

Eline saglik hulya hanim cik begendim mutlaka deneyecegim