27 Nisan 2009

VİŞNELİ ÇİKOLATALI PASTA

  • Yoğun ve yorucu geçen bir haftanın ardından yine burdayım.. Hafta sonu minik meleğimin doğum gününü kutladık. Çok güzel ve ailecek kutladığımız bir doğum günü oldu. Güzel görüntüleri daha sonra paylaşıcam sizlerle. Yayınlanmayı bekleyen tarifler ve resimler birikti.. Bu yoğunluğu atlatır atlatmaz hepsini paylaşıcam. Ama onlardan önce yorumlarda oldukça merak edilen ve tarifi beklenen bir pasta var sırada.. Kızımın öğretmenlerine hazırladığım içi vişneli çok beğeni toplayan pastam karşınızda.
  • Uzun uzun yazdığıma bakmayın siz. O kadar basit ki yapımı sakın gözünüz yılmasın. Uzun olmasının sebebi tüm ayrıntıları yazmamdır. İlk kez pasta yapacak biri bile anlasın diye en ince ayrıntısına kadar yazdım.. Pandispanyayı yapıp kremayı hazırlayıyoruz o kadar geri kalan süsleme size kalmış.. Uzun sözün kısası tarifin uzunluğundan korkmayın gönül rahatlığıyla deneyin .. Hepinizi öptüüm işte size tarif
VİŞNELİ ÇİKOLATALI PASTA

Pandispanyası İçin
4 Adet Yumurta
4 kahve fincanı Toz Şeker
1 kahve fincanı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Yemek kaşığı kakao
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
4 kahve fincanı un

Kreması İçin:
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
2 paket krema
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 paket krema sertleştirici

İçine
Vişne , muz
Damla Çikolata

Yanlarına ve üstüne
2 kare bitter çikolata

  • Yumurta akları cam ( özellikle cam ) bir kasede kıvamı koyulaşana dek çırpılır. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar çırpılır.

    İyice çırpılmış yumurta sarıları ve beyazlarını karıştırıp yoğurt ve sıvıyağıda ekleyip biraz daha çırptıktan sonra elenmiş un , kakao kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tahta kaşıkla biraz daha çırpıp yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 -50 dakika kürdanınız temiz çıkana dek pişirin.

    Fırınımızın kapağını açmamaya özen gösterin aksi halde pandispanyanız çökebilir.

  • Pandispanyamız pişip iyice soğuyunca kremamızı hazırlayalım .
  • Kremamız için ;Krem şantilerimiz 1,5 su bardağı soğuk sütle çırpılır kıvam alınca pudra şekeri krema ve krema sertleştirici eklenip tekrar çırpılır. Hazır olan kremamız 5 dakika dolapta bekletilir .
  • Pandispanyamız soğuduktan sonra naylon bir ip yardımı ile 3'e bölünür.
  • En üstteki katı en alta gelecek şekilde servis tabağına alınan pandispanyamızın üzerine krememızın 1/3 ü sürülür. Üzerine süzdürdüğümüz vişnelerin ve dilimlediğimiz muzların yarısı ve damla çikolata ratgele serpiştirilir. 2. kat pandispanya yerleştirilerek kalan kremanın yarısı sürülür ve kalan meyveler ve yine damla çikolata yerleştirilir. Son kat pandispanyamız da kapatılıp üzerine ve yanlarına kalan kremamız sürülüp düzleştirilir. Kremadan üst süslememiz için 3-4 kaşık ayıralım.

    Pastamızın üst kenar kısmına pasta şırıngasına 3-4 kaşık krema konularak süsleme yapılır. Orta kısmınada küçük bir süsleme yapıp içine vişne doldurulur.

    Benmari üsülü erittiğimiz çikolatamız ince uçlu şırınga yardımı ile pastamızın üzerine ince halkalar halinde sürülür. Orta kısımdan başlanarak çikolatamıza bıçak ucuyla dışa doğru fazla batırmadan çizikler atılır ve çikolatanın şekillenmesi sağlanır. Son olarak pastamızın yan kısımlarına rendelediğimiz çikolatamız serpilir.


    En az 5-6 saat buzdolabında bekleyen pastamız artık servise hazırdır. Afiyet şeker olsun .


20 yorum:

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

nefis bir pasta olmuş canım ellerine sağlık.kızınında yeni yaşı hayırlı olsun canım.bende bu aralar çok yoğunluk yaşıyorum fazla ziyaretinize gelemiyorum :)
güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum

TATESAL dedi ki...

ne kadar güzel bir görünüm,eminim lezzetide mükemmeldir...Ellerine sağlık...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Minik meleğinize kocaman bir melek olacağı uzun ve hayırlı bir ömür diliyorum:)

Pasta çok enfes ve muntazam görünüyor, ellerine sağlık ablacım...

sevil dedi ki...

hülyacım şükür beklenen tarif geldi :)) geldi gelmesine ama deneyemicem şu ara nedenmi kız dietteyiz yoksa sen hala girmedinmi diete hemen cabuk diete giriyorsun balım :))
ay pastada harika ...
ama olsun ben suanda dietteyim vereyim kilo sonra yapar yeriz demi denenecek tarifler listesine alayım bari :))
sevgiler
iyi haftalar tatlım

birsence dedi ki...

canım minik meleğine Allah uzun ömürler versin...sağlıklı sıhhatli büyüsün inşallah....pastaada pasta olmuş hani..ellerin dert görmesin...

bahar dedi ki...

Hülya'cığım merhaba, sana birkaç gündür mail atmaya çalışıyorum. Etkinliğin bitimine az bir zaman kaldı ve katılımcı arkadaşların bilgilerini doğrulamaları için mail atıyorum. Ancak benden ya da senin mail adresinden kaynaklanan bir problem nedeniyle bir türlü başaramıyorum. En kısa zamanda bana tekrar bir mail atarsan iyi olur, bekliyorum sevgiler.

Unknown dedi ki...

RABBİM UZUNS AĞLIKLI SIHHATLİ ÖMÜRLER NASİP ETSİN İNŞALLLAH..
PASTAMIZ NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Ellerin dert görmesin. Nefis olmuş. Gerçi bu kelime güzelliğini tam anlatamadı ama. Gerçekten süper olmuş. Bayıldım.
Sevgiyle kal.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerine sağlık Hülyacığım.çok güzel olmuş pastan.sevgilerimle...

sevgi dedi ki...

Ellerine sağlık canım harika görünüyor.

sevgi dedi ki...

Ellerine sağlık canım harika görünüyor.

Doyumluk.... dedi ki...

İnsan kesmeye kıyamaz.eline sağlık.

dilek dedi ki...

hülyacım hiçbir bloğu son iki üç haftaya kadar bu kadar yakından takip etmemiştim senin bloğunu gerçekten çok beyendim bu güne kadar 5-6 tarif denedim hepsindende çok memnun kaldım pastayı çok açık yazmışsın benim gibi yeni evde pasta yapanlar için harika tarif pastan tek kelimeyle süper görünüyor ellerine kollarına sağlık canım deniycem ve sonucu mutlaka yazıcam

Damak Tadı dedi ki...

Miniğine, nice sağlıklı yaşlar diliyorum Hülya'cığım..Güzel yaşasın daima..

Pastası çok şık görünüyor,ellerine sağlık canım..


Güzel bir hafta diliyorum..Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Hamarat arkadaşım ellerine sağlık harika bir pasta sımsıcak sevgiler...

made in funda dedi ki...

HARİKASIN HÜLYACIĞIM.ELLERİNE SAĞLIK.PASTAN ŞAHANE...

Birsel ve İrem dedi ki...

Hülya'cım merhaba. Güzel kızıma hayırlı, sağlıklı, uzun bir ömür diliyorum. Yeni yaşı kutlu olsun. Pasta süper, ellerine sağlık. Hep yapmayı hayal ettiğim bir pasta, gerçekten. Sevgilerimi gönderiyorum, öptüm.

PINAR dedi ki...

harika bir pasta olmuş,ellerine sağlık.Kızına sağlıklı,mutlu,başarılı bir ömür diliyorum,nice yıllara...

yemekgüncesi dedi ki...

selamlar canımcım pasta harika olmuş vişneyi çok severim tam benlik olmuş :) kızının yeni yaşı kutlu olsun canım sevgiler

Hatice dedi ki...

Hülyacığım minik yavrunun yeni yaşı kutlu olsun, nice güzel yıllar geçirsin, sağlık ve mutlulukla...
vişneyi pastada çok severim, senin pasta da harika görünüyor, ellerine sağlık canım, sevgiler...