- Günaydınlar... Herkese güzel bir hafta diliyorum. Çok güzel ve bol gezmeli geçen bir hafta sonunun ardından enerji dolu başladım haftaya.. İnşallah böyle devam ederiz. Haftaya denetimlerimiz var biraz uzak kalabilirim buralarda malum denetim demek iş yoğunluğu demek ....
- Bugün sizlere 4 aydır kendim yapıp tükettiğim ve çok sevdiğim kepek ekmeğimin tarifini vereceğim. Öyle tarif dediğime bakmayın un, su, tuz maya derken işte size ekmek. Ama ben çok seviyorum bu ekmeği dışarıda hazır satılan kepek ekmeklerine hiç benzemiyor hem daha esmer hem daha leziz hemde daha güvenilir oluyor kendim yapınca , sizlerede şiddetle tavsiye ederim. Özellikle SiNANGİL firmasına çook teşekkür ediyorum gerçekten çok güzel bir un hazırlamışlar . Ben başka un kullanmıyorum kepek ekmeğinde.. İşte karşınızda yumuşacık ve leziz kepek ekmeğim...
500 gr sinangil kepek unu
1/2 çay bardağı un
Ilık su
Bir tatlı kaşığı tuz
- Un , maya , tuz ve su ile sulu bir hamur yoğrulur . Sinangil ekmek unlarının içinde maya olduğu için ayrıca maya kullanmaya gerek yok. Hamur 1 saat kadar ılık bir ortamda bekletilerek mayası gelmesi sağlanır.
- Mayası gelen hamurumuz fırın tepsimize alınarak istenen şekil verilir. Ben dar ve uzunca şekil verdim dilimlemesi kolay olsun diye. Hamurumuz tepside de 1 saat bekletilerek tepsi mayası da geldikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.