21 Şubat 2011

BAKLAVA YUFKASI İLE TALAŞ BÖREĞİ

  • Herşeyin gönlünüzce olması dileklerimle hepinize merhabalar diyorum.
  • Bu aralar tembelleştim galiba hayatımda olmadığım kadar rahatım , İş mi yapılacak aamaan boşver yarın yaparım , bir yere mi gidilecek aman acelesi yok yarın giderim...... velhasıl ardı kesilmeyen bir sürü boşver..... Bu iyi mi kötümü çözebilmiş değilim benim gibi her dakikası planlı birine ilk etapta iyi gibi görünsede sonuç pek hayra alamet gibi görünmüyor... Bakalım nereye kadar giderse....
  • Amaaan boşveeeer.... :) : ) : )
  • Anlayacağınız 34 yıldır olmadığım kadar tembelim bu ara , ama pekte memnunum....
  • Unutmadan epeydir boşverdiğim ama artık yeter artık bir değişiklik bir yenilik lazım deyip karar verdiğim bir husus var ve tabiki bu husus blogumla ilgili...Blogumun şablonu ile ilgili artık bu kahverengi şablon içimi baydı sizleri de baymıştır eminim . Artık hayatımın her aşamasında yaptığım ve yapacağım değişikliklerden bloğumda nasibini alsın istiyorum. Blogumun yüzünü tamamen değiştirip bana özgü bir şeyler olsun, yeniden dizayn edip cıvıl cıvıl aydınlık bir yüz kazansın istiyorum.
  • Ama açıkcası bu konuda pek bilgili değilim. Hazır şablonlardan da kullanmak istemiyorum ama bu işi yapan kimseyi de tanımıyorum . Buradan sizlere seslenmek istedim bana yardım edebilecek birilerini tanıyorsanız bana yazın lütfen ....
  • Ayyy ne uzattım lafı aırttım başınızı bari size tam tetematıyla bir börek ikram edeyim de affedin beni....
  • UFACIK MİNİCİK BİR NOT : Mutlaka deneyin bu böreği.....


(Ölçü büyük dikdörtgen borcam içindir)

Malzemeler :
36 adet baklava hamuru

Ara sosu için:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 yumurta (1 sarısı üzerine)
İç Harcı İçin:
500 gr tavuk göğsü
2 büyük soğan
1 kavanoz garnitür
1 yemek kaşığı salça
1 şeker kaşığı kimyon
Kırmızı biber - Karabiber
Tuz

  • İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlayalım.
  • İç harcımız için tavuklar küçük küpler halinde kesilerek yıkanır ve süzülür. Bir tavada ince ince doğradığımız soğanlar zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur . Daha sonra tavuklar eklenerek suyunu salıp çekene kadar pişirilip salçası eklenerek biraz daha çevrilir. Garnitür ve baharatlar eklenerek 5 dakika daha sotelenip ılınması beklenir. İç harıcmız ılındıktan sonra ;
  • Büyükçe bir kasede ara sosumuzun malzemelerini çırpıp hazırlıyoruz.
  • Yufkalarımızdan 1 tanesini tezgahımıza serip ara sosumuzdan fırça ucu ile her tarafına sürüp 2. yukamızı üzerine seriyoruz. Yine ara sosumuzdan yufkamıza sürüp 3. kat yufkamızı serdikten sonra yine ara sosumuzdan sürüp ardından da iç harcımızdan yufkamızın orta kısmına şerit halinde veya isterseniz her yerine dağıttıktan sonra böreğimizi sarıp hafif elimizde büzdükten sonra borcamımıza yerleştiriyoruz.
  • ( Yufkanın büzülmüş hali borcamın kısa kenarına eş ölçüde olup böreklerimizi yanlamasına dizeceğiz borcama)
  • Tüm yufkalarımıza aynı işlem yapıldıktan sonra böreğimizin üzerine önce ara sosumuzdan ardından da nar gibi kızarması için ayırdığımız 1 yumurta sarısını sürüp böreğimizi dilimliyoruz.
  • Hazır olan böreğimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek pişirip mümkünse ılık olarak afiyetle yiyoruz.

16 yorum:

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

canım ablacımm kendini iyi hisset ama bizi de kendinden mahrum bırakma..
bazı bazı oluyor böyle insan elini eteğini çekmek istiyor herşeyden..
börekler şahane ama:))

Lezzete Dair dedi ki...

Börekler gerçekten güzel gözüküyor.Ellerinize sağlık.
şablon için blogger temalarından faydalanabilirsiniz cıvıl cıvıl renkler var iş sadece headere bakar yardım isterseniz yorum yada mail bırakabilirsiniz.sevgiler...

Özgen dedi ki...

Merhaba ellerinize sağlık çok lezzetli bir börek olmuş sevgiler...

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Hülyacim ellerine saglik böreklerin missler gibi olmus,afiyetler olsun canim...

Nilgün dedi ki...

Sevgili Hülya
Sanırım bloğuna ilk kez geliyorum, daha önce gelmiş olsaydım böyle güzel bir bloğu mtlaka hatırlardım. Biraz gezindim nefis tarifler var. Börekte çok leziz olmuş. Ellerine sağlık, görüşmek dileği ile..

lezzet sarayı dedi ki...

mmm ne güzel dir kimbilir onlar şimdi çıtır çıtır.ellerine sağlık.dün bloğumda bir duyuru yapmıştım destek olursan çok sevinirim.

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık tavuk baharatını sormuştum belli bir markanın ürünümü yoksa baharatçıdanmı alıyorsunuz cevaplarsanız çoook memnun olurum.

HÜLYA dedi ki...

hepinize kocaman teşekkürler yüreğinize sağlık..Tek tek dneceğim size.

HÜLYA dedi ki...

sevgili adsız ziyaretcim , geciktiğim için kusura bakma işlerim sebebi ile sık giremiyorum. Tavuk baharatını genelde marketlerden knor'un yada maggi'nin ürünlerini alıyorum. Tavuk kızartırken , sote yaparken hatta yemeklerde bile kullanıyorum. hEM ÇITIR PANE HARCI hem de karıık baharat olarak bulup kullanabilirsin.

Umarım bilgileer sana yeterli gelir. Anlaşılmayan birşey olursa her zaman cevaplamaya hazırım.

kendine iyi bak...

birdutmasali dedi ki...

çook iyi yapıyorsun hülyacığımm
ÇOK İYİ !!
Stresleri atmak lazım, sen iyi herkes iiyi ! :)
ellerine sağlık
güzel sayfanı bekliyoruz canım

saniyesultan dedi ki...

baklava yufkasıyla yapılan börekleri çok seviyorum.ellerine sağlık canım.
arada sırada tembellik yapmak güzel olsa gerek...HAYATIMDA HİÇ YAPAMADIĞIM BİRŞEY DE...

LaMa dedi ki...

kol boregi diye isimlendirmistim, cok kolay ve guzel oluyor gercekten.afiyet olsunn

Cafe Portakal dedi ki...

ellerinize sağlık baklava yufkasının börekleri gerçekten güzel oluyor.
sevgiler

Adsız dedi ki...

hülya hanım tavuk harcı ile ilgili sorumu yanıtlamışsınız çoook teşekkür ederim bende yoğun işlerimden dolayı sayfanızı yeni ziyarete geldim anında sorumu yanıtlamışsınız anladığım kadarı ile çıtır pane harcı magi veya knorunn marka olarak fırında sebzeli tavuk tarifinizi denemek istiyorumda birebir aynı olsun istiyorum.siz açık olarak alıyormusunuz biliyorsunuz bazı güzel tadlar çok ince ayrıntıda olabiliyor şimdiden sizi çoook özlediğimizi belirtmek isterim iyiki varsınız

HÜLYA dedi ki...

Hiç açık kullanmadım. Yemek konusunda risk sevmeyen biriyim sanırım.

HÜLYA dedi ki...

Hiç açık kullanmadım. Yemek konusunda risk sevmeyen biriyim sanırım.