14 Şubat 2011

ÇİLEKLİ KUP

  • Herkese mutlu , sağlıklı ve huzur dolu bir hafta dileyerek , tüm sevenlerin ve sevilenlerin sevgililer gününü ve tüm islam aleminin kandilini kutlayarak sözü hiç uzatmadan sizi hafif , lezzetli ve pratik bir tatlı ile başbaşa bırakmak istiyorum.
  • Yanlız yine ufak bir not düşmeden gecemeyeceğim.Bu tarifi siz mevsim meyveleri ile de deneyebilirsiniz. Muhallebi tarifini aynen yapıp üzerinin sosunu isterseniz Elma , portakal ve muzla deneyebilirsiniz.


Muhallebisi İçin :
1 kilo süt
2 su bardağı un
1,5 su bardağı tozşeker
75 gram tereyağı
2 paket vanilya


Çilek Sosu İçin
1/2 kg çilek
1 yemek kaşığı mısır nişastası
4 Yemek Kaşığı şeker
1/2 Su Bardağı ılık su


  • Tencereye un, şeker ve sütü koyup karıştıralım.İyice çırpıp hiç topak kalmayınca altını açıp kaynatalım.Kaynayınca altını kapatıp içine yağı ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpalım.

    Muhallebimizi kuplarımıza veya kaselerimize dağıtıp soğumasını bekleyelim . Muhallebimiz soğurken bizde çilek sosomuzu hazırlayalım.
  • Çilek sosumuz için ;

    Çilekleri yıkayıp rondoda çekerek püre haline getirelim.Ardından bir tencereye, çilek püresini, suyu, şekeri ve nişastayı koyup orta ateşte ara ara karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
  • Sosumuz kaynayınca ocağın altını iyice kısıp 5 dakika daha pişirip muhallebimizi ocaktan indirelim. Ara ara karıştırıp sosumuzun hem ılınmasını hem de kabuk bağlamamasını sağlayalım. İyice ılınan sosumuzu kuplardaki muhallebimizin üzerine paylaşıralım .
  • Muallbimizi dolaba atıp iyice kıvam alması için bir gece beklettikten sonra üzerini istediğiniz malzeme ile ( fındık , fıstık , çikolata , şekerleme vs.) süsledikten sonra afiyetle yiyelim.

20 yorum:

saniyesultan dedi ki...

SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ VE MEVLİT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN...
BU TARZ LEZZETLERİ ÇOK SEVERİM..ELLERİNE SAĞLIK.

Damak Tadı dedi ki...

Canım öncelikle hoşgeldin,ben şimdi gördüm inan..)


Ailecek Mevlit Kandilinizi kutluyoruz tatlım..

Kuplar tek kelimeyle nefis görünüyorlar..Ellerine ve kollarına sağlık tatlım..Öpüyorum kocaman..))Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Allahın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

Yıpranmış ve Katılaşmış Gönülleri Rahmet Meltemiyle Yeşerten Eşsiz Peygamberin Doğum Günü Olan Mevlit Kandilinizi En Içten Dileklerimle Tebrik Ederim

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık pek şık..

Sevgililer günün kutlu kandilin mübarek olsun canım....

Sevgilerimle

fuat gencal dedi ki...

Bu gün peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa SAV ‘in dünyaya şereflendirdiği gündür. O peygamber ki insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur Sevgililer günüde En Büyük Sevgiliye, En Büyük Özlem ve Dualarımızla..
Tüm arkadaşlarımın Mevlid Kandilini Tebrik Ederim...

TATESAL dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım harika görünüyor kuplar...kandilin mübarek olsun...

Pembe Tatlar dedi ki...

Mevlüt kandilinizi kutlar hayırla vesile olmasını Yüce Allahtan dilerim....

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

ellerine sağlık,Mevlid Kandilimiz Mübarek Olsun inşaAllah....

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Hmmm kuplar sahane eee birde çilekli olunca gel keyfim gel ellerine saglik canim..Kandilin mubarek dualarin kabul olsun insallah sevgilerimle.

LaMa dedi ki...

Donusun muhtesem olmus Hulya:)
Boynun tamamen iyilesir kisa surede insallah, kendini yorma
Hayirli Kandiller

HÜLYA dedi ki...

hepinize kocamaaaan teşekkürler teker eker uğrayacağım size.. Varlığınız için teşekkürler. sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

hayırlı kandiller diliyorum.sevgiler.

nurşen dedi ki...

Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

Fatoş Öztürk dedi ki...

Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytan senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul kandilin mübarek olsun.En içten sevgilerimle...

aleyna dedi ki...

hülyacım hoşgeldin sefa geldin.nasıl odu boynun iyisin inşalah.öncelikle geceni tebrik ederim.hayırlara vesile olur inşallah.kuplar ise şahane .ellerine sağlık

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ellerine sağlık hülyacığım,
afiyet olsun..

KİZHATCE dedi ki...

nerelerdesin hülyacık..
arada göz kırma temelli dön aramıza :)
düğüne geldim ama inan hiç zaman olmadı,sabah oradaydım,akşam döndüm,kalamadım,seni görmek isterdim ama nasip değilmiş:(çok öptüm...

Adsız dedi ki...

tavuk baharatı nedir açıklayayabilirmisiniz*

Adsız dedi ki...

sizi aramızda görmek istiyuruz

Adsız dedi ki...

hülya hanım çilekli kup tarifnizi az önce yaptım fakat 2 su bardagı un çok değil mi.muhallebisi acayip katı oldu..fakat tadı cok güzel