İşte yine mutfaktan yeni çıkmış daha dumanı üstünde olan iki tarif. Eşim yine nöbette olduğu için ona hazırladım.Afiyet bal şeker olsun ....
Böreği belki hazal bir bahaneyle ıspanak yer niyetiyle yaptım yine ama maleseeef sonuç yine hüsran.. ne olacak bu kızın bu hali bilmem.. Gerçekten çok güzel oldu kayınvalidem yerken sürekli çok güzel oldu eline sağlık deyip durdu... Sanada afiyet olsun kayınvalidecim. :)
Kek uzun süredir aklımda olan fakat yapmaya bir türlü sıra gelmeyen krem şantili kekim... Şimdi krem şantili kek mi olur demeyin valla süper oluyo.. Benim gibi yumuşacık kek seviyorsanız denemelisiniz. Hele buram buram limon kokusu insanı mest ediyor. Limon sevmeyenler portakalla denesinler oda süper oluyor. Eeee bu kadar söz yeter şimdi icraata geçelim dimi hadi gelin peşimden ..... :))
KREM ŞANTİLİ KEK
Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Önce bir bardak soğuk sütle beraber krem şantimizi hazırlayalım. Diğer tarafta yumurtalar ve şeker iyice köpürene dek çırpılır. Sonra un ve kabartma tozu hariç tüm malzeme eklenir. Hazırladığımız krem şanti ilave edilerek karıştırılır. En son olarak elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilerek kek hamurumuz hazırlanır. Yağlanmış kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıkınca istenirse hindistan cevizi veya pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Ben beyaz çikolatayı benmari usulu eriterek süslemeyi tercih ediyorum fakat evde bir çikolata canavarı (hazal) olduğu için tüm beyaz çikolata stoklarımız tükenmiştir.
ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ
Malzemeler :
1 paket yufka
1/2 kg ıspanak
300 gr kıyma
1 adet sogan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kırmızı biber , karabiber ,tuz
Sosu İçin:
1 kase yogurt
1 yumurta (sarısı üzerine beyazı sosuna)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Corekotu ,susam
Ispanaklar iyice yıkayıp süzdükten sonra küçük küçük dograyalım. Diğer tarafta bir tavada ince ince doğradığımız soğanları zeytinyağında pembeleştirelim. Sonra kıymasını ekleyerek kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Ispanakları ilave ederek soteleyelim. Ateşten almadan önce baharatlarını ekleyelim.
Bir kap içerisinde yogurt birazcık zeytinyağı ( 1/2 çay bardağı kadar ) ve yumurtanın beyazı iyice çırpılır. Yufkamızı tezgaha sererek yarısına fırça yardımı ile hazırladığımız karışımdan sürelim ve yufkanın diğer yarısını üzerine kapatalım. Yarım daire şekline gelen yufkamızın üst kısmına da karışımdan sürelim . Yufkamızın geniş kenarlı kısmına ıspanaklı harcımızdan şerit halinde koyalım.Harcı koyduğumuz taraftan başlayarak rulo şeklinde saralım. Sardığımız ruloyu kendi çevresinde buralım. Üzerlerine yumurta sarısı çöreketu veya susam sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat üzeri kızarana dek pişirelim .. Fırından çıkınca da oturup afiyetle yiyelim