28 Eylül 2008

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN & BAKLAVA

Güzel haberlerle geldim. Çifte mutluluğum var daha doğrusu çifte bayramım... Daha öncede bahsetmiştim size minik kızım böbrek enfeksiyonu geçirmiş bunun akabinde bir sürü tetkik ve tahliller istenmişti. Bu tetkik ve tahlillerin heppsini yaptırdık yaptırma aşaması felaketti o yüzden o konuya hiç girmeyeceğim direk sonuçlarla konuyu bağlayacağım...Ultrasyon , sintigrafi , kültür , idrar ve kan tahlilleri vs... hepsi çok iyi çıktı bu harika bir haber minik meleğimin böbrekleri son derece normalmiş her hangi bir problem yokmuş çook şükür..İşte bu yüzden ben çifte bayram yaşıyorum ve bu çifte bayramı da koca bir tepsi baklavayla süslemek istiyorum işte size baklava buyrun efendim baklavaya eee bayram baklavasız olurmu? olmaaaz hele bizde hiç olmaz...
Herkesin bayramını kutluyorum . Nice mutlu , sağlıklı , huzur dolu bayramlar gerçirmek dileğiyle..

BAKLAVA
Malzemeler :
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı kaymak ( yoksa sütte konabilir)
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 bardak ılık su
1 yumurta
1 Kabartma tozu
1 tutam tuz
Un
İçi İçin :
Dövülmüş fındık
Üzeri İçin :
250 gr tereyağ
Şerbeti için:
5 bardak su
5 bardak şeker
1/2 lim suyu
Önce su, şeker ve limon kaynatılarak baklava şerbetimiz hazırlanır.
Daha sonrayumurta , kaymak, yoğurt, su ve yağ iyice çırpılıp içine elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilerek baklava hamuru iyice yoğrulur. Hamaurun çok iyi yoğrulması gerekir . Yoğrulan hamur 1 saat dinlendirilir. Dinlenen hamur çok daha rahat açılır.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılarak nemli bezin altında bekletilir. ve sırayla alınan hamura nişasta serpilerek açılır. Açtıkça hamur yapışmasın diye azar azar nişasta serpebilirsiniz . Baklava hamuru çok ince açılmalı ki kıtır kıtır ve lezzetli olsun. Kalın olursa hem şerbet çekmez hem de hamur gibi olur.
Açılan 3 yufkada bir fındık serpilir. Yufkalar bittiği zaman baklava dilimlere kesilir ve üzerine eritilmiş tereyağı iyice her yerine yedirilerek dökülür.
Sonrada 180 derece fırına verilir ilk yarım saat 180 c de pişirilir ve sonra ayar 100 dereceye düşürülerek ağır ağır pişirilir. Üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Şerbet soğuk baklava sıcakken şerbeti dökülür.


25 Eylül 2008

MUHALLEBİLİ KADAYIF, ETKİNLİK

Yarın kadir gecesi bol bol dua edip af dilemenin tam zamanı ..Herkesin kadir gecesi mübarek olsun. RABBİM yar ve yardımcımız olsun..
Herkesin tarifini bildiği ve yaptığı bir tarifte sıra . Çok leziz ve harika bir tad bence içindeki muhallebiyle kadayıfın lezzeti ikiye katlanıyor. Hem kıtır kıtır hemde yumuşacık şimdi bu nasıl oluyor demeyin bal gibide oluyor. Kadayıfları kıtır kıtır muhallebisi miis gibi oooh canım çekti şimdi yine...

Tarif sevgili portakal ağacı haticeden ellerine sağlık deyip tarife balıklama atlıyorum. Denememiş olanlarada ufacık bir not : kesin denemelisiniz..

Bu tarifimi de sevgili Gardenya70'in ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gönderiyorum. Kabul buyur arkadaşım... sevgilerimle ..

MUHALLEBİLİ KADAYIF


Malzemeler :
300 gr tel kadayıf

1 çay bardağı şeker

4 yemek kaşığı tereyağ

1 çay bardagi çekilmiş ceviz

1 çay bardağı fındık içi

Muhallebisi icin;

1 litre süt

4 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 su bardagi seker

1 poşet kremşanti


Kadayıflarımızı kavurmadan önce muhallebimizi hazırlayalım. Muhallebimiz için sütümüze şekeri ve unu ekleyerek iyice çırpıp bir tenceye alalım ve kaynayana kadar sürekli karıştıralım. Kaynayınca vanilyamızı ekleyip 5 dakika daha kaynatıp muhallebimizin altını kapatıp soğumaya bırakalım. Muhallebimize krem şantiyi katmamız için iyice soğuması gerekiyor aksi halde istediğimiz kıvamı tutturamayız. Soğuyan muhallebimize 1 poşet krem şantiyi ilave edip mikserle çırpalım

Eğer kuru kadayıf kullanıyorsak direk kadayıfları tereyağı erittiğimiz tavamıza döküp şekerini de ilave edip tavada 10-15 dakika güzelce kavuralım. Son olarak fındık ve cevizimizi ilave edip kavurmaya devam edelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kadayıfımızın rengi altın sarısına dönene dek kavuralım.

Uzun dikdörtgen borcamı ıslatıyoruz.Bir kat kadayıf yayıyoruz.Üzerine muhallebi döküyoruz.En üste tekrar kadayıf yayıp buzdolabında bir kaç saat bekletiyoruz.İşte bu kadarrrrr

Küçücük ama önemli bir not : Eğer yaş kadayıf kullanacaksanız birazcık fırınlamanız yararlı olacaktır.

23 Eylül 2008

TAVUK SOTE , İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2

Taa taaa taaa taaam işte karşınızda nefis tavuk sotem ... Bizim evde sıkça yapılan ve çok sevilen bir lezettir kendileri . Yanına kızrmış patates ve söğüş salata ile kim hayır diyebilirkiii.. ? Hiç kimse evet evet hiç kimse hayır diyemez bu lezzete .
Çok güzel bir iftar menüsü alternatifi bence. denemek isteyenlere işte tarif..
Bu tarifimi de sevgili Gardenya70'in ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gönderiyorum. Davetin için çok teşekkürler canım. Kolay gelsin ...
TAVUK SOTE

Malzemeler
500 gr tavuk göğsü
3 domates
1 büyük soğan
2-3 sivri biber
Karabiber
Kırmızıbiber
Kimyon
Tuz
Önce tavuklarımızı küp küp doğrayalım. Yıkayıp süzülmesini beklerken bizde diğer tarafta tavamıza sıvıyağımızı döküp incecik doğradığımız soğanlarımızı güzelce soteleyerek hafif pembeleştirelim. Tavuklarımızı , biberlerimizi ve tuzumuzu ekleyip 5-10 dakika çevirelim daha sonra üzerine kabukları soyulup küp küp doranmış domateslerimizi ekleyip domatesler ve tavuklar suyunu salıp çekene kadar güzelce pişirelim. Sotemiz suyunu çekip kıvamını aldığı zaman baharatlarını koyup ocağın altını kapatıp yanında kızramış patatesle beraber servis edelim ve afiyetle yiyelim...

22 Eylül 2008

KIYMALI PİDE, İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2

Herkese güzel bir hafta diliyorum. Sözü çok uzatmadan ramazanın ilk haftasında yaptığım fakat bir türlü yayınlama sırası gelmeyen nefis pidelerimden bahsedeyim size. Tarif sevgili güldence ablanındı.. Sessizce aramızdan ayrılmış olsada onun bu nefis tarifleriye onu anmadan geçemiyeceğim. Sessizce ayrıldığı gibi yine sessizce dönmesi dileğiyle.
Pidelerin boyutu normalde eğer başka bir şey yemeyezekseniz uygun.Ama eğer bizim gibi çorba ile iftarınızı açıp ardından pidelerinizi yiyecekseniz çok geliyor o yüzden pideleri 6 değilde 8 tane yapar ve ebatlarını biraz küçültrseniz daha iyi olur. Eveeet bu küçük uyarıdan sonra hemen tarife geçiyorum... Vee geçmeden de kesinlikle deneyin diyorum lokantalardakinden çook çook daha güzel oluyor... Valla yiyenlerin yorumu hep böyle oldu...
KIYMALI PİDE

Hamur İçin Malzemeler :

2 su bardağı ılık süt

1 paket yaş maya

1/2 tatlı kaşığı şeker

1/2 çay bardağı sıvıyağ

2 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Ilık süte mayayı ve şekerimizi katıp çırparak eritelim . Üzerine yağı , yumurtaları , tuzu katıp iyice çırpalım ve sonrasında unumuzu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim ve mayalanması için üzerine nemli biz bez koyup1-2 saat sıcak yerde mayalanmasını sağlayalım

İç Harcı İçin Malzemeler :

300 gr kıyma

2 orta boy soğan

1/2 çay bardağı sıvıyağ

2 sivribiber

1 domates

1 kaşık salça

1 demet maydanoz

Tuz , karabiber, pul biber

Hamurumuz mayalanırken bizde diğer tarafta iç harcımızı hazırlayalım. İç harcımız için kıymayı zeytinyağı döktüğümüz tavaya alalım üzerine ince doğradığımız soğanımızı domatesimizi ve sivribiberlerimizi ekleyip salçamızı da ilave edip kısık ateşte 5-10 dakika çevirelim. Ocağı kapattığımızda tuzunu ve biberlerini ekleyip bir kenara alalım.

Hamurumuzu 6 eşit parçaya bölüp her parçayı merdane yardımıyla uzunlamasına oval olarak açıp orta kısmına hazırladığımız iç harçtan koyup kenarları ortaya doğru katlayıp iki ucu birleştirip pide şeklini verelim. Bütün bezelere aynı işlemi tekrarlayıp bütün pidelerimizi hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 3 er taneli olarak tepsiye dizip önceden ısıtılmıış 180 c fırında pişirelim. Fırından çıkıncada afiyetle yiyelim.

Bu tarifimi sevgili Gardenya70'in ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gönderiyorum. Davetin için çok teşekkürler canım. Kolay gelsin canım ...

20 Eylül 2008

KIZIMIN DOĞUM GÜNÜ VE KADAYIF SARMASI

ANNELİK

- 9 ay boyunca büyük keyifle tüm zorluklarına rağmen onu taşımaktır annelik ,
- Doğduğu gün daha önce hiç yaşamadığınızı hissetmektir ,
- Yüzüne bakıp bakıp bu güzel meleği benmi doğurdum
diyebilmektir ,
- Yeni doğduğun da o kırmızı ve buruşuk yüzüyle bile sana
dünyanın en güzel bebeğiymiş gibi gelmesidir,
- Ona iğne yaparlarken , kan alırlarken sanki parçanı
koparıyorlarmış gibi acı çekmektir ,
- Her ağladığında çaresizce nesi olduğunu anlamaya çalışıp
onunla beraber ağlamaktır,
- Onunla beraber yatıp sırf o uyanmasın diye her tarafınız tutulsa dahi kıpırdamadan yatmaktır ,
- Her tıka basa emdiğinde bile acaba yavrum aç kaldı mı diye
düşünmektir,
- Ne kadar derin uyusan bile gece bebeğinin nefes alışını bile
duyabilmektir,
- O yemek yemeden kendinizi aç hissetmektir
( bu arada ben hep açııım )
- Gözünüzden uyku aksa bile o hastayken aslan kesilmektir
- Uyuyacağı , yemek yiyeceği, hastalanacağı zamanı önceden
anlayabilmektir ,
- Onunla beraber gülmenin tadını başka hiçbir şeyde
alamamaktır ,
- Bir anne deyişine ölürüm demektir ,
- Nefes almakta zorlansanız bile en son nefesini yavrun
için harcamaktır ,
- Yavrum derken içinizin sökülüp gelmesidir ,
- Başı ağrısa dünyanızın başınıza yıkılmasıdır ,
- Üst üste hiç bıkmadan usanmadan aynı masalı onlarca
kez okumaktır ,
- Bir dudak büzüşüne dayanamamaktır ,
- Hayatındaki her türlü olumsuzluğa rağmen sırf o var diye
dünyaya karşı durabilmektir,
- İnadına yaşamak ve her zorluğa göğüs gerebilmektir ,
- Her gece Allaha beni ondan bir saniye bile fazla yaşatma
diye dua etmektir ANNELİK …


Bu duyguyu yaşamayı Allah isteyen herkese nasip etsin . Yaşansın ki daha önce ne kadar eksik yaşadığımız anlaşılsın. Ben hayatımdaki bu eksikliği maalesef ki 27 yaşına kadar anlamadım .. Taa ki ilk göz ağrım annesinin gülü her şeyim dünyaya gözlerini açana kadar.. O an dünyam değişti onu kucağıma verdiklerinde inanamadım. Nasıl böyle güzel bir duygudan mahrum kalmışım onca sene… Geri dönüşüm olsa sırf bu güzel duyguyu daha erken yaşamak için 18 yaşında evlenirdim herhalde . Dünyama renk katan minik bir bedenin böylesine hayatımı değiştireceğini başkası söylese inanmazdım…

Bu yazımın devamını daha önceki
bloğumdan okuyabilirsiniz .

12 Eylül 2003 büyük kızım Hazal'ımın doğum günü yavrucumun bu yılki doğum gününde kardeşiyle beraber hastanede yattığımız için zamanında kutlayamadık 3 gün gecikmeli olarak anneannesinde küçük ama onu çok mutlu eden bir kutlama yaptık.. Malum ramazan oluşu sebebiyle pasta ve börekten ziyade yemek ağırlıklı bir masa donattık. Ben küçük yavrumla uğraşmaktan masayı bile resimleyemedim... Sağolsun anneannesi ve teyzesi herşeyi hazırlamıştı bende börek ve tatlıyı yapmıştım .. Pastamızı ise bu sene ben yapamadım hazır almak zorunda kaldık.Ama kızıma söz vermiştim gecikmelide olsa muhakak pastasını yapıcam.

NİCE MUTLU YILLARA YAVRUCUM... RABBİM GÜLEN YÜZÜNÜ HİÇ SOLDURMASIN . MUTLULUK GÖLGEN GİBİ OLSUN. BAŞARILARLA DOLU BİR ÖMRÜNolsu . ANNEN SANA KURBAN OLSUUUN.. BENİM AKILLI BİLMİİİŞ HAMARAT KIZIM...
İşte size kızımın doğum gününde yaptığım kadayıf sarması çok leziz ve hafif bir tatlı .. Şiddetle tavsiye edilir özelliklede beniim gibi ağır şerbetli tatlıları sevmiyorsanız deneyin muhakkak.

KADAYIF SARMASI

Malzemeler
1 kg yaş kadayıf

İç Malzemesi
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı fındık içi
1 çay bardağı şeker

Şerbet Malzemesi
4 su bardağı şeker
5,5 su bardağı su
1/2 limon suyu

Üzerine
200 gr tereyağı
Fıstık içi

İlk önce şerbetimizi hazırlayalım. Bir tencereye su ve şeker koyup kaynatalım kaynayıp kıvam almaya başlayınca limonumuzu ilave edip tekrar kaynamaya bırakalım. Şerbet kıvama gelince altını kapatıp soğumaya bırakalım.



Yaş kadayıfımızdan avucumuzun içine yada tezgahımıza alıp inceltip içine ceviz, fındık ve şekerden hazırladığımız harçtan koyup dolma sarar gibi sarıp tepisimize diziyoruz. 1 kg kadayıftan yalaşık 40 adet sarma kadayıf çıkıyor. Tüm kadayıflar bitince üzerlerine erittiğimiz tereyağımızı tümüne yedirerek döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık25-30 dakika üzerleri kızarana dek pişirelim. Fırından çıkartıp hemen soğumuş şerbetimizi döküp çooos çoooos sesler eşliğinde şerbetimizi tatlımıza yedirelim.Servise sunmadan önce fıstık içi ile süsleyip afiyetle yiyelim.

Bu tarifimide sevgili Gelibolu17'nin ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gönderiyorum. Sevgiler canım çok güzel bir ev sahipliği yaptın ...

18 Eylül 2008

ŞEKERPARE

Ramazanda yemekten sonra muhakkak tatlı aranıyor.Eee böyle zamanlardada şekerpare tatlı listemin başlarında yer alıyor. Bizde çok severek yenir şekerpare tüm hamurişleri gibi :)) O yüzden şekerperesiz ramazan olmaz deyip tarifimi hemen yayınlıyorum. Deenemek isteyenlere işte tarif...Şimdiden afiyet olsun diyorum
ŞEKERPARE

Malzemeler :
1 Paket Margarin (Odacaklığında yumuşamış )
2 yumurta
1 Cay bardağı Zeytinyağı
2 kaşık Pudra Sekeri
1 Kabartma Tozu
1 Vanilya
1 Su bardağı irmik
Bir tutam Tuz
Aldığı kadar Un

üzeri için
istenirse hindistan cevizi
ndık

Şerbeti Icin
5 Su Bardağı Seker
5 Su Bardağı Su

Şerbeti önceden pişirip ve iyice soğutalım.

Margarini, un hariç bütün malzemelerle iyice yoğuralım. Daha sonra elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Yaptığımız bu yuvarlakların ortalarına birerndık yerleştirip 180 c fırında pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız sıcak şekerparelerin üzerine hemen soğumuş olan şerbetini dökelim . Şekerpareler şerbeti çekince servise hazırdırlar. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
Bu tarifimi sevgili Gelibolu17'nin ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gönderiyorum. Arkadaşıma teşekkür ediyor kolay gelsin diyorum...

17 Eylül 2008

YENİDEN MERHABA VE SOSİSLİ PATATES

Herkeslere merhabalar .. Herkesi çook özlemişim bloğumu blogcu arkadaşlarımı .... Beni yanlız bırakmayan mesaj yazan c-box'a mesaj bırakan tüm dostlarıma kucak dolusu sevgiler.. Rabbim gülen yüzünüzü soldurmasın her gününüz bir öncekinden güzel olur inşallah... En kısa zamanda hepinize ziyarete geleceğim ... sevgiler
Minik kızım çok şükür ki iyi şimdi. Artık beyaz önlük giyen herkesten kaçar oldu minik yavrum. Eeee haklı ama çocuk tam 5 kez damar yolu açıldı yavruma... Açılan damar yolu en fazla 1-1,5 gün açık kalıyordu yavrum küçük olduğu ve kolundakinin ne olduğunu kavrayamadığı için sürekli hareket ederek elindekini çıkarma çabasında olunca damar yolu tıkanıp yenisi açılıyordu... O günleri anmak bile istemiyorum gerçekten felaket günlerdi hele ilk 3 gün öldüm öldüm dirildim ateşini bir türlü düşüremedik düşse bile 1 saat içinde yeniden 39,5 lara çıkıyordu ben böyle inatçı bir ateş görmedim hemşireler bile korktu. Neyse gelmiş geçmiş olsun deyip bu konudan fazla bahsetmek istemiyorum yine aynı stresi yaşıyorum çünkü yavrum o halleriyle hep gözümün önüne geliyor. Bu yaşıma kadar sivilce nedir bilmeyen ben şu an stresten yüzümde çıkan sivilcelerle haşır neşirim.
Minik meleğim ve ben hepinize teşekkür ediyoruz... Kocaman kocaman öpüyoruz...
Yayınlanmayı bekleyen o kadar çok tarif varki ne yayınlayacağımı şaşırdım valla.. Şimdi size biriken tariflerimden yayınlayacağım güzel bir iftar ve sahur alternatifi olduğunu düşündüğüm ve benim çok sevdiğim ve sıkça yaptığım kumpir ve pizza lezzeti arasında süper bir tarif hem çok kolay hemde leziz... İşte size sosisli patates
SOSİSLİ PATATES
Malzemeler :
3 büyük boy patates
6 büyük sosis
1/2 sucuk
4 yeşil biber
2 kırmızı biber
2 domates
1 soğan
1 çay bardağı mısır
Tuz , 1 çay kaşığı kimyon
1 su bardağı kaşar peyniri


Öncelikle patateslerimizi küp küp doğrayarak kızgın yağda gzüelce kızartıp kağıt havlunun üzerine serip fazla yağını alalım ve borcamımızın altına döşeyelim..

Diğer tarafta ince doğradığımız soğanımızı az zeytinyağında soğanlarımız yumuşayıncaya kadar kavuralım. Üzerine biberlerimizi , sosis ve sucuğumuzu ekleyip güzelce soteleyelim. Ateşin altını kapayınca içine tuzumuzu isteğe göre biberimizi ve 1 çay kaşığı silme kimyonumuzu ekleyip güzelce karıştırıp borcamdaki patateslerimizin üzerine dökelim.. Üzerine mısırımızı da serpip pişirmek için fırına verelim. 10 dakika pişmesi yeterlidir. Fırından almadan önce rendelediğimiz kaşar peynirini üzerine serpip fırında 5 dakika daha bekletip kaşar peynirinin erimesini bekleyelim. Vee fırından çıkarıp sıcak sıcak afiyetle yiyelim...


Bu tarifimi sevgili
Gelibolu17'nin ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gönderiyorum. Arkadaşıma teşekkür ediyor kolay gelsin diyorum...

11 Eylül 2008

MİNİK MELEĞİM ÇOK HASTA OLDU

Herkese merhabalar. cbox'a ve mesaj kutusuna mesaj bırakan herkese çook teşekkürler. Ziyaretleriniz için çok sağolun sayfamı güncelleyemiyorum ve yeni tarif ekleyemiyorum çünkü küçük kızımla hastanade yatıyoruz. Minicik yavrum idrar yolu enfeksiyonu olmuş ve oradan da böbreklere sıçramış böbrek iltihabı nedeniyle pazar gecesinden beri hastanedeyiz ve sanırım haftasonuna kadarda kalacağız.
Şu an ilk günlere nazaran çook iyi bebeğim. İlk 3 gün ateşini 39-40 tan aşağı indiremedik öyle inatçı bir ateş görmedim ben daha. Ama iltihap böbrekleri sardığı için bu ateşin olması çok normalmiş şükürki artık ateşini kontrol altına alabildiler. Minik meleğim gülmeye başladı tekrar rabbim hep güldürür inşallah.. Annen kurban olur sana yavyuuum.Şimdilik bu kadar canlar inşallah daha güzel haberler de vereceğim sizlere...

Hepinize cboktalki mesajllar ve dularınız için çook çoook teşekkürler . Hastaneden çıkıp kızım tamamen düzelene dek sizden müsade istiyorum. Dualarınızı minik yavrumdan esirgemeyin olurmu..

Rabbim kimselere özelliklerede minik meleklere hastalık vermesin. Heekese mutlu huzurlu ve en önemlisi sağlıklı günler diliyorum
ALLAH'a emenet olun.

5 Eylül 2008

DAMLA ÇİKOLATALI KEK

Merhabalar bugün sizlere geçen haftaki deniz sefamızda yaptığım yumuşacık ve lezizmi leziz kekimin tarifini vereceğim . Bu tarifi sahur sorfalarınız içinde yapabilirsiniz. Eğer sizde sahurda bizim gibi kahvaltıyı tercih ediyorsanız deneyin derim. Bu yüzdende bu aralar sizlere bolca kek ve börek tarifi vereceğim. Beğeneceğinizi ümit ederek sizleri tarifimle başbaşa bırakıyorum... Herkese kucak dolusu sevgiler..
Bu tarif sevgili sevilciğimin ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gitsin sevilciğime teşekkür ediyor kolay gelsin diyorum...
DAMLA ÇİKOLATALI KEK
Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
1 vanilya
2- 2,5 su bardağı un

1 çay bardağı damla çikolata

Önce şeker ve yumurtaları mikserle güzelce köpürene dek çırpalım. Üzerine yağ ve yoğurdu ekleyelim Unumuzu , vanilyamızı ve kabartma tozumuzu eleyerek güzelce karıştırdıktan sonra hamurumuza ekleyelim.

Kekimizin kıvamı akıcı olmalı eğer ununu çok koyarsak istediğimiz yumuşaklığı yakalayamayız. Ben 2-2,5 bardak dedim ama herkesin abrdağı farklı olabileceüği için ununu azar azar ekleyin akıcı bir kıvama geldiği zaman yeterlidir.
Hamurumuzu yağladığımız kalıbımıza dökerek üzerinede 1 çay bardağı damla çikolatalarımızı döküp çatalla hafifce karıştıralım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Sonrada afiyetle yiyelim.

2 Eylül 2008

ELMALI PASTA VE SOBELENDİM

Herkese merhabalar.. Sevgili sevilcim tarafından sobelenmişim eee madem sobelendik cezamızı çekelim :)) Sevilcim sorularına geç cevap verdiğim için affet tatlım net bağlantısında sorun olunca cevaplar akşama kaldı malesef... Tatlım sana cevaplarla birlikte enfes bir tarifte yolluyorum "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 için yayınlarsan çok sevinirim nazik davetine ayrıca çok teşekkürler tatlım kolay gelsin..
Elmalı pastamın elmaları bizim bahçeden hemde organik öyle leziz ve çoklarki muhakkak değerlendirmem lazımdı. Bu fırsat hiç kaçarmı hem leziz hem pratik elmalı pastayı yapmanın tam zamanıydı.. İftar sofraları içinde hafif bir tatlı denemenizi şiddetle tavsiye ederim..
ELMALI PASTA

Malzemeler:

1,5 paket petibör büsküvi

2 bardak süt

1 poşet krem şanti

5 büyük ekşi elma

1 su bardağı toz şeker

1 şeker kaşığı tarçın

1/2 su bardağı ceviz ( iri çekilmiş)

1/2 su bardağı fındık ( iri çekilmiş)

Bolca hindistan cevizi

Fıstık ezmesi v damla çikolata

İlk önce 1 poşet krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpalım ve kıvam alması için dolaba atalım.

Daha sonra rendelediğimiz elmalarımızı şekerimizle beraber tavada güzelce harmanlayalım elmalarımız iyice pişip kendini saldığı zaman tarçınımızı , ceviz ve fındığımızı ekleyip harcımızı soğutuyoruz

Şantimizi ve elmalarımızı hazırladıktan sonra 1 bardak sütümüzü yemek tabağına dökerek büsküvileri tekep teker sütte ıslatıp diktörtgen borcamımıza dizelim. ( Borcamı sudan geçirip ıslatmayı unutmayalım)

İlk kat büsküvileri dizdikten sonra üzerine elmalı harcımızın yarısını seriyoruz elmalı harcın üzerine de çok ince bir kat olarak krem şantimizin yarısını sürüyoruz.. Aynı işlemi 2. kat içinde gerçekleştirip önce büsküvileri ıslatıp diziyoruz sonra elmalı harcı seriyoruz ( bu kata krem şanti koymuyoruz) elmalı harcın üzerine ise 3. kat büsküvilerimizi yine sütte ıslatıp borcama diziyor ve kalan krem şantimizi büsküvülerimizin üzerini kapatacak şekilde gzüelce yayıyoruz. En üstede bolca hindistan cevizi serpip üzerini istediğimiz şekildesüslüyoruz.

Not: Damla çikolata koymanız önemle rica olunur çünkü lezzetine lezzet katıyor..

Veee gelelim sobemizin soru ve cevaplarına

1-Blog yazmaya ilk ne zaman başladın?

Aslında bu benim ilk bloğum değil daha öncede kısa sürelide olsa bir bloğum vardı ama içerik farklıydı tabiki o bloğu 2.kızıma hamileyken açmış ve hamileliğim çok kötü gidincede istemeyerekte olsa ara vermek zorunda kalmıştım. Bu bloğu nasılmı açtım? Bir gün aniden karar verdim desem inanırmısınız gerçekten de böyle oldu ... Daha önce üyesi ve mod'u olduğum

dost yüreklerde kendime ait bir sayfada yayınlıyordum tariflerimi eee bizim kızlarda beni pek bi şımartınca bende böyle birşey yapmaya karar verdim bu hepsi için süpriz oldu.. İştee böleee....:)

2-Blog yazısı konularının belli bir çizgide olmasına özen gösteriyormusun?

Blogta genelde belli bir çizgi vardır. Bizzat denemiş olduğum taifleri yayınlıyorum.Denemediğim şeyleri yayınlayıp insanları hüsrana uğratmak istemem. Genelde mutfak ve kızlarımla ilgili önemli şeyleri yayınlıyorum. Eee benimde mutluluğum bu.

3-Blog yazmayı ne kadar sürdüreceksin?

Valla zamanın ne göstereceği bilinmez ama ben sürekli olmasını temenni ediyorum . ALLAH bir zeval vermezse tabi...

4-Blog yazmak senin için eğlenceli bir uğraşken şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladımı?

Blogta konu açmak benim için hala çok zevkli ve eğlenceli. Siz dostlarımın ziyaretleri ve o güzelim mesajları beni her gün daha da heveslendiriyor. İnsanlara bişeyler verebilmek , mutlu etmek , paylaşmak büyük mutluluk benim için o yüzden zorunluluktan ziyade hem stres attığım hemde mutlu olduğum bir ortam bloğum ve diğer tüm dost bloglar...

5-Blog yazmak için gün için bazı şeylerden feragat ediyormusun?

Yooo ben planlı bir insanımdır plansız iş yapmam pek o yüzden de pek bunalmam. Ama bazen iş yoğunluğundan konu yazamayınca içten içe sıkılmıyor da değilim. Aklım hep blogta oluyor o zamanda.

Ben kimi mi sobeliyorum..? İşte bunları

1- http://peynirhosmelimi.blogspot.com/ sevgili meralciğimi

2-http://hunerlieller.net/ sevgili adaşım hülyacımı

3-http://saniyesultan.blogspot.com/ sevgili hemşerim saniye sultanım

4-http://yapraksarmayapraksarma.blogspot.com/ sevgili zeynepcimi


kolay gelsin kızlar.. kucak dolusu sevgiler.. öptüm sizi

1 Eylül 2008

ÇEMEN

Günaydınlaar ; Ramazanın bu ilk gününde herkese kolaylıklar diliyorum bu alışma evresini kolay atlatırız inşallah... Özellikle hava sıcaklıklarının çok olduğu yerlerdeki arkadaşlara ve açık havada çaşılmak zorunda olanlara kolaylıklar diliyorum..
Bugün sizlere ramazan sofralarınıza özellikle de kahvaltılarınız için kolay ve leziz bir çemen tarifi vereceğim. Ben bu tarfiten çokça yapar kavanozlara koyar buzdolabında saklarım. Ani gelen misafirlerime de ekmek üzeri minicik kanepeler hazırlayarak ikram ederim ...
Bu tarifi 2 sene önce sofra dergisinden almıştım iyikide denemişim çok memnun kaldım .. Sizlerde deneyin pişman olmazsınız... Özellikle acı sevenler biber salçasını bolca koyup lezzeti artırabilirler.. Şimdiden yapan herkese afiet olsun diyorum
ÇEMEN



Malzemeler :


4 dilim ekmek içi
1 orta boy soğan
2 yemek kaşık biber salçası

2 yemek kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı kimyon
1 su bardağı ceviz

4 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı nar ekşisi
Tuz


Tüm malzemeler rondoya konarak malzeme incecik olana kadar rondodan geçirilir. Sonrasında işlem tamamdır servis tabağına alıp ekmeğinizin üzerine sürerek afiyetle yiyebilirsiniz.
Yaklaşık 1 küçük kavanoz çemen çıkıyor isterseniz kavanıza koyup buzdolabında da saklayabilirsiniz.