28 Eylül 2008
BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN & BAKLAVA
25 Eylül 2008
MUHALLEBİLİ KADAYIF, ETKİNLİK
Tarif sevgili portakal ağacı haticeden ellerine sağlık deyip tarife balıklama atlıyorum. Denememiş olanlarada ufacık bir not : kesin denemelisiniz..
Bu tarifimi de sevgili Gardenya70'in ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gönderiyorum. Kabul buyur arkadaşım... sevgilerimle ..
MUHALLEBİLİ KADAYIF
Malzemeler :
300 gr tel kadayıf
1 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardagi çekilmiş ceviz
1 çay bardağı fındık içi
Muhallebisi icin;
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 su bardagi seker
1 poşet kremşanti
Kadayıflarımızı kavurmadan önce muhallebimizi hazırlayalım. Muhallebimiz için sütümüze şekeri ve unu ekleyerek iyice çırpıp bir tenceye alalım ve kaynayana kadar sürekli karıştıralım. Kaynayınca vanilyamızı ekleyip 5 dakika daha kaynatıp muhallebimizin altını kapatıp soğumaya bırakalım. Muhallebimize krem şantiyi katmamız için iyice soğuması gerekiyor aksi halde istediğimiz kıvamı tutturamayız. Soğuyan muhallebimize 1 poşet krem şantiyi ilave edip mikserle çırpalım
Eğer kuru kadayıf kullanıyorsak direk kadayıfları tereyağı erittiğimiz tavamıza döküp şekerini de ilave edip tavada 10-15 dakika güzelce kavuralım. Son olarak fındık ve cevizimizi ilave edip kavurmaya devam edelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kadayıfımızın rengi altın sarısına dönene dek kavuralım.
Uzun dikdörtgen borcamı ıslatıyoruz.Bir kat kadayıf yayıyoruz.Üzerine muhallebi döküyoruz.En üste tekrar kadayıf yayıp buzdolabında bir kaç saat bekletiyoruz.İşte bu kadarrrrr
Küçücük ama önemli bir not : Eğer yaş kadayıf kullanacaksanız birazcık fırınlamanız yararlı olacaktır.
23 Eylül 2008
TAVUK SOTE , İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2
22 Eylül 2008
KIYMALI PİDE, İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2
Hamur İçin Malzemeler :
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1/2 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin Malzemeler :
300 gr kıyma
2 orta boy soğan
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 sivribiber
1 domates
1 kaşık salça
1 demet maydanoz
Tuz , karabiber, pul biber
Hamurumuz mayalanırken bizde diğer tarafta iç harcımızı hazırlayalım. İç harcımız için kıymayı zeytinyağı döktüğümüz tavaya alalım üzerine ince doğradığımız soğanımızı domatesimizi ve sivribiberlerimizi ekleyip salçamızı da ilave edip kısık ateşte 5-10 dakika çevirelim. Ocağı kapattığımızda tuzunu ve biberlerini ekleyip bir kenara alalım.
Bu tarifimi sevgili Gardenya70'in ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gönderiyorum. Davetin için çok teşekkürler canım. Kolay gelsin canım ...
20 Eylül 2008
KIZIMIN DOĞUM GÜNÜ VE KADAYIF SARMASI
- 9 ay boyunca büyük keyifle tüm zorluklarına rağmen onu taşımaktır annelik ,
- Doğduğu gün daha önce hiç yaşamadığınızı hissetmektir ,
- Yüzüne bakıp bakıp bu güzel meleği benmi doğurdum
diyebilmektir ,
- Yeni doğduğun da o kırmızı ve buruşuk yüzüyle bile sana
dünyanın en güzel bebeğiymiş gibi gelmesidir,
- Ona iğne yaparlarken , kan alırlarken sanki parçanı
koparıyorlarmış gibi acı çekmektir ,
- Her ağladığında çaresizce nesi olduğunu anlamaya çalışıp
onunla beraber ağlamaktır,
- Onunla beraber yatıp sırf o uyanmasın diye her tarafınız tutulsa dahi kıpırdamadan yatmaktır ,
- Her tıka basa emdiğinde bile acaba yavrum aç kaldı mı diye
düşünmektir,
- Ne kadar derin uyusan bile gece bebeğinin nefes alışını bile
duyabilmektir,
- O yemek yemeden kendinizi aç hissetmektir
( bu arada ben hep açııım )
- Gözünüzden uyku aksa bile o hastayken aslan kesilmektir
- Uyuyacağı , yemek yiyeceği, hastalanacağı zamanı önceden
anlayabilmektir ,
- Onunla beraber gülmenin tadını başka hiçbir şeyde
alamamaktır ,
- Bir anne deyişine ölürüm demektir ,
- Nefes almakta zorlansanız bile en son nefesini yavrun
için harcamaktır ,
- Yavrum derken içinizin sökülüp gelmesidir ,
- Başı ağrısa dünyanızın başınıza yıkılmasıdır ,
- Üst üste hiç bıkmadan usanmadan aynı masalı onlarca
kez okumaktır ,
- Bir dudak büzüşüne dayanamamaktır ,
- Hayatındaki her türlü olumsuzluğa rağmen sırf o var diye
dünyaya karşı durabilmektir,
- İnadına yaşamak ve her zorluğa göğüs gerebilmektir ,
- Her gece Allaha beni ondan bir saniye bile fazla yaşatma
diye dua etmektir ANNELİK …
Bu duyguyu yaşamayı Allah isteyen herkese nasip etsin . Yaşansın ki daha önce ne kadar eksik yaşadığımız anlaşılsın. Ben hayatımdaki bu eksikliği maalesef ki 27 yaşına kadar anlamadım .. Taa ki ilk göz ağrım annesinin gülü her şeyim dünyaya gözlerini açana kadar.. O an dünyam değişti onu kucağıma verdiklerinde inanamadım. Nasıl böyle güzel bir duygudan mahrum kalmışım onca sene… Geri dönüşüm olsa sırf bu güzel duyguyu daha erken yaşamak için 18 yaşında evlenirdim herhalde . Dünyama renk katan minik bir bedenin böylesine hayatımı değiştireceğini başkası söylese inanmazdım…
Bu yazımın devamını daha önceki bloğumdan okuyabilirsiniz .
12 Eylül 2003 büyük kızım Hazal'ımın doğum günü yavrucumun bu yılki doğum gününde kardeşiyle beraber hastanede yattığımız için zamanında kutlayamadık 3 gün gecikmeli olarak anneannesinde küçük ama onu çok mutlu eden bir kutlama yaptık.. Malum ramazan oluşu sebebiyle pasta ve börekten ziyade yemek ağırlıklı bir masa donattık. Ben küçük yavrumla uğraşmaktan masayı bile resimleyemedim... Sağolsun anneannesi ve teyzesi herşeyi hazırlamıştı bende börek ve tatlıyı yapmıştım .. Pastamızı ise bu sene ben yapamadım hazır almak zorunda kaldık.Ama kızıma söz vermiştim gecikmelide olsa muhakak pastasını yapıcam.
NİCE MUTLU YILLARA YAVRUCUM... RABBİM GÜLEN YÜZÜNÜ HİÇ SOLDURMASIN . MUTLULUK GÖLGEN GİBİ OLSUN. BAŞARILARLA DOLU BİR ÖMRÜNolsu . ANNEN SANA KURBAN OLSUUUN.. BENİM AKILLI BİLMİİİŞ HAMARAT KIZIM...
KADAYIF SARMASI
1 kg yaş kadayıf
İç Malzemesi
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı fındık içi
1 çay bardağı şeker
Şerbet Malzemesi
4 su bardağı şeker
5,5 su bardağı su
1/2 limon suyu
Üzerine
200 gr tereyağı
Fıstık içi
İlk önce şerbetimizi hazırlayalım. Bir tencereye su ve şeker koyup kaynatalım kaynayıp kıvam almaya başlayınca limonumuzu ilave edip tekrar kaynamaya bırakalım. Şerbet kıvama gelince altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Yaş kadayıfımızdan avucumuzun içine yada tezgahımıza alıp inceltip içine ceviz, fındık ve şekerden hazırladığımız harçtan koyup dolma sarar gibi sarıp tepisimize diziyoruz. 1 kg kadayıftan yalaşık 40 adet sarma kadayıf çıkıyor. Tüm kadayıflar bitince üzerlerine erittiğimiz tereyağımızı tümüne yedirerek döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık25-30 dakika üzerleri kızarana dek pişirelim. Fırından çıkartıp hemen soğumuş şerbetimizi döküp çooos çoooos sesler eşliğinde şerbetimizi tatlımıza yedirelim.Servise sunmadan önce fıstık içi ile süsleyip afiyetle yiyelim.
Bu tarifimide sevgili Gelibolu17'nin ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gönderiyorum. Sevgiler canım çok güzel bir ev sahipliği yaptın ...
18 Eylül 2008
ŞEKERPARE
2 kaşık Pudra Sekeri
Şerbeti önceden pişirip ve iyice soğutalım.
17 Eylül 2008
YENİDEN MERHABA VE SOSİSLİ PATATES
Öncelikle patateslerimizi küp küp doğrayarak kızgın yağda gzüelce kızartıp kağıt havlunun üzerine serip fazla yağını alalım ve borcamımızın altına döşeyelim..
Diğer tarafta ince doğradığımız soğanımızı az zeytinyağında soğanlarımız yumuşayıncaya kadar kavuralım. Üzerine biberlerimizi , sosis ve sucuğumuzu ekleyip güzelce soteleyelim. Ateşin altını kapayınca içine tuzumuzu isteğe göre biberimizi ve 1 çay kaşığı silme kimyonumuzu ekleyip güzelce karıştırıp borcamdaki patateslerimizin üzerine dökelim.. Üzerine mısırımızı da serpip pişirmek için fırına verelim. 10 dakika pişmesi yeterlidir. Fırından almadan önce rendelediğimiz kaşar peynirini üzerine serpip fırında 5 dakika daha bekletip kaşar peynirinin erimesini bekleyelim. Vee fırından çıkarıp sıcak sıcak afiyetle yiyelim...
Bu tarifimi sevgili Gelibolu17'nin ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gönderiyorum. Arkadaşıma teşekkür ediyor kolay gelsin diyorum...
11 Eylül 2008
MİNİK MELEĞİM ÇOK HASTA OLDU
Hepinize cboktalki mesajllar ve dularınız için çook çoook teşekkürler . Hastaneden çıkıp kızım tamamen düzelene dek sizden müsade istiyorum. Dualarınızı minik yavrumdan esirgemeyin olurmu..
Rabbim kimselere özelliklerede minik meleklere hastalık vermesin. Heekese mutlu huzurlu ve en önemlisi sağlıklı günler diliyorum ALLAH'a emenet olun.
5 Eylül 2008
DAMLA ÇİKOLATALI KEK
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
1 vanilya
2- 2,5 su bardağı un
1 çay bardağı damla çikolata
Önce şeker ve yumurtaları mikserle güzelce köpürene dek çırpalım. Üzerine yağ ve yoğurdu ekleyelim Unumuzu , vanilyamızı ve kabartma tozumuzu eleyerek güzelce karıştırdıktan sonra hamurumuza ekleyelim.
2 Eylül 2008
ELMALI PASTA VE SOBELENDİM
1,5 paket petibör büsküvi
2 bardak süt
1 poşet krem şanti
5 büyük ekşi elma
1 su bardağı toz şeker
1 şeker kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz ( iri çekilmiş)
1/2 su bardağı fındık ( iri çekilmiş)
Bolca hindistan cevizi
Fıstık ezmesi v damla çikolata
İlk önce 1 poşet krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpalım ve kıvam alması için dolaba atalım.
Daha sonra rendelediğimiz elmalarımızı şekerimizle beraber tavada güzelce harmanlayalım elmalarımız iyice pişip kendini saldığı zaman tarçınımızı , ceviz ve fındığımızı ekleyip harcımızı soğutuyoruz
Şantimizi ve elmalarımızı hazırladıktan sonra 1 bardak sütümüzü yemek tabağına dökerek büsküvileri tekep teker sütte ıslatıp diktörtgen borcamımıza dizelim. ( Borcamı sudan geçirip ıslatmayı unutmayalım)
İlk kat büsküvileri dizdikten sonra üzerine elmalı harcımızın yarısını seriyoruz elmalı harcın üzerine de çok ince bir kat olarak krem şantimizin yarısını sürüyoruz.. Aynı işlemi 2. kat içinde gerçekleştirip önce büsküvileri ıslatıp diziyoruz sonra elmalı harcı seriyoruz ( bu kata krem şanti koymuyoruz) elmalı harcın üzerine ise 3. kat büsküvilerimizi yine sütte ıslatıp borcama diziyor ve kalan krem şantimizi büsküvülerimizin üzerini kapatacak şekilde gzüelce yayıyoruz. En üstede bolca hindistan cevizi serpip üzerini istediğimiz şekildesüslüyoruz.
Not: Damla çikolata koymanız önemle rica olunur çünkü lezzetine lezzet katıyor..
Veee gelelim sobemizin soru ve cevaplarına
Aslında bu benim ilk bloğum değil daha öncede kısa sürelide olsa bir bloğum vardı ama içerik farklıydı tabiki o bloğu 2.kızıma hamileyken açmış ve hamileliğim çok kötü gidincede istemeyerekte olsa ara vermek zorunda kalmıştım. Bu bloğu nasılmı açtım? Bir gün aniden karar verdim desem inanırmısınız gerçekten de böyle oldu ... Daha önce üyesi ve mod'u olduğum
dost yüreklerde kendime ait bir sayfada yayınlıyordum tariflerimi eee bizim kızlarda beni pek bi şımartınca bende böyle birşey yapmaya karar verdim bu hepsi için süpriz oldu.. İştee böleee....:)
2-Blog yazısı konularının belli bir çizgide olmasına özen gösteriyormusun?
Blogta genelde belli bir çizgi vardır. Bizzat denemiş olduğum taifleri yayınlıyorum.Denemediğim şeyleri yayınlayıp insanları hüsrana uğratmak istemem. Genelde mutfak ve kızlarımla ilgili önemli şeyleri yayınlıyorum. Eee benimde mutluluğum bu.
3-Blog yazmayı ne kadar sürdüreceksin?
Valla zamanın ne göstereceği bilinmez ama ben sürekli olmasını temenni ediyorum . ALLAH bir zeval vermezse tabi...
4-Blog yazmak senin için eğlenceli bir uğraşken şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladımı?
Blogta konu açmak benim için hala çok zevkli ve eğlenceli. Siz dostlarımın ziyaretleri ve o güzelim mesajları beni her gün daha da heveslendiriyor. İnsanlara bişeyler verebilmek , mutlu etmek , paylaşmak büyük mutluluk benim için o yüzden zorunluluktan ziyade hem stres attığım hemde mutlu olduğum bir ortam bloğum ve diğer tüm dost bloglar...
5-Blog yazmak için gün için bazı şeylerden feragat ediyormusun?
Yooo ben planlı bir insanımdır plansız iş yapmam pek o yüzden de pek bunalmam. Ama bazen iş yoğunluğundan konu yazamayınca içten içe sıkılmıyor da değilim. Aklım hep blogta oluyor o zamanda.
Ben kimi mi sobeliyorum..? İşte bunları
1- http://peynirhosmelimi.blogspot.com/ sevgili meralciğimi
2-http://hunerlieller.net/ sevgili adaşım hülyacımı
3-http://saniyesultan.blogspot.com/ sevgili hemşerim saniye sultanım
4-http://yapraksarmayapraksarma.blogspot.com/ sevgili zeynepcimi
kolay gelsin kızlar.. kucak dolusu sevgiler.. öptüm sizi
1 Eylül 2008
ÇEMEN
Malzemeler :
4 dilim ekmek içi
1 orta boy soğan
2 yemek kaşık biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı kimyon
1 su bardağı ceviz
4 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı nar ekşisi
Tuz
Tüm malzemeler rondoya konarak malzeme incecik olana kadar rondodan geçirilir. Sonrasında işlem tamamdır servis tabağına alıp ekmeğinizin üzerine sürerek afiyetle yiyebilirsiniz.