9 Eylül 2009

BAYAT EKMEK PİZZASI

  • Günaydınlar ;
  • Hem bayat ekmekleri değerlendirmek hem de sahur için doyurucu bir lezzet isteyenere işte harika bir tarif. Pratikliği de cabası en fazla yarım saat içinde pizzanız hazırdır. Bizim evde çok sevilen bu pratik pizza tarifini denemek isteyenlere işte tarif..

Malzemeler :
7-8 dilim bayat ekmek
1 su bardağı süt
2 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ
Kaşar
Sucuk
Sosis
Zeytin

  • Ekmeklerimizi küp küp doğrayıp tepsimize yerleştirelim. Üzerine çırptığımız süt ve yumurta karşımını ekmeklerin her yerine gelecek şekilde dökelim.

  • Üzerine dilimlediğimiz sosis, sucuk ve zeytin leri serpelim. En üste de ince ince kestiğimiz tereyağımızı yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
  • Ardından pizzamızı fırından çıkarmadan rendelediğimiz kaşarımızı pizzamızın üzerine serperek tekrar fırınlıyoruz. 3-5 dakika sonra kaşar peyniri eridiğinde artık pizzamız servise hazırdır. Afiyet şeker olsun...

  • Bu tarifimi de İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3' e ev sahibeliği yapan sevgili Gelibolu17 arkadaşıma gönderiyor ve kendisine kolaylıklar diliyorum

15 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

canım bu güzel tarifin yayında.çok teşekkürler ellerine sağlık.sevgiler.tekrar beklerim.
kal sağlıcakla.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

işte en sevdiğim pizza türü:)
bu sahur yine yapmak lazım.

ellerine sağlık ablacımm..

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

oh ne guzel yemede yanında yat hemencecik hazır bir lezzet
sahura zaten ne yapacagını sasıran biri olarak tarifi aldım kaçtım ellerine saglık balım

gülay mutfakta dedi ki...

hülyacığım ellerine sağlık.. ben de yaparım. bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir alternatif hem kimse hamurunu ekmek olduğunu anlamıyor:)
sevgilerimle...

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

HÜLYACIĞIM
ELLERİNE SAĞLIK BENDE BUNA BENZER BİR BAYAT EKMEK PİZZAM VARDI AMA EKMEĞİ DOĞRAMADAN DİREK ZEMİNE KOYUP ÜSTÜNE MALZEMELERİ EKLİYORDUM AMA BU ŞEKİLDE DE GÜZEL BİR FİKİR.SEVGİLERİMLE HAYIRLI RAMAZANLAR BEREKETLİ SOFRALAR

Sevde dedi ki...

Canım bayat ekmekleri bu şekil kullanmak çok güzel, tebrik ediyorum...
Ellerin dert görmesin..
Kocaman öpüyorum....

Serpil dedi ki...

Daha önce bende denemiştim hakikaten çok lezizi oluyor. banada beklerim öpüyorum....

yosunbuka dedi ki...

hülyacım nefis olurdu bu sahura biri yapıp da yedirse bana da :) tembelim ben tembelll:)

ellerine sağlık maharetli arkadaşım...

nazardeymesin07 dedi ki...

günaydın hülya hanım ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.Tarifleriniz çok güzel ellerinize sağlık. Sayfamdaki sofra takımının fiyatını sormuşsunuz Gördüğünüz takım hurçtan peçete lik ve peçete halkalarına kadar var tamamı12 kişilik 300tl kullanılan ve yapılan malzemeye göre normal fiyatları 150 tl den başlıyor.

FERZAN dedi ki...

canım çok güzel görünüyor,maşallah,yeni bloğumda ziyaretlerinizi bekliyorum,sevgiler...http://hazanmevsimi68.blogspot.com/

peynir hösmelimi dedi ki...

harika bir tarif canim.Ellerine saglik.
hemde ekmekler cöpe gitmiyor ne güzel.
Sevgilerle.

defneylebirlikte dedi ki...

sahur için mükemmel bir tarif..ellerine sağlık hayatım...

pembe tatlar dedi ki...

Canım özellikle davet ler ekmek çok artıyor harika bir öneri ellerine sağlık...

HADİYE dedi ki...

Merhaba Hülya,

Evdeki bayat ekmeklere ilaç gibi geldi tarifin.Sahura yaptım ve bayılarak yedik.Bende yayınlayacağım blogumda.Çok güzel oldu Ellerine sağlık.

Sevgiler*

ahsapboyaci dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyorlar hayırlı iftarlar sevgiler