31 Ağustos 2009

PATATES SALATASI

Malzemeler:
5 orta boy patates
1 dal taze soğan
2 yaprak marul
1 kırmızı dolmalık biber
1/2 demet maydanoz
1 dal dereotu
Kırmızı pul biber
tuz
1 limon suyu
Zeytinyağı
1 kutu mısır
  • Patatesler tuzlu suda haşlanarak soyulup küp küp doğranır.
  • Soğanlar tavla zarı büyüklüğünde , maydanozlar , kırmızı biber ve marul ince ince doğranır.

  • Patateslere yeşillikler , baharatlar, konserve mısır ( 2 yemek mısır kaşığı üzeri için ayırılır) ve tuz , zeytinyağı ,limon suyu ile hazırlanan sos ilave edilrek karıştırılır.

  • Hazırlanan salatamız servis tabağına alınarak üzerine mısır serpilerek servis edilir. Afiyet şeker olsun.
  • Bu tarifimi de sevilciğime gönderiyor kolaylıklar diliyorum

28 Ağustos 2009

SODALI RULO BÖREK

  • İftar ve sahurlarda masalarınızı ve midelerinizi :)) dolduracak sunum ve lezzet olarak harika bir börek tarifim var bugün...
  • Güzel bir hafta sonu geçirmenizi dileyerek , davet masalarınızı şenlendirebilecek bu güzel tarifle sizleri başbaşa bırakıyorum. Hayırlı iftarlar efendim....


Malzemeler :
3 Adet Yufka
  • Sosu İçin :
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (1 sarısı üzerine)
  • 1 şişe soda

İç Harcı İçin :
Peynir
Maydanoz
  • 1 adet yufkamızı tezgahımıza sererek üzerine zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve soda ile hazırladığımız sostan sürelim. İkinci yufkamızı üzerine serip onunda her yerine sos sürüp , üzerine peynirli harcımızın yarısını her yerine gelecek şekilde serpiyoruz.Ardından üçüncü yufkamızı üzerine serip önce sos ardından da kalan peynirli harcımızı serpip 3'lü yufkamızı rulo şeklinde saralım.
  • Rulomuzu bir poşete veya ağzı kapalı bir kaba koyup 1 gece dolapta bekletelim.
  • Ertesi gün böreğimizi 1 parmak kalınlığında kesip tepsimize dizelim üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında yaklaşık yarım saat üzerleri kızarana kadar pişirelim . Sıcakken servis yapıp afiyetle yiyelim.
  • Not: Bu böreği hazırlayıp rulo halinde dondurucuda saklayıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

  • Bu tarifimi de İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3' e ev sahibeliği yapan sevgili sevilciğime gönderiyor ve canım arkadaşıma kolaylıklar diliyorum...

26 Ağustos 2009

KARNIYARIK VE ÖDÜLLLERİM

  • Bugünkü tarifim yaz aylarının çok sevilen yemeği karnıyarık. Yanında sıcacık bir çorba , prinç pilavı , salata veya çacıkla nefis bir menü oluşturabilirsiniz.

  • Kişi sayısına göre ölçüyü yarıya indirebilirsiniz. Ben büyük fırın tepsisinde 12 adet patlıcanla yaptım.

  • Malzemeler :
  • 12 tane patlıcan
  • 400 gr kıyma
  • 2 soğan
  • Sıvıyağ
  • 2 domates
  • Karabiber , Tuz
  • Kırmızıbiber
  • 1/4 dal maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 8 yeşil biber
  • 1 patates
  • 1 domates

  • Patlıcanlarımızı alacalı soyup orta kısmını tam uçlara gelmemek kaydıyla bıcakla yarıp 10-15 dakika tuzlu suda bekletip acı suyunu çıkartalım.

  • Acı suyu çıkan patlıcanlarımızı yıkayıp süzdükten sonra kızgın yağda alt üst edip kızartalım. Kızaran patlıcanlarımızı havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını alalım. Tüm patlıcanlara aynı işlemi uygulayalım.

  • Patlıcanlarımız kızarırken bizde iç harcımızı hazırlayalım. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp biraz sıvıyağda yumuşayana dek kavuralım. Ardından kıymamızı ve kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domateslerimizi ekleyip kıymamız ve domateslerimiz suyunu salıp tekrar çekene dek kavuralım. Altını kapatmadan baharatlarımızı, sarımsağımızı ve maydanozumuzu ekleyip iç harcımızı hazırlayalım.

  • Hazırladığımız iç harcımızı patlıcanlarımızın kestiğimiz kısmını kaşık yardımıyla açıp içine yerleştirelim. Üzerine dilimlenmiş domates , biber ve patates dizip 2 su bardağı salçalı sıcak su yapıp tepsimizin kenarından dökelim. Karnıyarığımızı fırına verip 200 derecede 15 dakika kadar pişirip sonrada afiyetle yiyelim.

  • Beni Kreatin Blogger ödülene layık gören arkadaşlarım ; Sevgili
    lemancığım ,Sevgili aleynacığım , Sevgili gülaycığım ve sevgili sadece yemek arkadaşlarıma çook çook teşekkür ediyor biraz geciktiğim için de özür diliyorum... Bende bu ödülü blog listemdeki tüm arkadaşlarıma sevgilerimle beraber gönderiyorum hepsi birbirinden marifetli maşallah...
  • Şimdiden hayırlı iftarlar.. sevgiler

  • Bu tarifimi de İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3' e ev sahibeliği yapan sevgili sevilciğime gönderiyor ve canım arkadaşıma kolaylıklar diliyorum...

23 Ağustos 2009

MEYVELİ PARFE - İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3

  • Herkese mutlu haftalar . Yaz bitmeden iftardan sonra tatlı niyetine yiyebileceğiniz hem pasta hem dondurma tadında meyveli parfe tarifiyle başlamak istiyorum haftaya. Tadı gerçekten çok güzel mayhoş mayhoş ,soğuk , ıııııım nefiiiis... Denemek isteyenlere işte tarif...

  • Malzemeler
  • 2 poşet krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr labne peyniri
  • 7-8 tane kakaolu pedibör büsküvi
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 kase vişne
  • 2 adet sert şeftali
  • 5 adet sert kayısı
  • Ön hazırlık olarak ;
  • Üzümlerimizi ılık suya koyup 10 dakika bekletip süzdürelim
  • Portakal kabuğunu rendeleyelim. ( Portakal kabuğu yoksa büyük bir limon kabuğu kullanalım)
  • Şeftalilerimizin kabuklarını soyup , kayısılarla beraber çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayalım.
  • Vişnelerimizin de çekirdeklerini çıkartalım ( Donmuş vişne kullanacaksanız suyunu iyice süzmek gerekir)
  • Ön hazırlıklarmızı tamamladıktan sonra krem şantimizi kabımıza boşaltıp sütle birlikte çırpalım . Bekletmeden pudra şekerini , oda sıcaklığında yumuşamış tereyağımızı ve labne peynirimizi katıp çırpalım. Son olarak kayısı, vişne , şeftali , üzüm, portakal kabuğu rendesi ve kırdığımız pedibör büsküvileri ekleyip parfemizi hazırlayalım.
  • Hazırladığımız parfemizi kalıbımıza koyup ( kalıbımıza aliminyum folyo veya streç film kaplıyalım ) buzdolabına kaldırıp donduralım . Servise sunmadan 3-4 saat önce dondurucudan çıkartıp buzdolabında saklayıp servis edelim..AFİYET OLSUN..

  • Tarifimi İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3' e ev sahibeliği yapan sevgili sevilciğime gönderiyor ve canım arkadaşıma kolaylıklar diliyorum...

20 Ağustos 2009

PATLICANLI ETİMEK SALATASI VE HAYIRLI RAMAZANLAR

  • Yarın ramazanın ilk günü , bugünden herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Sağlıklı , huzur içinde ve bereketli bir ramazan olur inşallah. Hayırlara vesile olması dileğiyle...
  • Bugünkü tarifim tatile gitmeden önce annem ve ablama hazırladığım masadan , en çok beğeni toplayan ve tarifi beklenen patlıcanlı etimek salatamız.
  • Yapmayanlara kesinlikle denemelerini öneriyorum. Annemden 10 üzerinden 100 puan aldı. :) Deneyenler pişman olmayacaktır. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun diyorum ve tarife geçiyorum . Sevgiler
Malzemeler
1 paket etimek
5 orta boy patlıcan
5 adet domates
2 diş sarımsak
4 adet büyük kırmızı biber )
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 Şeker kaşığı şeker
1 kutu konserve mısır

Üst Sosu İçin
2 büyük kase katı yoğurt
2-3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak

Süslemesi için
3 adet Kırmızı biber (közlenmiş)
2 yemek kaşığı mısır
3-4 dal dereotu




  • İlk olarak ; Patlıcanlarımızı alacalı soyup küp küp doğradıktan sonra tuzlu suda 10 dakika kadar bekletiyoruz. Acı suyu çıkan patlıcanlarımızı yıkayıp süzdükten sonra sıvıyağ koyduğumuz tavada kızartıp , havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını alıyoruz.

    Patlıcanlar kızarırken büyük kare bir borcama etimeklerimizi yine küp küp olacak şekilde kırıyoruz.Kızarttığımız patlıcanları kırdığımız etimeklerimizin üzerine döküp ardından mısırlarımızı serpiştiriyoruz.

    Sıcak suya koyup 5-10 dakika beklettiğimiz domateslerimizin ( kabukları kendiliğinden zar gibi çıkıp soyulsun diye) kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğruyoruz.

    Başka bir tavaya domateslerimizi , ½ çay bardağı sıvıyağımızı , sarımsak , şeker, sirke ve tuzumuzu koyarak , domateslerimiz suyunu salıp tekrar çekene dek karıştırarak pişiriyoruz.

    Közlediğimiz kırmızı biberlerimizden 4 tanesini kare kare kesip pişirdiğimiz domates sosumuza ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız domates sosumuzu patlıcanların üzerine döküyoruz.

    Yoğurdumuza mayonezimizi ve dövülmüş sarımsağımızı ekleyip karıştırıp üst sosumuzu hazırlayıp salatamızın üzerine döküyoruz.

    Közlenmiş biberlerimizi 1 cm’lik şeritler halinde kesip yoğurdun üzerine çaprazlamasına diziyoruz.

    Aralardaki baklava dilimi şeklindeki boşluklara ince doğradığımız dereotu ve mısır konservesi serpip süslüyor ve afiyetle yenmek üzere servise sunuyoruz.


15 Ağustos 2009

TATİL ANILARIM

  • Merhabalar her güzel şeyin bir sonu vardır... İşte benim güzel tatilimde bitti , dolu dolu bir tatil geçirdim ve enerji dolu geri döndüm.

    Ankara - Bursa - Bolu ve son olarak ta Samsun yapıp geri döndük eee boşa dememişler "tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kükçü dükkanıdır" diye.

    İlk durak Ankara olunca çok sevdiğim 5 yıldır çok güzel bir gönül bağımız olan sevgili Mukaddesime , Nuruma ve daha yeni tanıdığım sevgili naimeciğime uğradım. Daha doğrusu onlar bana geldi. Çok güzel saatler geçirdik beraber , tabiri caizse kahkahalar ve süprizler havada uçuştu. Aklım onlarda kalarak ve doyamadan ayrıldım ordan malesef. Kızlar iyiki tanımışım sizi iyiki varsınız çook çook öpüyorum sizi.. Hediyeler için ayrıca teşekkürler...


    Ankaradan sonraki durağımız Bursa oldu. Bursaya gidipte tarihi iskenderinden yemeden dönemezdim dimi .. Dönmedim zaten oooh afiyetle yedim , rejim mejim hak getire bu tatilde ( laf aramızda kiloda almadım yememe rağmen)



    Bursada kızları hayvanat bahçesine getirdim öyle sıcak bir gündü ki zavallı hayvancıklar tüm gölgelere sığınmış sere serpe yatıyorlardı.


  • Bursa'dan sonraki durağımız Bolu Abant gölü- Yedigöller ve son olarak ta Gölçük gölünü ziyaret edip ayrıldık buradan.

  • Abant gerçekten güzel bir göl koruma altına alınmış bir güzellik. Çevresi piknik alanları ile kaplı. Gölün çevresinde faytonla tur atılabiliyor

  • Gölün kenarında muazzam bir otel var göle sıfır bahçesi efil efil esen rüzgarla seyrine doyum olmuyor gölün.



  • Boludaki 2.günümüzde durağımız yedi göllerdi. Yedi göller yine manzara olarak güzel bir yer abanttaki gibi etrafı piknik alanları ile dolu. Ama yemeğinizi beraberinizde getirmeniz lazım aksi halde orada yemek bulacağınız bir yer yol malesef.


  • Yedigöller yolu berbat bir yol merkezden 47 km uzaklıkta ama yolu öyle beterki 1 saatlik yolu 2 saatte gidebiliyorsunuz. Böylesine sık gidilen bir mesire yerinin yolunun böylesine kötü olması benim için tam bir hayal kırıklığı idi.


  • Büyükgöl, Nazlıgöl, Deringöl, Sazlıgöl, Seringöl, Kurugöl ve ince göl . Hepsi birbirine benzeyen 7 ayrı göl. Heyelanlarla oluşmuş bu göller doğayla öylesine bütünleşmişki adeta tablo gibi bir görüntü çıkmış meydana.

  • Kenarlarındaki sazlıklar , ortasındaki yapraklar ve güneş ışığıyla parıldayan mis gibi su...






  • Gölllerin kenarlarında Piknik ve çadır kurma alanları var.






    Küçük olan göllerin üzerindeki asma köprüler ortama ayrı bir hava katmış.


  • Bolu durağımızın ertesi gününde Bolu merkeze 14 km uzaklıktaki Gölcük gölündeyiz.


  • Çok güzel bir kır gazinosu var burda göle nazır yemşelil bahçeli. Burada da piknik yapılabilecek bir sürü mesire alanı var. Hafta içi olmasına rağmen piknikçilerle dolup taşmıştı gölün çevresi.


  • Bolu turumuzu tamamladıktan sonra son durağımız Samsundu. Eşimin teyzesinde kalıp ertesi gün yine büyük bir buluşma yaşayacaktım. Teyze çocukları , gelinleri ve torunlarıyla beraber geçirilen güzel bir gecenin ardından heyecanla sevgili hemşerimle buluşmayı beklemeye koyuldum.
  • 11 gibi sözleştiğimiz namı değer Kizhatçe yani sevgili harticeciğimle buluştuk. Cafeye girişinde gülüşüyle aydınlattı ortamı benim hemşerim. Kendi gibi kalbide güzeldi. Canımcım iyiki tanımışım seni sohbetinden ayrı bir keyif aldım. Keşke zaman kısa olmasaydı da doya doya konuşup gülüşebilseydik. Bu arada gülcüm (damaktadı) senin öpücüğünüde unutmadım . Senin içinde öptüm haticeciğimi. Bu buluşmalarımıza bundan sonrada devam edeceğimizin sözünü verdikten sonra malesef ayrıldım haticeciğimden.

  • Artık onun burda benimde samsunda bir kapım daha vardı . Gönül rahatlığıyla gidebileceğim ve gönül rahatlığıyla gelebileceği birer evimiz daha olmuştu. Unutmadan haticeciğim hediyeler için birde buradan teşekkür edeyim .Yüreğine sağlık canım
  • Dostlukları insanlar yaratır sanal olması hiç önemli değil bakın en güzel örneklerden ikisini yaşadım bu tatilde biri ankarada biri samsunda. Birbirinden değerli dostlarım oldu bu sayede... Hepinizi kocaman öpüyorum.
  • İşte böyle arkadaşlar öylesine resim varki ama içlerinden sadece manzara olanları seçtim diğerlerinde bizler varız. Bu sanal alemde ne kadar iyi insan varsa bir o kadar da kötü insan var . Kafaları kötülüğe çalışan ne yapsamda insanları mutsuz etsem diyen insanlar. Bu yüzdende diğer resimleri yayınlayamıyorum malesef. Hem dostlarımın hemde ailemin böyle kötü düşünceli insanlar tarafından üzülmesini istemiyorum anlayışla karşılayacağınızı umuyor herkese kucak dolusu sevgiler gönderiyorum