18 Mayıs 2010

PİZZA BÖREK

  • Yaz sıcaklarının hafif hafif içimizi ısıttığı , kuş seslerinin etrafı şenlendirdiği , işyerimin penceresinden baktığımda bahçemizdeki rengarenk gülleri görüp buram buram kokularını hissedip güne kötü başlamak olurmu. Bu güzellikler enerjime enerji katıyor , daha zinde hissediyorum kendimi... Her ne kadar sonbaharda doğsamda ben tam bir yaz çocuğuyum , kasvetli , kapalı , boğucu havalarla hiç aram olmaz..

    Unutmadan diyetle ilgili güzel bir haber vereyim. Cumartesi diyetisyenimle randevum vardı , malum hastalıklar , cenaze derken diyetime pek uyamamıştım korka korka çıktım tartının üzerine ama bir baktım ki 20 günde 2,5 kilo daha vermişim dr çok güzel dedi ve bu verdiğim 2,5 kilonun tamamını yağdan yakmışım buda çok önemliymiş. Diyetisyenimle 1 ay daha devam kararı aldık . 38 bedene inmeme 4- 5 kilo daha kaldı haziranın sonuna kadar diyette olacağım sonrasında koruma programına devam edeceğim. Ne demekmiiiiiiiş demekki azmin elinden hiç bir şey kurtulmuyor istenirse 2,5 ayda toplam 9 kilo verilebiliyormuş... Keşke bunu daha önce yapsaymışım.. Neyse geç olsun güç olmasın deyip sizi nefis bir börekle başbaşa bırakıyorum.

    Bu böreği evde kalan malzemelerle yine doğaçlama olarak yaptım. Ara sosu her zaman kullandığım sos , üzerine her evde olan malzemeleri ekleyip nefis mi nefis bir börek çıkarttım ortaya. Son haftalarda 2 kere istek üzerine yaptığım bu böreğimin tarifi şöyle..


Malzemeler ( 12 pizza için)
3 adet yufka

Ara sosu için
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
3 yumurta

Üzerine
Domates - Biber
Sucuk - Sosis

Peynir

  • Yufkamızın bir tanesini tezgahımızın üzerine serip fırça yardımı ile sıvıyağ, süt ve yumurta ile hazırladığımız ara sosumuzdan her yerine sürüyoruz. Ardından yufkamızı 4'e bölüyoruz.
  • Böldüğümüz her parçayı aşağıda resimde gördüğünüz şekilde ( resmi üzerine tıklayıp büyültebilrisiniz ) geniş tarafından başlayarak biraz gevşekçe uç kısmına doğru sarmaya başlıyoruz. Yufkanın tamamını sarmadan bir kısmını ortada bırakıp sardığımız uçları ortada kalan kısım etrafında dolandırıyoruz. Elimizde ortası havuz şeklinde açık bir böreğimiz oluyor.
  • 3 yufkayı da kesip bu işlemi uyguladıktan sonra pizza böreklerimizi tepsimize dizip üzerlerine önce peynirimizi ardından dilimlediğimiz sucuk, sosis ( istenirse ) domates ve biberimizi ekleyip son olarak ta kalan sosumuzdan tüm kenarlarına sürüp hazır olan böreklerimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Böreklerimizin üzerleri nar gibi kızarınca sıcacık bir çayla veya buz gibi bir ayranla afiyetle yiyelim..


Bu tarifimi P.D.Ç.S.E.60 ev sahibeliği yapan sevgili Gülcan hanıma gönderiyorum. Arkadaşıma daveti için teşekkür edip kolaylıklar diliyorum.

16 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

canım ellerine sağlık böreğin harika görünüyor.tadıda çok güzel olmalı,teşekkür ediyorum.yayınladım canım.gene beklerim,sevgiler selamlar

Fuat Gencal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Saygılar.

Damak Tadı dedi ki...

Canım Hülya'm,çok nefis görünüyor böeklerin,ellerine sağlık..Ben bu tür börek çörek yapınca dayanamıyorum tatlım..Bu yüzden de 8 kiloda kaldım..Ama çok dikkatli davranıyorum..Benim 15 kg daha vermem gerekiyor sanırım..Çok işim var çokkkkk..Öpüyorum kocaman..



Sevgiler..

Nilgün Komar dedi ki...

süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Sevil Şahin dedi ki...

hülyaaaa 38 bedenmi kız ne diyorsun ay kafayı yiyeceğim ben ya ben veremiyorum :((
dietisyene gitmem şart ama çok çalışıyorum ve gidemiyorum :(( saatleri uymuyor bana biri bana yardım etsin :(((
canım senin adına çok ama çok sevindim darısı bana inş.
börek ise nefis olmuş ellerine sağlık afi,yet bal olsun ama yaramasın..

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Keşke bizimde pencereden baktığımız da öyle bir manzaramız olsa. Diyet konusuna gelince sabrın sonu selamettir. Az bişey kalmış 4-5 kilo nedirki? Ellerine sağlık. Börek nefis...

umutluhayat dedi ki...

sizi tebrik ediyorum çok güzel kilo vermişsiniz.börek ise mükemmel görünüyor ellerinize sağlık

kalpkurabiye dedi ki...

canım tebrik ederim seni.. ne güzel başarmışsın:))

doğaçlama pizzalarda nefiss..

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK..AMAN HÜLYACIĞIM BAHAR SEVİLMEZ Mİ BU GÜZEL HAVALAR SEVİLMEZ Mİ..BENDE YEŞİLİ GÖRÜNCE GÖZÜ GÖNLÜ AÇILANLARDANIM..:)))

Unknown dedi ki...

Tebrik ederim ne güzel gitmiş kilolar.Darısı başıma.
Börek çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ohh miss gibi! olsa da yesem be ablacım:)

ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş,elinize sağlık.

nurşen dedi ki...

Hülyacım selamlar arkadaşım,çok güzel bir tarif canım ellerine sağlık afiyet şeker olsun size.
SEvgiler

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

leziz olmuş canım. ellerine sağlık

sevgiler :)

saniyesultan dedi ki...

ÇOK İYİ BİR FİKİR....DENEMEK LAZIM.....TARİFİ BEĞENMENE SEVİNDİM. PAYLAŞIMIN GÜZELLİĞİ BURDA ......