Günaydınlar efendim... İnşallah herkes iyidir. Ben bir kaç gündür malum sonbahar sendromu olan girip ve soğuk algınlığından ötürü yorgan döşek yatmış olsam da artık çok daha iyiyim şükürler olsun ...
Bugün sizlere beraber bu aralar hemen hemen herkesin evinde yapılmakta olan lezzetli mi lezzetli turşu kuracağız .. nasıl mı işte böyle.....
Havuç hariç tüm malzemeler ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde doğranır. Havuçlar rendelenir. Genişce bir kapta tüm doğranmış malzemeler karıştırılır soyup 4-5 böldüğümüz sarımsaklar ve tuzumuz ( 2- 3 avuç ) da ilave edilip güzelce hafif yoğurur gibi harmanlanır. Ardından malzemelerimiz geniş ağızlı cam bir kavanoza elimizlebastırarak yerleştirilir. Son olarak göz kararı suyumuz ilave edilerek ( yarıdan biraz fazla su... çok su koymuyoruz çünkü malzemeler de durdukça sularını verecektir) turşularımız beklemeye hazır hale getirilir.
Kavanozumuzun kapağını sıkıca kapattıktan sonraışık almayan serin bir yerde yaklaşık 15-20 gün beklettikten sonra turşularız afiyetle yenmeye hazır hale gelecektir.
7 yorum:
Hülyacım merhabalar,seni buralarda görmek ne güzel...öncelikle geçmiş olsun,aman dikkat et mevsim geçişi bayağı etkiliyor insanı....turşu harika görünüyor,ellerine sağlık,havucu rendeleyerek hiç denememiştim,güzel fikir...
üzüme gelince evet yenir yenmez mi?
beklerim canım sende gel sende ye....sevgiler....
merhaba hülya hanım turşuya sirke konulmuyor mu??
ablacım merhabalar..
ellerine sağlık olsun..
Allah güle güle yemeyi nasip etsin..
ellerine saglık.afiyetle yiyin.
Bende de sonbahars endromu var ama turşu henüz yok :) İlk fırsatta yapmayı planlıyorum.Ellerine sağlık.Güle güle yemek nasip etsin Allah.Sevgiler ;)
HOŞGELDİN HÜLYACIĞIM...TURŞUN ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.
hülya sirke koymuyormuyuz??
Yorum Gönder