29 Mart 2008

İÇLİ BAKLAVA - PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20

Dün yaptığım bu tarifle PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20 Etkinliğine katılıyorum ve sevgili http://mucizembenibul.blogcu.com/ arkadaşıma güzel daveti için çoook teşekkür ediyorum.
Tatlı yiyelim tatlı konuşalım efendim..

Annecim 1 haftadır " Hülyaa bir baklava tarifi aldım tam senlik gelde deneyelim diyor. Nasıl bişey diyorum anneme oda çoooook güzeeel ve değişik mutlaka yapmalısın deyip damardan giriyor. İçindeki malzemeleri görünce yok canııım böyle baklavamı olur millet abartmış diyorum.. Ama annem ısrarla denemelisin diyor ve bende kırmamak için yapayım diyorum. Haftasonu annemde olduğum için fırsat bu fırsat deyip çocukları anneme postalıyor :)) hemen mutfağa giriyorum. Çok işi varmış gibi görünen bu baklavayı yapmak tam yarım saatimi alıyor bitirip saate bakınca şaşırıyorum nasıl pratikmiş diye. Denemek isteyenler sakın korkmasın çok işi var diye aksine çok pratik.. Vee baklavanın tadına bakınca şaşkınlığım iki katına çıkıyor nasıl güzel bir şey oldu anlatamam valla denenmesi lazım.Çok uzatmayayım da hadi icraata geçelim. Geliiin geliiin çekinmeyin

İÇLİ BAKLAVA
Malzemeler:

Hamuru İçin:
1 Yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 kg un

İçi İçin :

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı fındık içi

Üzerine :
250 gr tereyağ

Şerbeti için:
7 bardak su
7 bardak şeker
1/2 limon

Önce su ve şeker kaynatılarak kıvam alınca limonu eklenir ve 10-15 dakika daha kaynatılıp baklava şerbetimiz hazırlanır.

Hamuru için tüm malzemeler katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur 20 parçaya bölünür. İlk 10 parça nişasta serpilerek merdane ile tabak büyüklüğünde açılır ve üst üste konur.

(Hamuru merdane ile açarken bastırmadan sadece merdaneyi elimizde döndürerek açmaya dikkat edelim aksi takdirde hamur yapışır)

Üstüste konan 10 yaprak merdane ile arkalı önlü çevrilerek tepsi büyüklüğünde açılır ve ilk katımız tepsiye yerleştirilir.

( Ben yaprakları açarken önce merdane ile tepsi büyüklüğünde açıp en son oklava ile 2 kez çevirdim hamur kendini iyice salıp ince olsun diye )

Diğer tarafta iç harcı hazırlamak için şeker ve yumurta iyice çırpılır ve diğer malzemeler de eklenerek harç hazırlanır. Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurun üzerine harcımız dökülerek her yanına yayılır. Diğer 10 yaprağımız da aynı şekilde açılarak harcın üzerine serilir.

Hazır hale gelen baklavamız fırına verilmeden önce kesilir ve üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek pişmeye hazır hale getirilir. Baklava 150 c fırına verilerek yaklaşık 45 dakika ağır ağır pişirilir.

Üzeri kızarınca fırından alınır ve baklava sıcakken soğutulmuş şerbeti dökülür ve baklavanın soğuması beklenerek sevise sunulur.

Afiyet olsun..

11 yorum:

Adsız dedi ki...

tarifini aldım canım eline sağlık
katılımın için çok teşekkürler

HÜLYA dedi ki...

rica ederim canım. memnuniyetle.. katılmak benim için zevk..

Nurdanın Zümra'sı dedi ki...

CANIM YAW BİR DE ELLERİNLE AÇMIŞSIN İNSAN PAKET YAPIP GÖNDERTİR DİMİ:) ZÜMRAYA SÜT OLSUN DİYE :)

KIZ BLOĞUN AKTİFMİŞ BEN YAZMIYOSUN DİYE GİRMEMİŞTİM..

OYY ZATEN İŞTAHIM FENA AÇIK BURDA HARİKA TARFİLER VARRRRRR..

KIZLARI DA ÖPTÜMM..

HÜLYA dedi ki...

ooy nurdancım gelmiiş hoşgelmiiiş.. kız gel rizeye getiricem sana.. ama istanbul uuzak be bacım ... bu blog aktif hayatın eski bloğu kullanmıyorum artık .. buradan devam ediyorum ve her gün güncelliyorum ...
zümracıma yapacak teyzesi hele gelsin buralara... kocamaan öpüyorum

Adsız dedi ki...

SEVGILI HEMSERIM:)))
BAKLAVALAR CAN YAKIYOR ANAM,ELLERINE SAGLIK.COK GÜZEL OLMUSLAR.
ZIYARETIN ICIN COOOK TESEKKÜR EDERIM.
SEVGILERIMI BIRAKTIM,TEKRAR GÖRÜSMEK DILEGIYLE.
HOSCA KAL CANIM.

HÜLYA dedi ki...

hoşgelmişsin... güzel iltifatın için çoook teşekkürler. seninkiler kadar can yakmadığı kesin... :)
sevgilerini seve seve aldım ve bende sana kocamaaan sevgiler gönderdiim kabul edersen...

Adsız dedi ki...

Ayyyyy Ayyyyy ben bikaç gün ihmal ettim mutfağımızı benim marifetli ablam döktürmüş yine,ablacım sana kırkbin kere maşşallah diyorum,Allahım kem gözlerden sakınsın ,herşey harika duruyor,hemen tarifleri not alıyorum,kocaman öpüyorum seni ve fıstıklarımı.Muuckk

HÜLYA dedi ki...

OOOY CANIM BENİM KOCAAAMAAAN TEŞEKKÜR EDİYORUM GZÜEL SÖLERİN İÇİN VE FISTIKLARLA BERABER KOCAMAAAN ÖPÜYORUM SENİ... CANIMSIN SEN..

CeRkeS KıZı dedi ki...

hamsili baklava yaparsan 1.olursun :)))

HÜLYA dedi ki...

hehee hamsili baklavayı sana yaptırıp birinci seni edeceğim..

nerelerdesin bakiim sen... kızdım sana kayııp... sen özlemiyon belkiii ( dil çıkaran kız ikonu) :(( ama ben seni çook özlüyom arayı uzatma nolur

Adsız dedi ki...

selam ben senay, gercekten super bir blog, eger facebook veya twitter varsa eklemek isterim...