9 Mart 2008

Peynirli Poğaça, Kıymalı Brokoli

İşte size bugünün menüsü.
Gerçektende dumanı üstünde bunların poğaçaların ve borkolinin fırından çıkar çıkmaz çekildi resimleri hatta broklinin fotografını çekmek için baya zorlandım 11 resim çektim hepsinde yemeğin buharı belirgindi en iyisi bu çıktı zaten çok bekletme gibi bir sansım yoktu çünkü masa çoktaaan hazırdı ve brokoli yenmek için bekleniyorduu.... :)
PEYNİRLİ POĞAÇA

Malzemeler:
1/2 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta (1 tanesinin sarısını üzerine )
6 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
250 gr. yağlı beyaz peynir
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
2 kaşık zeytinyağı
çörekotu
Yumuşak margarin, zeytinyağı, beyaz peynir, yoğurt, tuz,yumurtalar iyice çırpılır.
Un ve kabartma tozunu ilave edilir. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur 10 dakika dinlendirdikten sonra avuç içi büyüklüğünde parçalar alınıp elle yuvarlayarak oval şekil verilir.Yalanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımından sürerek susam ve çörekotu serpilir.

Önceden ısıtılmış 180 c fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra biraz soğuması beklenir ve servise sunulur.
Afiyet olsun...
NOT: Çok sıcakken servis etmeyin çünkü içindeki peynirden dolayı çok sıcakken hamurumsu gibi oluyor ama biraz soğuyunca çok leziz ve kıvamı süper oluyor.

KIYMALI BROKOLİ


Malzemeler:
1 Orta boy brokoli
1 orta boy karnıbahar
3-4 havuç
250 gr kıyma
2 soğan
1 kaşık salça
Tuz ,karabiber
2 bardak su
1 çay bardağı zeytinyağı
İnce ince kıyılmış soğanlar bir tavaya alınarak zeytinyağında pembeleşene kadar sotelenir. Kıyması eklenerek kıyma suyunu salıp çekene kadar güzelce kavrulur. Salçası tuzu ve baharatları eklenerek kıymalı harç hazırlanır.
Diğer tarafta brokoliler ve karnıbaharlar dal dal ayrılarak yıkanır ,havuçlar soyularak ince ince doğranır. Brokoliler ve havuçlar kıymalı karışıma eklenerek suyuda ilave edilip 200 derece fırına verilir.Fırından çıkınca afiyetle yeniiiir :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Buraya rejimdeyken uğramayım diyorum ama yine merak ettim geldim. Yine harikasın, ellerine sağlık.. Öptümm..

HÜLYA dedi ki...

canım asıl rejimdeyken ge ki iraden kuvvetlensin valla bide beni düşün hem rejm yapıp hemde bunlara uzaktan bakmak aaahh ah

neyse bende seni öptüm şekerim yine deştim yaramııı