27 Mart 2008

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "19 VEE SÜPRİZ KURABİYEM...

Sevgili Yelizcime http://yemekguncesi.blogcu.com/ ince davetinden dolayı çoook teşekkür ediyorum. Eeee davete icabet etmek lazım dimi.. Bende porselen demlik çay saati etkinliğine benim çok sevdiğim hem leziz hemde gösterişli olan süpriz kurabiyelerimle katılıyorum. Hadi hayırlısı ...

Gösterişli bir masanız mı olsun istiyorsunuz eee o zaman ne duruyorsunuz hadi mutfağa...

Eveeet hanimiş benim süpriz kurabiyem .... Taaa taaa taaa taaaam işte karşınızda süpriz kurabiiyem .
SÜPRİZ KURABİYE

Malzemeler:
5 Kasık tereyağı
1 çay bardağı toz seker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 Kaşık tarçın
Aldığı kadar un

İç Malzemesi :
1 bardak Hindistan cevizi
2 kaşık kıyılmış Antep fıstığı
1 limon kabugu rendesi
1 bardak pudra seker

Süslemek için üst malzeme:
300 gram bitter çikolata,
180 gram beyaz çikolata,
100 gram margarin,
1 fincan kıyılmış fındık
Hindistan cevizi , kakao
Yapılışı :
Tereyağı , şeker , yoğurt ve sıvıyağ çukur bir kapta karıştırılır. Üzerine vanilya , kabartma tozu ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapalım. Yaptığımız hamuru ikiye bölüp bir kısmına tarçını ekleyip tekrar yoğuralım. (Tarif aslında sadeydi ama ben yarısına tarçın koydum ve çok güzel oldu yapmak isteyenler böylede deneyebilir. Hatta kakaolu sevenler kakaoluda yapabilir.
Hepsi çok yakışıyor.)
Diğer tarafta ; Hindistan cevizi, limon kabuğu rendesi , Antep fıstığı ve pudra şekeri karıştırarak iç harcımızı hazırlayalım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucumuzda iyice açtıktan sonra içine hazırladığımız harçtan koyup ucalarınız büzelim. Büzdüğümüz kısım alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 200 c fırında pişirelim.

Kurabiyelerimiz pişerken bizde bir tarafta Çikolatalarımızı benmari usulu eritelim . ( bir kaba su koyalım içine daha küçük bir kaba çikolatayı koyup hafif ateşte 300 gram bitter çikolatayı 100 gram margarinle eritelim . Aynı işlemi beyaz çikolataya da uygulayalım ama ona margarin koymayalım )

Fırından çıkan kurabiyelerimiz biraz soğuduktan sonra önyüzü önce çikolataya sonra da fındığa bulayalım. Aynı şekilde çikolatalı kurabiyenin üzerine bir şırınga yardımı ile eritilmiş beyaz çikolata ile ince ip şeklinde süslemeler yapalım.

Gerisini sizin hayal gücünüze bırakıyorum dilediğiniz malzemeyi kullanarak süslemelerinizi yapabilirsiniz. Çok güzel ve gösterişli bir ikram . İçindeki Hindistan cevizi ve fıstık ayrı bir lezzet katıyor.
Afiyet şeker olsun..

9 yorum:

Adsız dedi ki...

selammm off offf bayıldım ben bu kurabiyelere çok güzel sunmuş çok güzel süslemişsin enfes görünüyor arkadaşımm ellerine sağlıkk tamda kahvemi almış yatmadan önce son kez pc ye oturup kontrol ediyim dedim notunu aldım gözlerim bayram etti ama karnım aç kaldı :) ehh idare etcez artıkk emeklerine sağlık arkadaşım tarifini aldım yayınladımm davetimi kırmayıp etkinliğe katıldığın için ayrıca çok teşekkür ederimmm mutlu gecelerrr

HÜLYA dedi ki...

teşwkküelwe canım benim asıl ben sana teşekkür ederim ince davetin için... Çok üzülüyorum böyle enfes şeylere sadece bakmak zorunda kaldığımız için. anında alıp tadına baksak ne iyi olur dimi..

Tekrar teşekkürler canım herşey gönlünce olsun.. güzl bir gün geçirmen dileğiyle

Adsız dedi ki...

Selam canım,
Ben bu kurabiyeleri yiyemem:)))!!
Seyirlik olmuş bunlar tam seyirlik:)))
Ellerine sağlık canım sevgiler

Disalce dedi ki...

canım ne kadar güzel...şirin şirin...

süslemeleride çok güzel....

ellerine sağlık....

hayırlı cumalar....

HÜLYA dedi ki...

selam canım.. hoşgelmişsin sefertasi...:) valla bende yaptıktan sonra senin gibi düşündüm ama yemeden de edemedim.. adamı fena tahrik ediyorlar gel ye beni der gibi..
sevgiler canım hayırlı cumalar

HÜLYA dedi ki...

sağol disal'cım sende hoşgeldin..

beğenmenize sevindim. sizde deneyin pişman olmazsınız.

sizede hayırlı cumalar sevgiler

Ilker Erdem dedi ki...

Canim kurabiyeler cok guzel suslenmis cok begendim ellerine saglik. Ben bunlari yemeyip sadece seyretmek isterim valla. Sevgiler

HÜLYA dedi ki...

teşekkürler.beğenmenize sevindim.
sevgiler iyi akşamlar

HÜLYA dedi ki...

davetiniz için çook teşekkürler.. sevgiler