15 Mart 2008

SOSLU KEK , HAVUÇ SALATASI

Çok beğenilen soslu kekim. Her fırsatta yaparım doğum günlerimiz için en idael pastamızdır. Üzerindeki kakao sosu bambaşka bir tad katıyor pastaya... Deneyenler pişman olmaz garanti verilir :)

Veee havuç salatası .. Bu salata ile ilgili küçük bir anımı anlatayım. Hazal'ın (büyük kızım) öğretmenlerini davet ettim bir gün . Menüde lezzetine güvendiğim havuç salatamda vardı. Yemek esnasında havuç salatası ikram edecektim ki öğretmenlerden bir tanesi yoook ben almiim dedi. Görüntü itibarıyle hoşuna gitmedi sanırım ama ricam üzerine bir kaşık tadtı. Sonra kusura bakmazsanız ben salatadan yine almak istiyorum dedi . Bende salatamdan aldığım güçle :) elbette bende sizden bu isteği bekliyordum zaten dedim. ( masada br kahkaha tufanı esti ) O gün giderlerken tarifi yazıp ona vermemi ve bir daha ki gelişlerinde de havuç salatası istediklerini söylediler. O gün bugün havuç salatasını her yapışımda aklıma gelir bol bol gülerim...Afiyet şeker olsun ..

SOSLU KEK

Malzemeler : 4 yumurta , 3 fincan şeker (kahve fincanı) ,3 fincan un (kahve fincanı), 1 vanilya ,1 kabartma tozu

Ara Kreması İçin : 2 poşet krem şanti,1 bardak süt

Üst Sosu İçin :1,5 Bardak su , 4 fincan şeker, 3 kaşık nişasta,1 kaşık zeytinyağı,1 paket kakao

Üzerine : Muz ve fındık

Yumurta ve şeker köpürene dek iyice çırpılır. Sonra vanilya ve elenmiş un ve kabartma tozu eklenerek iyice çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış 180 c fırına verilir. Keki fırnına verince hemen bir tencerede üst sosu hazırlanır. Üst sosunun tüm malzemeleri tencereye konarak karıştırılarak yoğun bir krema olana kadar krema soğudukça katılaşacaktır. Kremayı soğumaya bırakarak ,


Pişen kekin sonra soğuması beklenir ve ortadan 2 veya 3 e bölünür (arzuya göre) Arasına krem şanti ve sütle hazırladığımız kremanın 2/3 sürülür ve kremanın üstüne muzlar güzelce yerleştirilir. Kalan krema pastamızın en üstüne güzelce yedirilerek sürülür ve bunun üzerine de pişirip soğuttuğumuz üst sosumuz pastanın her yerini kapatacak şekilde sürülür. Üzeri istediğiniz şekilde süslenir , ben fındıklarla süslemiştim. Afiyet şeker olsun.

HAVUÇ SALATASI


Malzemeler:
5-6 havuç
1 kase yoğurt
mayonez ,
2 diş sarımsak ,
tuz ,
2 kaşık zeytinyağı
Rendelenen havuçlar ocakta bir tavaya konarak zeytinyağında 5-10 dakka alt üst edilerek pişirilirler. Ocağı kapatıp havuçlar soğuyunca ayrı bir kasede yoğurt mayonez, sarımsak tuz karıştırılarak soğuyan havuçlara eklenir. Servis tabağına alınarak servise sunulur. Afiyet şeker olsun.


12 yorum:

NiNo dedi ki...

merhaba sizinde ellerinize saglik :) ben izmir dogumluyum dedem surmeneli :) unyede yasiyorlar babamda unyede dogmus eh orali sayilirim dimi :D

keskinli dedi ki...

selamlar
kusura bakma ben bugünlerde biraz yogunumda ancak döne bildim
soslu keke bayildim ellerine saglik
salatada süper her zaman görüsmek dilegiyle sevgiler ayse

HÜLYA dedi ki...

merhaba hoşgelmişsiniz.eee dedeniz sürmeneleyse doğal olarak sizde trabzonlu hatta sürmenelisiniz. Bloğunuzda trabzon ismini duyunca merakımı cezbetti.

Her zaman beklerim . Görüşmek üzere allaha amenat olun..

HÜLYA dedi ki...

hoşgeldiniz ayşe hanım; estagfurullah ne kusuru hepimiz zaman zaman aynı yoğunluğu yaşıyoruz. övünmek gibi olmasın :) ama soslu kekim göründüğünden çok daha lezizdir.
Sevgiyle kalın.. allaha emanet olun

Adsız dedi ki...

merhabalar öncelikle ismim sevil ve ziyaretinize çok sevindim yarışmamız için tek yapmanız gereken sitenizde pastayı yayınlamak (sayfamna baktıysanız diyer arkadaşlar nasıl yayınladı ise o sekilde)yayınladıktan sonra bana gelip haber veriyorsun bende senin adına sitemde yayınlıyorum bu kadar tatlım
görüşürüz tatlım
hayırlı haftalar


İYİKİ VARSINIZ ARKADAŞLARIM http://birdemliksohbet.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Hülya ablacım yine döktürmüşsün ellerine sağlık,havuç salatasını kayın valdemden biliyorum ama sadece mayonez koymuyorduk onunlada deniycem,soslu kekte süper duruyor tarifini yazıyorum,çok öptüm güzel ablam.Muuckk

CeRkeS KıZı dedi ki...

yine döktürmüşsün ama buraya gelme sebebim bunlar değil yani şimdilik..canım sıkkın gelip huzurlu havanı koklayayım dedim..öperim gülüm..

HÜLYA dedi ki...

hoşgeldin sevilcim. Gelmen beni çok mutlu etti ...
ay şimdi heyecanlandım yaaav... ne yapsak ki bu aralar işler yoğun mevcut tariflerimden koysam olurmu ki acaba.. dur ben biraz düşüneyim bari.
Neyse ne yapacağıma karar verince rahatsız ederim seni olurmu... :)) öptüm sevgiyle kalın..

HÜLYA dedi ki...

teşekkürler özgülcüm.. yine çok hoş iltifatlar etmişsin çook öptüm ve kaçtıım

HÜLYA dedi ki...

ooy öznurum noldu kim sıktı bakim canınııı... alırım canlarını haa.. yanaş yamacıma bacım yasla başını ben sana güzel bir masal anlatayım saçını okşaya okşaya bak hiç sıkıntın olurmu.. Canım birazdan arayacağım seni bakiim kim zümüş tatlımı...

Damak Tadı dedi ki...

Her ikiside çok nefis görünüyor,ellerine sağlık Hülya'cığım..Tatlı kızlarını benim için öper misin??


Sevgilerle

HÜLYA dedi ki...

ne demek ablacım öpmemmi hemde seve seve... güzel iltifatın için teşekkürler. Bende seni öpüyorum allaha emanet ol..