23 Eylül 2009

YUFKA TATLISI

  • Merhabalar efendim. Bayram sonrası yine burda olmak çok güzel. Her nekadar blogger izin vermese de arada acıyor bana sanırım kaçamak yapıp bloguma girebiliyorum. Sizde de aynı sorun varmı bilmiyorum ( bir kaç arkadaşa sordum varmış) bloguma ve diğer bloglara giremiyorum girdiğim zaman da sadece ana sayfaya bakabiliyorum girip yorum yazamıyorum hemen hata verip blogger sayfası kapanıyor. Genel bir sorun olduğunu düşünüyorum ve geçer diye bekliyorum. Ziyaretlerim bu yüzden aksıyor malesef kimsecikler kusura bakmasın ...

  • Çok güzel tarifler var sırada zamanım oldukça ve blogger izin verdikçe hepsini paylaşacağım. Özellikle bayramda yaptığım ve bir hayli övgü aldığım burma baklava ve yine bayram tatilinde büyük kızıma yaptığım ufak aile arası doğum günü menüsünü paylaşmak istiyorum ... Siz beklemede olun emiii... Pişman olmayacaksınız ....

  • Bayram dönüşü tatlı ile devam edelim istiyorum . Bu tatlı bizim buralarda yapılan yöresel bir tatlıdır, kıtır kıtır ve çok güzeldir. Yufkası ramazan öncesi açılarak saçta kurutulur , ramazan boyu ve ramazan sonrası her çeşit tatlı ve böreği yapılarak afiyetle tüketilir.

  • Sizde denemek isterseniz işte tarif ....


Malzemeler :
12-14 adet kuru yufka
Fındık içi
4 su bardağı ılık su
200 gr Tereyağ
Şerbeti için:
7 bardak su
7 bardak şeker
1/2 limon suyu

  • Önce su ve şeker kaynatılarak kıvam alınca limonu eklenir ve 10 dakika daha kaynatılıp baklava şerbetimiz hazırlanır.
  • 3-4 su bardağı ılık suyumuz genişçe bir tepsiye dökülür. Kuru yufkalarımız bu suya batılırıp her yerinin ıslanması ve hafif yumuşaması sağlanır ( yufkalar bu aşamada kırılabilir önemli değil) Yumuşayan yufka yağlanmış tepsiye dizilir. Ardından 2. ve 3. kat yufkada yine aynı şekilde arkalı önlü ıslatılarak tepsiye dizilir ve 3. katta fındık içi serpilir. Tüm yufkalar bitene kadar her 3 katta fındık içi serpilerek tatlımız hazırlanır.
  • Erittiğimiz tereyağımız tatlımızın üzerine her yerine gelecek şekilde dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
  • Pişince soğutulmuş şerbet dökülüp servis esnasında dilimlenir ve afiyetle yenir.

12 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

yaa ben yufkaların hepsini börek yaptım:))

ellerine sağlık ablacım,tatlıya doydum ama çok canım çekti:)))

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

anneciğim biz küçükken yapardı... demek epey olmuş bu tatlıyı yapmayalı...çokta canım çekti valla...ellerine sağlık canım... kolay gelsin...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ah ne çok tadardık bir dönem,
valide sultan sağolsun :))
afiyetler olsun canım.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ellerine sağlık. tarifi okurken bile canım çekti:)
geçmiş bayramın kutlu olsun .sevgiler

hayatkazanbenkepce dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzele benziyor ,geçmiş bayramın da kutlu olsun...

KİZHATCE dedi ki...

yaaaa en sevdiğim tatlı,bu ramazan ancak iki kez yedik:(eline sağlık canımmm...kocamannn sarılıyorum sana....

Unknown dedi ki...

Canım ilk defa duydum harika görünüyor ellerine sağlık öpüyorum...

Sevil Şahin dedi ki...

canım benbim ellerine saglık yine döktürmüşsün bak şimdi bayramda yaptıklarını merak ettim merakla bekliyorum dogum gunu menüsünü :)
canım gecmiş bayramın mübarek olsun

Adsız dedi ki...

pratik ve lezizz

ellerine sağlık
sevvgiler

made in funda dedi ki...

GEÇMİŞ BAYRAMIN MÜBAREK OLSUN CANIM.TATLIN ŞAHANE.ELLERİNE SAĞLIK..AFİYETLER OLSUN...

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok severim goruntu harika
ellerinize saglik tarifi aldim
sevgiler

Adsız dedi ki...

Kuru yufkanin böregine bayilirim ama tatlisini hic yememistim. Harika bir lezzet oldugu kesin, ellerine saglik canim.