- Günaydınlar ; Herkese hayırlı cumalar ve mutlu , güneşli ve keyifli bir hafta sonu diliyorum.
- Bugün kü tarifim , doğum günü masamda en çok ilgi gören , misafirlerim ve sizler tarafından da tarifi sabırsızlıkla beklenen hem görüntüsü ile hem de lezzeti ile masamızın sultanı olan milföy külahlarımız. Yiyene ikinciyi yedirtecek kadar güzel bu lezzet hem büyükler hem de çocuklar tarafından çok sevildi... Ben külahlarımı hazırlarken iç muhallebisini laz böreği yaparken kullandığım muhallebi ile yaptım gerçekten harika bir ikili çıktı ortaya. Kesinlikle ve şiddetle acilen denemenizi tavsiye ederim.
15 adet dondurma külahı
Muhallebisi için
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı prinç unu
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Üzeri İçin
Pudra şekeri
Pudra şekeri
Çilek
Fıstık tozu
- Öncelikle külahımızın iç muhallebisini hazırlayalım. Muhallabimiz için vanilya hariç tüm malzemeyi sırasıyla koyup sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebimizin altını kapamadan vanilya ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatıp muhallebimizi mikser ile ılınana dek çırpalım.
- Diğer tarafta dondurucudan çıkartıp yumuşattığımız milföy hamurumuzu merdane ile her taraftan 4-5 cm genişletelim. Genişleyen milföyümüzü 1,5 cm şeritler halinde keselim. Dışlarına aliminyum folyo sardığımız dondurma külahlarımızın üzerine dip kısmından başlayarak hafif üstüste gelecek şekilde hamurlarımızı saralım. ( Muntazam sarıldığında bir külahı 5-6 şerit sarıyor ) Hamurlarımızı sararken ek yerlerinin hep bir tarafa gelmesine özen gösterelim ki serviste şık dursunlar. Bu şekilde tüm külahlarımızı hazırladıktan sonra ek yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene dek pişirelim...
- Pişip soğuyan milföy külahlarımızın içinden folyo sarılı dondurma külahlarımızı çıkartıp içlerine krema torbası veya kaşık yardımı ile muhallebimizden doldurup çay bardaklarına diklemesine koyup soğuması için bardaklarımızla beraber dolaba atalım. Dolapta 1-2 saat bekleyip muhallebisi iyice kıvam alan külahlarımızı çikeklerle ve fıstık tozu ile süsleyip servis tabağımıza alıp pudra şekeri serptikten sonra afiyetle yiyoruz.
- Hatta ve hatta lezzetine dayanamayıp birincisini bitirip ikinciyide afiyetle mideye indiriyoruz. :))
Bu tarifimi sevgili Kalp Kurabiye'nin Şımartan Meyveli Tatlar Etkinliğine ve P.D.Ç.S.E.59 ev sahibeliği yapan sevgili gülsüme gönderiyorum. Her iki arkadaşa da teşekkür edip kolaylıklar diliyorum .
48 yorum:
Ellerinize sağlık çok güzel ve leziz görünüyor.
Saygılar.
hülyacığım gerçekten harika görünüyorlar...hiç bu kadar muntazam yapılanını görmemiştim inan...sanki fabrikadan çıkmış gibi..ellerin dert görmesin canım....
Benimde doğum günü sofrasında en çok ilgimi çeken bu harika lezzetlerdi. Külahları nasıl yaparım diyordum kalıp aradım. Dondurma külağı çok iyi fikir. Milföyler pişince içinden külahları çıkarıyorsunuz herhalde . Gerçekten süper tarifinizi hemen aldım. elinize emekleinize sağlık.Sevgiler...
bende çok severim biz şair bukleside deriz ismine.Ancak ben pudra şekeri serpmiyorum.geçen hafta yapmışsım.gerçekten çok güzel olmuş.ellerinize sağlık
teşekkürler fuat bey.
saygılar benden...
sevgili birsencim çok teşekkürler canım . Elimden geldiğince düzgün yapmaya ve açık olarak tarif tmeye çalıştım.Beğenmene çok sevindim güzel sözlerine teşekkürler canım
mineciğim öyle çok mail ve yorum aldım ki çoğu insanda senin gibi ilk bunu merak etmiş bende o yüzden ilk tarif olarak bunu vermek istedim.
En pratik hali dondurma külahı hem uğraştırıcı olmuyor hemde kolay... Bunun için hazır satılan koni şeklinde külahlar var ama bence onlardan almaya gerek yok dondurma külahını her zaman her yerde bulabiliyoruz en kolayı dondurma külahı ile yapmak bence...
Dondurma külahlarını piştikten sonra çıkarıyoruz ben tarifte atlamışım bu noktayı hatırlattığın için çok teşekkürler şimdi tarifi düzelttim sayende...
Umarım en kısa zamanda yapar ve beğenirsiniz... şimdiden afiyet şeker olsun diyorum. sevgiler
sevgili umutluhayat isim farklı olsa bile lezzet hemen hemen aynıdır eminim. Bence bir dahaki sefere sizde üzerine pudra şekeri serpin aradaki farkı göreceksiniz pudra şekeri başka bir lezzet katıyor...
sevgiler ...
hayırlı cumalar
ellerine sağlık çok güzel görünüyor canım çekti:)
ablacım ellerine sağlık çok harika görünüyorlar. tarif defterime ekliyorum en kısa zamanda yaparım inş.
Canım ellerine sağlık nefisss görünüyor.Küllahın birini kaptım.sevgiler...
Canım ayrıca bizler forumhamaratabla olarak bir etkinlik başlattık.Etkinliğimiz hediye etkinliği eğer katılırsanız bizi mutlu edersiniz.Sizleride aramızda görmek isteriz.Sevgiler..
http://hamaratabla.yetkinforum.com/
Çok ama çok şık olmuşlar Hülya'cığım..Sanırım ben uğraşamazdım bu kadar..Bir sefer hamurla olanını yapmıştım ve ondan sonrada pes etmiştim..Harikasın canım benim..Öpüyorum kocaman..Sevgiler..
offf bu nası bişi böle sanat eseri resmen ellerine sağlık:) zaten bişiin içinde çilek varsa saygı duruşuna geçiorum hemen:P
CANIM ARKADAŞA BİLDİRİCEWM TARİFİN OLDUĞUNU...
BLOGSPOT YORUMLARI HTML KOD KABUL ETMİYO EĞER LİNKİNİ YAZDIYSAN YORUMA BELKİ ONDANDA YAYINLANMAMIŞ OLABİLİR...
BEN HABER VERİYORUM.ÇOK TEŞEKKÜRLER ELLERİNE SAĞLIK.HER ZAMAN BEKLİYORUZ...
tarif icin cok tesekkurler cocuklara guzel bir surpriz olur .deneyecegim
hayırlı cumalar Hülyacığım
güzel kızının doğum gününü kutlarım Rabbim bahtını açık geleceğini yüzü gibi güzel etsin inşaallah
külahları sarışındaki muntazamlığa hayranlıkla baktım ellerine sağlık canım bende yapıyorum da içine metal kalıplar var külah şeklinde onlardan kullanıyorum bulamayanlar için çok güzel bir fikir oldu dondurma külahı aklına sağlık:) sevgiler
FİLİZCİM ÇOK TEŞEKKÜRLER CANIM ,SANA DA HAYIRLI CUMALAR VE SEVGİLER
EBRUCUM HOŞGELDİN CANIM.. GÜZEL MESAJINA TEŞEKKÜRLER .. DENEMEN VE BEĞENMEN DİLEĞİYLE SEVGİYLE KAL.
FİLİZCİM ÇOK TEŞEKKÜRLER CANIM ,SANA DA HAYIRLI CUMALAR VE SEVGİLER
EBRUCUM HOŞGELDİN CANIM.. GÜZEL MESAJINA TEŞEKKÜRLER .. DENEMEN VE BEĞENMEN DİLEĞİYLE SEVGİYLE KAL.
gülüüüüm... hoşgeldin canım...
ben sana yaparım bunlardan canımcım sen gel yeterki güzel olacak şeylerden hiç üşenmem zaman ve malzeme olduktan sonra...
senin keklerin kadar güzel olmasa da ... marifetli hemşerim kocaman öptüm daaa
sevgili sadece yemek arkadaşım hoşgeldin yorumuna teşekkürler..
bloguna uğrayıp etkinlik için mesaj nırakıcam canım sevgiler
sevgili sochic , çok utandım şimdi çok teşekkürler güzel sözlerine..
sevgiler , öptüm
gelibolu 17 ; çok teşekkürler tatlım zahmet oldu sana... fırsat buldukça uğrayacağım canım... unuttum sanma sadece zamansızlık bu aralar kimselere uğrayamıyorum..
sevgiler
emel'ciğim teşekkürler canım... çocuklar bayılıyor emin olabilirsin...
deneyip beğenmen dileğiyle.. sevgiler
papatyacığım teşekkürler rabbim herkese hayırlı ömürler versin...
canım benim metal kalıbım yoktu burdada bulamadım o yüzden benim gbi bulamayanlara güzel bir fikir olsun diye külahla yaptım çok ta güzel oldu bence... bilmeyenler dondurma külahında yapıldığını anlamıyorlar bile...
sevgiler canım teşekkürler
of ne güzel bir görünüş bu!!!! süperr süperrrr
ellerine sağlıkk...
Ay cok degisik birsey:))
Ayrica ismi cok hosuma gitti:)
Ellerine saglik canim..
Canım hayırlı cumalar enfes enfes ellerine sağlık kocaman öpüyorum.
Dondurma külahlari kullanma fikri süper, sunum harika ve nefis görünüyor. Bu kadar kolaysa bende hemen denemek isterim. Ellerine saglik diyorum.
Sevgilerimle
eline sağlık canımmm,ekrandan yiyesim geldi valla,harika görünüyor eee yiyenlere de afiyet olsun :)öpüyorum...
Geçtiğimiz günlerde bende denimiştim bakalım ne zaman yayınlarım çok güzel oluyor elelrine sağlık canım...
Çocukların dğum günü için süper bir tarif.Ben de merakla bekliyordum nasıl yapıldığını teşekkürler...
benim külah denemem tam bir fiyaskoydu:)))çünk tarif almadan kendim yaptım tabi külahlar kapandı içine kalıp koyamdığım için..bende profiterol usülü arasını kesip koyudm..şimdi bi daa deniycem...pdçs için hazırladığın tarifi ekleyemiyormussun birde benim etkinliğime dene istersen canım çok esvinirim..kime niyet kime kısmet ama benimik sütlü tatlı etkinliği...
canım ellerine sağlık bu tarıfı hep görürüdüm nasıl küllah seklıne getırebılıız dıye dünürdüm çok guzel bır fıkır vermıssın canım ama aradaki alimimyum folyo fırına gırınce zaralrı oluyormus.onun yerıne yağlı kağıt kullansak sanırım daha sağlıklı olur.folyo gıbı tutmaz ama denemek lazım sevgiler:)
canımm çok teşekkür ederimm:)) nefis olmuşş:))
katılımın için de ayrıca teşekkür ederimm:)) zevkle not ettim canımm:))
canim bu tarifi simdiye kadar gördüklerim arasinda anlatimi en güzel olan en kisa zamanda deniycem insallah ellerine saglik sevgiler
Bayaa zahmet etmişsiniz, çok güzel külahlar. Ellerinize sağlık.
Bayaa zahmet etmişsiniz, çok güzel külahlar. Ellerinize sağlık.
Kalp kurabiye de gördüm blogunuzu ziyarete geldim çok harika olmuş külahlar bende Urfadan selam ediyorum yarın Trabzonsporu umarım güzel bir şekilde uğurlarız burdan
ellerinize emeğinize sağlık çok hoş güzel bir görüntü eminim tadı öyle... Sevgilerimle:)
canım ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar . bir dönem bende çok yaptım bundan ama bir yönünü beğenmedim. milföyler tuzlu ya dışı tuzlu içi tatlı çok hoşuma gitmedi ama görüntüsü harika birde tuzlu harç hazırlanarak yapıldığındada güzel oluyor
bende denesem güzel ve farklı bir tarif ellerine sağlık
çok leziz görünüyor canım
sevgiler :)
eLİNE SAĞLIK.BENDE DAHA ÖNCE DENEMİŞTİM DERGİ KAĞIDIYLA AMA ÜSTTEN BASIK OLDU YANLARA DOĞRU YAYVANLAŞMIŞTI BİRAZ.kÜLAH İYİ FİKİR.
Hülyacım bu tarifi gördüğümde ne çok sevindim anlatamam..Ya da anlatmaya çalışayım:))11 sene evvel annem ben hamileyken bu tarifi yapmıştı ve bayıla bayıla yemiştim..Seneler sonra bana hani o külah şeklindeki tatlıdan yapsana! dediğimde annem ne tarifi hatırladı ne de bulabildi:(
Bu yüzden kaç senedir aradığım tarifini gördüğümde heralde en çok sevinen ben olmuşumdur:))
Çok çok teşekkürler ve kocaman ellerine sağlık:))
SEVGİLERİMLE...
Şahane görünüyolar , Lezzetlide. tarifte bu kadar net ve anlaşılır anlıtılabilir ancak .Ellerinize sağlık.
tek kelime ile harika.....ben bu kadar muntazam yapamadım külahları ama lezzet şahane idi......külah yapımında nelere dikkat etmem lazım acaba................
Yorum Gönder