- Çok güzel kabarmış , içi yumuşacık , lezzeti yerinde , portakal ve meyve aromalı bir kek istermisiniz....İsteyenler bir adım öne gelsiiin :)) Nişastanın keklere kattığı yumuşaklığa ve kekte oluşturduğu dokuya bayılıyorum denemeyenler muhakkak denesinler derim. Bu tarifte yine çok sevdiğim , garanti tariflerim arasındadır.
- Sizi kekimle başbaşa bırakarak haftaya çarşamba gününe kadar müsadenizi istiyorum. Bu hafta ve önümüzdeki haftanın ilk günlerinde firmada denetimlerimiz olacak o yüzden ben hayli yoğun olacağım. Hülya bize uğramıyor diye darılmayın lütfen blogumun durgunluğundan da belli olacağı gibi yoğunum bu aralar.Bu oyoğunluğu atlatır atlatmaz tekrar eski tempomla geri döneceğim...
- Hepinize kocaman sevgiler göndererek tarifime geçiyorum.
Malzemeler :
4 Yumurta
2 su bardağı şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
1 Vanilya
1,5 Kabartma tozu
2 su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı un
1 avuç meyve kurusu
1 portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşıpın un ( meyveler için)
- Yumurta ve şeker iyice beyazlaşıp köpürene dek çırpılır.Süt ve sıvıyağ ilave edilip düşük ayarda çırpılmaya devam edilir.
- Bu arada bir kap içerisinde nişasta ,un , kabartma tozu , ve vanilya elenerek karıştırılır.
- Meyve kuruları suyla yıkanıp süzdürülür , havlu kağıtla fazla suları alınıp dibe çökmemesi için 1 yemek kaşığı una bulanır.
- Çırpma kabındaki sıvı malzemelere unlu karışımımız eklenip tahta kaşık yardımı ile karıştırılır.
- Son olarak hazırlanan hamurumuza önce rendelediğimiz portakalımız ardından una buladığımız meyve kurularımız ilave edilerek son bir kez karıştırılır. Hamurumuz oldukça akışkan bir hamur olacak korkmayın , unu az gelmesin gözünüze sıvı bir hamur olup piştikçe yumuşayacaktır.
- Hazır olan hamurumuz yağlanıp unlanmış kek kalıbımıza dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika kadar pişirilir. ( Pişirme süresi fırından fırına değişir ama en az 40-45 dakika pişmesi gerekir sıvı bir hamur olduğu için ağır ve uzun süre pişerse içi anca çeker .)
- Pişen kekimiz fırından çıkartılıp üzerine nemli bir bez atılarak ( üst kabuğu sertleşmesin diye ) soğumaya bırakılıır .
11 yorum:
Bayılırım bu tür nefis keklere canım..Görüntüsü bile ne kadar nefis olduğunu ifade ediyor..Ellerine-kollarına sağlık canım benim..Öpüyorum kocaman..))Annecik kısmetse 11 de orada olacak..)))
Sevgiler..
ellerinize sağlık çok nefis görünüyor... Nişastalı keki en kısa zamanda deneyeceğim... sevgilerimle...
eline sağlık şekercik çok güzel görünüyor,bende deneyeceğim...öpüyorum...
Kek muhteşem görünüyor şu an bir dilim olsa hımmm harika olurdu...Ellerine sağlık arkadaşım...
Sevgiler...
Ben istiyorum bir dilim. Ellerinize sağlık. Kolaylıklar diliyorum...
kek harika ötesi olmuş hem de meyveli oofff ellerine sağlık Hülyacığım benim etkinliğim için ne yapıyorsun bekliyorum unutma pasta yada kek olmalı sevgiler
Canım gerçekten maşallah nasılda ka
barmış.Ellerine sağlık ne kadar le
ziz olduğu belli öpüyorum...
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
Saygılar.
Pek leziz görünüyor gerçekten.
Ellerine sağlık ablacım..
Bende deneyeceğim.Nişastalı hiç yapmadım.Eline sağlık.sevgiler.....
Sevgili arkadaşlarım,blogcanlarım Blogkulübü'nde 15 gün sürecek olan Yemekteyiz etkinliği başlıyor, etkinlikte evsahipliğini ben ( http://nursen-yemek.blogspot.com/ ) yapacağım.Konuklara ikram edeceğimiz yemekler sizin elemeğiniz olacak.Yemek tariflerinizi 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' göndererek kendi sitenizde yayınlayıp,bana haber vererek etkinliğimize katılabilirsiniz.Bende yemek tariflerinizi resimleri + sitenizin linkiyle benim bloğumda, bir menü oluştuğunda yemeklerinizin resimleri + sitenizin linkiyle Blog Kulübünde yayınlayacağım.Yemek tarifleri 6 kategoriden oluşacak,isterseniz sadece bir kategoriye,isterseniz bütün kategorilere tarif gönderebilirsiniz. Yemek tarifleri için kategoriler şöyle ;
1) ÇORBA
2) APERATİF
3) SALATA
4) ANA YEMEK
5) ZEYTİNYAĞLI
6) TATLI
Bu devatiyeyi okuyan bütün blogcanlarımı etkinliğe davet ediyorum
Yorum Gönder