- Günaydınlar herkese... Güzel bir hafta geçirmenizi dileyerek sizleri aynı hamurla yaptığım iki leziz kurabiye ile başbaşa bırakıyorum...
- Oldukça bereketli olan bu hamurdan bir tepsi kandil simidi bir tepsi de sosisli çörek olmak üzere iki tepsi kurabiye yapmıştım kızımın doğum gününde. Sizlerde bu şekilde denemek isterseniz aşağıdaki tarifi aynen uygulayın. Eğer bir tepsi yapacaksanız miktarı yarım ölçü azaltın lütfen ..
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
250 gr yumuşak terayağ
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
Un
Kandil Simidi üzeri için :
susam
Sosisli çörek üzeri için :
1 yumurta sarısı
- Tüm malzemeler karıştırılıp , unu azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Yoğrulan hamur ikiye bölünüp 5-10 dakika dinlendirilir.
- Hamurun bir parçası alınarak ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak elimizde uzunlamasına şekil verilerek iki uçtan birleştirilerek minik simit şekli verilir. Hazırlanan simitlerimiz arkalı önlü susama batırılarak tepsiye dizilir.
- Hamurumuzun diğer parçası merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açılarak küçük karaler şeklinde kesilir . İçine yarım kestiğimiz parmak sosisler konularak karşılıklı birer kenar üstüste getirilerek pişerken açılmaması için kürdan batırılıp üzerine yumurta sarısı sürülüp tepsiye dizilir.
- Hazırlamış olduğumuz kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda üzerleri hafif kızarana dek pişirelim.
- AFİYET ŞEKER OLSUN ....
21 yorum:
Merhabalar Hülyacığım,
her ikiside yemeğe değer lezzetteler.
,elelrine sağlık canım
iyi haftalar.
İkisi de birbirenden enfes görünüyor ablacım.
Ellerine sağlık..
ellerine sağlık hülya ablacım çok lezzetli görünüyorlar
her zamanki gibi harika lezzetler sunmuşsun canım ellerine sağlık...
Ellerinize sağlık çok leziz görüntüleri var.
Saygılar.
Merhaba.Bir taşla iki kuş vurmak bu olsa garek:)) Aynı hamurla iki ayrı lezzet, ellerine sağlık, harika görünüyor. Benim aklım arka plandaki "şair buklesi ya da torpil" galiba, onda kaldı. Kalıbını bulsam, hemen deneyeceğim.
Afiyet olsun.
Sevgiler.
eline sağluk daaa çok güzel görünüyorlar,yiyenlere de afiyet olsun,kocamaaann öpüyorum....
Hülyacığım böyle hamurlar çok pratik oluyor, ne güzel aynı hamurla iki farklı çeşit hazırlayabiliyorsun:)
ellerine sağlık canım, sevgiler...
Canım,
ellerine sağlık. İkiside süper görünüyor.
Aynı hamurdan iki ayrı lezzet çok iyi fikir. Deneyeceğim.
Sevgiyle kal.
ellerine sağlık hayatım ikiside harika görünüyor eminim çok ta lezzetlidirler sevgilerimle
Sosisli çöreğe bayılırım enfes gözüküyor ellerinize sağlık...
NEFİS GÖRÜNÜYORLAR .ELLERİNE SAĞLIK:))
SEVGİLER
Orada olsaydım keşke tatlım..Ellerine sağlık,hepsi birbirinden nefisler..Kocaman öpüyorum seni ve sevgilerimi gönderiyorum..)
her ikisde enfes görünüyor hülyacim ellerine saglik sevgiler...
hülyacım her zamanki gibi nefis olmuş canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
elinize yüreğinize sağlık, çok güzel ve lezzetli görünüyor çörek ve simitler. kevser.
hepinize çoook teşekkürler güzel yorumlarınızla yanımda olduğunuzu bilmek çok güzel..
herkese kucak dolusu sevgiler
birselcim torpil yapmak için illa kalıp gerekli değil ben benimkileri dondurma külahı ile hazırlamıştırm .. tarifte ayrıntılı bir şekilde yazmıştım .. kalıp bulmakta zorlanırsan dondurma külahı aynı işi görür ...
sevgiler canım şimdiden kolay gelsin
sevgili kevser hanımcım ziyaretinize , mesajlarınıza ve güzel sözlerinize çok teşekkürler.. böyle güzel insanlardan güzel sözler duymak büyük keyif.. her zaman beklerim canım... sevgiler
selamlar hayırlı ramazanlar arkadaişım.bloğumda hobidünyam yemek etkiliği var.güzel lezzetlerinle seni de davet ediyorum.5 eylüle kadar lezzetli tariflerle katılabilirsin.sevgiler...
kandil simidi ararkan rasladım size :))ellerinize sağlık hayırlı kandiller..
Yorum Gönder