1 Mayıs 2008

ELMALI RULO KURABİYE ve KUTLAMA

Kızımın doğum günü menüsündeki tarifleri eklemeye devam edeyim. Bu hafta sonu annemde olacağım için nete giremeyebilirim o yüzden tarifimi şimdiden eklemek istedim. Umarım herkes için güzel bir hafta sonu olur. Artıık havalar ısınsın piknik yapmak istiyoruz maaile... Hele büyük kızım havalar ısınsada piknik yapsak diye dualar etmeye başladı...
Kış bitmeden son elmalı pastamı minik kızımın doğum gününde yapmak istedim. Bizim evde tarçın ve elma çok sevildiği için sıklıkla yaparım elmalı pastayı. Her şekilde yaparım elmalı kurabiyeleri o anki haleti ruhiyeme bağlı bazen aceleyle poğaça şeklinde yaparım , bazen ay çöreği gibi sararım bazende hem göze hemde mideye daha güzel hitap ettiğini düşündüğüm rolu şeklinde yaparım . En çokta bu halini beğenirim aslında yapılışı diğerlerinden çok pratik ve bir o kadarda şık duruyor.... Sizde deneyin muhahhak pişman olmayacaksınız.
Tekrar herkese güzel bir hafta sonu diliyor ve hemen tarife geçiyorum..
ELMALI RULO PASTA

Malzemeler
250 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un

Harcı İçin :
5 orta boy elma
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı fındık veya ceviz içi
2 yemek kaşığı tarçın

Üzeri İçin :
Pudra şekeri

Önce elmalarımızı soyup rendeleyelim. Rendelediğimiz elmazları bir tavaya alıp şeker ve tarçını katıp elmalar suyunu verip tekrar çekenekadar güzelce pişirelim. Ateşten alacağımız zaman fındık içi ekleyip güzelce karıştırıp soğumaya bırakalım.

Diğer tarafta hamurumuzu hazırlamak için un ve kabartma tozu hariç tüm malzeme iyice yoğurulur kabartma tozu ve un eklenerek kurabiye hamuru elde edilir.

Hamurumuz ikiye bölünerek her parça hamur merdane yardımı ile 1/2 cm kalınlığında açılır ve her tarafına hazırladığımız harçtan sürülerek rulo şeklinde sarılır. Elde ettiğimiz 2 rolumuzu tepsiye yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Soğuyan kurabiyelerimiz servis esnasında dilimlenerek üzerine pudra şekeri serpilir.
Vee son olarakta afiyetle yenir…

8 yorum:

Adsız dedi ki...

HÜLYACIGIM TESEKKÜRLER CANIM BENIM:)
Gözlerimden yine bir iki damla yasin akmasina mani olamadim,duygu ve sevgi yüklü bana gelen ufacik bir selam,yazillmis iki satir benim mutluluk gözyaslari dökmeme yetipte artiyor bile.
Hülyacigim bu güzel jestinden dolayi,o güzel sevgi dolu ypüreyini benimle paylasimis olmandan,yüreciginde banada yer vermis olmandan dolayi seni kutlarim,cok tesekkür ederim canim.
Dilerimki sevgi dolu yüreyine yüce rabbim her seyin en güzelini layik görsüün.
ALLAH SOFRALARINADA SEVGININ SICAKLIGINI EKSIK EZTMESIN CANIM BENIM:)

HÜLYA dedi ki...

Ablacım sana layık değil ama günün anlamına binayen ufacık bir süpriz. Gözünden dökülen damlalar dilerim hep mutluluktan olsun .

Ablacım yüreğim sana her zaman açık.. Sözlerinden ötürü çok teşekkürler inan bana bu senin sevginin ve gzüelliğinin yansıması canımm. ÇOK ÖPÜYORUM SENİ ...

GURBET ELLERDE ALLAHA EMANET OL..

ZRPNDT dedi ki...

Hülyacım süper görünüyor bunlar ne maharetli hatunsun maaşallah ben hayatta senin gibi olamam sanırım

HÜLYA dedi ki...

sağol fatmacım insan isteyince her şey olur tatlım sen yeterki iste... Ben senden çok ümitliyim de sen kendine pek güvenmiyorsun galiba...

Çook öpüyorum seni ve prensesimi...

keskinli dedi ki...

BEN GELDIM
o güzel dileklerin icin cok tesekkür ederim
ALLAH razi olsun kimsenin sagligini elinden
almasin cok sükür iyim ve tekrar aranizdayim

hülyacim bu sekile bayildim bir dahaki sefere bende böyle yapayim ellerine saglik canim sevgiler

HÜLYA dedi ki...

hoşgeldim canım tekrar geçmiş olsun iyi olmana çoook sevindim . allah tekrarından korusun seni ...

Canım bu kurabiyenin şekline bende bayılıyorum tıpkı iki renkli kurabiye gibi oluor ve ilk başta kimse elmalı olduğunu anlamıyor yiyene kadar... dene canım inşallah memnun kalırsın.. sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Ellerin dert görmesin canım kardeşim, maşallah çok leziz görünüyor.

Yemesinin darısı bize inşallah.

Muku

HÜLYA dedi ki...

teşekkürler canım benim... İnşallah sana güzel ikramlar hazırlamayı nasip eder bana mevlam.. Senin sıcak sohbetinin yanında benim ikramımın lafı bile olmaz tatlım...