24 Nisan 2008

KADAYIFLI ŞEKERPARE , HAVUÇLU KABAK SALATASI

Eeee tatlısız menü olmaz. Benim şerbetli tatlılarla aram pek yoktur genellikle börek ve salataları tercih ederim. Ama bu şekerpare bambaşka içindeki kadayıf ve ceviz taneleri çok leziz yapıyor tatlıyı. Bu tatlının tarifini geçen yıl sevgili oktay ustanın tv'deki yeşil elma programından almıştım ve aldığım günde denemiş ve çok beğenmiştim.
En son olarak ta geçen hafta sevglii dostlarımıza hazırladığım masanın en tatlı tatlısıydı :)) Burada saydam beyi anmadan gecemeyeceğim şekerpareden yerken masadaki diğer misafirlere dönerek bu normal şekerpare değil dikkat edin içinden süpriz çıkıyor demişti. Bende bir taşla iki kuş vurdum size hem şekerpare hemde kadayıf yaptım demiştim. :))
Neyse yine lafa daldık tarifi unuttuk .. Hadi tarife geçelim.
KADAYIFLI ŞEKERPARE
Malzemeler :
250 gr yumuşak tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta ( 1 tanesinin akı üzerine)
3 yemek kaşığı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanlya
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
200 gr taze tel kadayıf
1 bardak ceviz içi
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
Önce su ve şeker kaynatılır ve limon ilave edilerek şerbeti pişirilip soğumaya bırakılır. Sonra tüm malzemeler katılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
Taze kadayıf bir bıçak yardımı ile ince ince dilimlenir ve ceviz içi ie katılarak iç harç hazırlanır.
Hamur yuvarlak açılır ve içine iç harcımız konarak kenarlardan ortaya doğru büzülerek kapatılır. Ters çevrilip tepsiye dizilir ve üzerine ayırdığımız bir yumurta akı sürülür.
Şekerparelerin üzerine fındık batırılarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Pişen şekerparelerimiz fırından çıkarılarak üzerine souk şerbet dökülür.Şerbeti iyice çekince hindistan cevizi veya fıstık ile süslenerek servis edilir. Afiyet şeker olsun
İşte karşınızda benim favori salatalarımdan olan Havuçlu kabak salatası. Salatasız bir menüyü ayaksız bir masaya benzetirim.. O denli önemlidir salatalar benim için.. Bu yüzdende her çeşit salatayı seve seve yaparım. Bu tarifide çok sıkça yaparım içindeki sarımsaklı yoğurt yokmuuu ooof insanı çekiyor resmeeen... Yine uzattım lafııı çoook pardon :)) Hadi gelin geliin çekinmeyin :)
HAVUÇLU KABAK SALATASI


Malzemeler:
3 havuç
3 kabak
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı mayonez
1/2 cay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak , tuz
2 bağ maydanoz yada dereotu

Kabak ve havucları güzelce soyup rendeledikten sonra bir tavaya alıp zeytinyağı ile birlikte güzelce soteleyelim . Ocaktan alıp soğumasını bekleyelim.

Diğer tarafta bir kasenin içinde yoğurdu mayonezi ve ezilmiş sarımsakları güzelce karıştıralım. Kabak ve havuçlu harca ilave ederek tuzunuda koyup güzelce karıştıralım.

Servis tabağına alarak çok ince kıyılmış maydanoz yada dereotuyla süsleyerek servise sunulur ve afiyetle yenir.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

HARIKASIN HÜLYACIGIMMM SAHANE IKI GÜZEL TARIF.KADAYIFLI SEKER PAREYE BITTIM RESMEN.MASADAKI SALATALARDA YEDI BENI GÖRÜNTÜSÜ.
ZEVKLI SUNUMUN ICIN AYRIYETTEN KUTLARIM SENI ABLACIGIM,ABLAN KURBAN.
IYI GECELER TATLIM.

bedaliza dedi ki...

MERHABA CANIM.OHH GÜLDENİM DE BURDA 3 TRABZONLU ))))BEN DE SANA BAYILDIM CANIM.HELE O 61 YOKMU.HÜLYACIM BENİ BULDUĞUN VE MESAJ YAZDIĞIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER EDİYORUM ÇOK MUTLU OLDUM.BU GÜZEL BLOĞU NEDEN DAHA ÖNCE TANIYAMADIM DİYE ÜZÜLDÜM ŞİMDİ.HEPSİNE BAKTIM ÇOK GÜZEL YEMEK VE PASTALAR VAR.BEN HARİÇ BÜTÜN TRABZONLULAR MARİFETLİ GALİBA YEMEK KONUSUNDA)))CANIM BEN SANA ŞİMDİ TAKILARIMIN OLDUĞU BLOGSPOTTAN YAZIYORUM 2 BLOĞUM VAR YANİ.ORASI ÇOK DAHA GARİBAN ÇOK AZ KİŞİ BİLİR)))PEK TANITAMADIM.BU ARADA BENİM EŞİM DE OFLU SEVGİLER İYİ AKŞAMLAR CANIM ÇOK MEMNUN OLDUM

HÜLYA dedi ki...

hoşgeldin ablacım senden bu sözleri duymak çok hoş...Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum valla. Ama senşn kadar olamazyız tabi daha çömezizi biz... Sevgiler ablası kocamaan öpüyorum seni kardeşinde sana kurban... öptüüüüm

HÜLYA dedi ki...

hoşgeldin bedalizacım seni bir kaç blogta görmüştüm ve trabzonlu olduğunu fark edince kan çekti resmen hemen gelmek istedim bloğuna.. Acayip bir trabzon ve trabzonlu sevgisi vardır bende... Elimde olmadan hemen onların yanında buluyorum kendimii. Senide bulduğuma çok sevindim canım. Raslantıya bakki eşinizde oflu biraz daha kurcalarsak belkide akraba bile çıkarız hehehee :))

Şmdi senin bloglarını hemen ekliyorum listeme bundan sonra daimi ziaretçin olurum canım.
Bu arada trabzondamızın yoksa başka bir şehirdemisin ben trabzonda yaşıyorum...Görüşmek üzere canım güzel sözlerine tekrar teşekkürler çok öpüyorum

bedaliza dedi ki...

merhaba canım iyi akşamlar maalesef ben istanbulda yaşıyorum.7 yıdır trabzondan ayrıyım.çok özlüyorum o yüzden ben de çok mutlu oluyorum sizleri görünce.evet ben de fanatiğim memleketime karşı.ben akçaabatlıyım eşim sarıalioğullarından ama hiç ofda yaşamamış memurdu kayınpederim.akrabalarımız var ama)))hülyacım blogspotu blogcuya eklemeyi bilmiyorum ama seni ben de blogspotuma ekliyorum sevgiler canım

HÜLYA dedi ki...

canım benim her zaman beklerim seni.Bende sıkca gelirim ziyaretine..Baya kalabalık bir akrabasınız benimde çok iyi arkadaşlarım vardır sarıalioğullarından dünya çok ufak bir gün bir yerde karşılaşırsak hiç şaşırmayacağım :))

çook öpüyorum canım sana kucak dolusu memleket havası gönderiyorum .. sevgilerle

Adsız dedi ki...

Allahım bu ne kadar güzel şekerpare.. Ne kadar değişik.. Ellerinize saglık.. Tam süpriz valla. Tesekkurler canım bize boyle tarıf kazandırdıgın için. Cok guzel olmus.. Ellerine saglık.. Yiyenlere afiyet olsun:)
Etkinliğe katıldıgın için cok tesekkur edıyorum. Herzaman bekliyorum..
Sevgilerimi yolluyorum..

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örnek:)
isim: fatos tuncay
site adı: http://fatostuncay.blogcu.com/
Tarif : Damalı Kek
Link: http://fatostuncay.blogcu.com/3971279/
Tüm hayallerinin hayırlısıyla gerçekleşmesi dileği ile;

SEVGİLERİMLE;

FATOŞ

Adsız dedi ki...

CANIMCIMMM BEDALIZA ABLACIGIMMMDA GELMISSSS KAN CEKIYOR HÜLYACIGIMMM INANKI SENINDE DEDIGIN GIBI:)
NE MUTLU OLDUM ANLATAMAM.
ARTIK ÜCLÜ BESLI ONLU OLUR BU 61 LILER INSALLAH BURADA.
CANIM GÜZEL YORUMUN ICIN NE COK SEVINDIM ANLATAMAM.
TESEKKÜR EDERIM CANIM BENIM.
GÜZEL BIR GÜN DILIYORUM SANA,SEVGILERIMI BIRAKARAKTA AYRILIYORUM.KENDINE IYI BAK BEBISIM:)))

HÜLYA dedi ki...

fATOŞCUM GÜZEL MESAJINA ÇOOK TEŞEKKÜRLER CANIM .. BEĞENMENE ÇOK SEVİNDİM İNAN DENEYİNCE DAHA ÇOK BEĞENECEKSİN...
AYRICA DAVETİNE DE ÇOK TEŞEKKÜRLER TATLIM HER ZAMAN GÖRÜŞMEK ÜZERE...

HÜLYA dedi ki...

ABLACIM HOŞGELDİN. şUNA O KADAR YORGUN VE BİTKİNİMKİ ANLATAMAM ÇOK YOĞUN VE BİR O KADARDA SIKICI BİR İŞ GÜNÜYDÜ. AMA İNAN BANA SENİN MESAJINI OKUYUNCA KANATLANIP UÇAR GİBİ OLDUM TEK KELİMEYLE MEST OLUP RAHATLADIM.. MASAJ GİBİ GELDİN BANA ABLACIM... ÇOK SAĞOL

BİZ BU GİDİŞLE SENİNDE DEDİĞİN GİBİ 5-10 TRABZONLU OLURUZ HERALDE... :)) NE İYİ OLUR VALLA..

ÇOK ÖPÜYORUM SENİ VE TEKRAR İŞE DÖNÜYORUM SIKICI BİR 1,5 SAATİM DAHA VAAAR OOOF OOOF NASIL GECER BU ZAMAN.... ŞİMDİ MUTFAKTA OLSAM NE OLURDU SANKİİİ :((

ÇOK ÖPÜYORUM ABLACIM ALALAH EMANET OL SEVGİLERİMLE

Adsız dedi ki...

HÜLYACIGIMMM O GÜZEL YORUMUN ICIN COK TESEKKÜR EDERIM CANIM.GULDENCEHOBI BLOGUMUN 1 INCI YAS GÜNÜNÜ CANI GÖÜLDEN YORUMUNLA KUTLAMIS OLDUGUN ICIN TESEKKÜRLER EDIYORUM TATLISIM BENIM.
SEVGILERIMI BIRAKARAK SAYFANDAN AYRILIYORUM.
CUMAN MÜBAREK OLSUN CANIMCIM:)))

HÜLYA dedi ki...

TEŞEKKÜRLER ABLACIM VALLA AZ BİLE SÖYLEMİŞİM SENİN İÇİN. NİCE YILLARA CANIM ABLACIM. SENİNDE CUMAN HAYIRLI OLSUN...ÇOK ÖPÜYORUM

Adsız dedi ki...

etkinlik

"PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ 2-ET YEMEKLERİ

http://porselendemlik.blogcu.com

http://selmahlc.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com

http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin ikinci ev sahibesi www.anemonunmutfagi.blogcu.com olarak 10/6/2008 ile 10/07/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ET YEMEKLERİ



anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…

sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…

eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız

yapmanız gereken şey;

hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek

örnek:

isim:adana kebabı

yöre adı:doğu akdeniz/adana

buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…

iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.anemonunmutfagi.blogcu.com

unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır