6 Nisan 2008

Süheylamın ikramları

Bu seferki ikramlar bana ait değil eee hep ben mutfakta duracak değilim ya arada misafirliğe de gitmek lazım dimi ama... Bu enfes masa canım arkadaşım süheylacıma ait..

Cumartesi günü 17 yıllık arkadaşım, can dostum, sırdaşım süheylacıma davetliydik.
Süheylayla lise yılarında tanıştık ve o gün bugündür ayrılmaz bir bütünüz.O kadar iyi bir insadır ki anlatmaya sözler yetmez temiz kalpli, iyiliksever , cana yakııın başın sıkışsa hiç düşünmeden yanına koşabileceğin , habersiz her an kapısını çalabileceğin ,hamarat kısaca dört dörtlük bir insandır. İyiki varsın arkadaşım allah nice uzun yılları beraber geçirmeyi nasip etsin eksikliğini göstermesin..SENİ ÇOOOK SEVİYORUM canım arkadaşım iyiki varsın.. Birbirinden güzel bu ikramların için sana ve zeynepcime çook teşekkürler ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzeldi ..

Masada ; Kakaolu top kek , zeytinli ve penirli ay çöreği , krem şantili pasta, mercimek köftesi, peynirli börek ve zeytinyağlı fasülye vardı , vee en önemlisi sevgi ve muhammet vardı.


KAKAOLU TOP KEK


Malzemeler
2 yumurta
1 margarin (yumuşamış)
1 bardak şeker
1 küçük paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Şerbeti için:
2 bardak su
5 yemek kaşığı şeker

Tüm malzemeler katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır ve yuvarlatılarak top şekli verilir. Önceden ısıtılmış 180 c fırına verilerek pişirilir. Kurabiyelerimiz pişmeye yakın şeker ve su ile şerbetimizi hazırlayalım. Şerbet ve kurabiyeler ılık olacak şekilde kurabiyelerimiz şerbete batırılır. Ve Hindistan cevizine bulanarak servise sunulur. Bu tarif fırındayken kurabiye gibi ama pişip şerbete batırıldıktan sonra yumuşayınca kek tadını veriyor. Hem kek hemde kurabiye yemek istiyorsanız deneyin muhakkak


ZEYTİNLİ AY ÇÖREĞİ




Malzemeler :
1 paket instant maya
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
1 Tutam Tuz
Alabildiği kadar un
1 Yumurta sarısı (üzeri için)
1 kase zeytin (içine)

Maya ılık su ile çırpılarak diğer malzemeler eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurun mayalanmasını beklemeden 6’eşit parçaya bölünür ve her parça merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açılır ve dörde bölünür. Her parçanın geniş kısmına çekirdekleri çıkartılmış 5-6 zeytin konarak rulo yapılır ve iki ucundan içe doğru bükülerek ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek istenirse çörekotu serpilerek
önceden ısıtılmış 180 c fırında pişirilir.

NOT : İç malzemesi çeşitlendirilebilir . Süheylacım yarısını peynirli diğer yarısını da zeytinli yapmıştı.Bu sizin arzunuza ve damak tadınıza kalmış. Ama zeytinliyi deneyin muhakkak çok güzel olmuştu.



PEYNİRLİ BUZDOLABI BÖREĞİ

Malzemeler :
1 paket yufka

Arası için :
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı zeytinyağı
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine )

İçi İçin:

½ Kalıp beyaz peynir

Yufkaların her biri 8'e bölünür. yufkalar ikişerli sarılır arasına yumurta,süt,yoğurt ve zeytinyağı ile yapılan harçtan sürülerek içine peynir konarak rolu yapılır ve su dolu bir kabın içine batırılarak ıslatılır ve 1 gece buzdolabında bekletilir. Buzdolabından çıkartılarak üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 c fırında pişirilir ve fırndan çıkınca sıcakken servis yapılır. Iııım nefiiiiis. Yumuşacık kıyır kıyır börek sevenlere duyuruluuur..


En son olarak ta yukarıda masada resmi görülen ve yer kalmadığı için ayrıca resmini ekleyemediğim krem şantli pastanın tarifini de ekleyeyim.

Krem Şantili Pasta

Malzemeler:
2 paket alpella büsküvi ( arası kakaolu olandan )
1 paket krem şanti
1 bardak ılık süt

1 paket kakaolu sos


Büsküvliler kırılarak hazırlanan krem şanti ile harmanlanır ve ıslatılmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine tarifine göre hazırlanmış olan kakaolu sos dökülerek 2-3 saat buzdolabında bekletilerek servis edilir. Afiyet şeker olsun

11 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba,
suheyla hanimin ellerinie saglik sizden allah razi olsun bizimle bunlari paylastiniz icin sabahin erken saatinde bile olsa al iste bak canim mercimekli kofteden istedi bile.
hoscakaliniz Sevval nl

hülya dedi ki...

merhaba canım.. evet canım arkadaşımın elelrine sağlık.. elimde makineyle hemen çektim pastaları... sizlerle paylaşabilmek için.. eee artık sizde yapar yersiniz bu güzel mamalardan.. afiyet şeker olsun canlarr... canım mercimekli köftenin tarifi daha önceki sayfalarda var onun için eklemedim...

nino dedi ki...

canim sagolasin aglamaktan yuzu gozu sismis bir anneyim ben :) umarim daha iyi olacak iyi olacagim diyorum cunku oglusumda bisi yok bense hala durup durup agliyorum destegin icin cok sagol canim

yemek güncesi dedi ki...

selamlarr mmm off off valla ne harika ikramlıklar bunlar insanın sizinle beraber misafir olası geliyorr hepsi birbirinden güzell yapanın ellerine sağlıkk..aşağıdada arabaşı çorbasını gördümm bittim valla eşimin tarafına ait çok severek yediğimiz bir çorbadırr tam bir kış çorbası kayınvalidem birde yanında hamurunuda yaparr kaşığa alınan bir parça hamurla çorba birlikte tüketilir :)) offf gece gece nasıll istedi canım anlatamam ellerine yüreğine sağlık canımm nefiss olmuşş güzel gecelerr

hülya dedi ki...

ninocum hoşgeldin canım. Aaaah bu annelik böyle bişey işte.. en ufak bişeyde açarız çeşmeleri hemen. inan bana bende senden farklı değilim. allah acılarını göstermesin bize diye hep dua eder kendime getiririm kendimi :)) hehee ne güzel bir cümle oldu ama.
herşey güzel olacaaak unutma allaha emanet olun

hülya dedi ki...

teşekkürler canımcım. senin yaptıklarının yanında lafı bile olmaz tatlım asıl sana maşallah.. arapaşı çorbası için söylediklerine fazlasıyla katılıyorum .. nefis bir tad. ben böyle yöresel şeyleri çook severim. hep araştırır yaparım.. bazen öyle tadlar yakalıyorum ki anlatamam. çook öpüyorum canım sevgiler

guldencehobi dedi ki...

CANIMMM BU KREMA PANDISPANYANIN ARASINA DÖSEDIGIM BIR KREMA CANIM.PASTANIN DISINI BU KREMAYLA KAPLAMAN OLMAZ.CÜNKU,PISIRILMIS CILEKLI MUHALLEBIYLE KARISTIRILMIS KREMA KARISIMI.KREMA KADAR SERT KALMIYOR.LEZZET BAKIMINDAN COK GÜZEL.AMA DOKU OLARAK YUMUSAK.ICINE BU KREMAYI KOYARASAN KREMA ÖLCÜSÜNÜN YARISINI KULLAN.DISINADA 400gr .SOGUK KREMAYLA BÜTÜN PASTANI KAPLAYABILIRSIN.YINEDE SEN BILIRSIN HÜLYACIGIM.AMA SADECE BU PASTAYA HAS BIR MUHALLEBI KREMA KARISIMIDIR BU CANIM:)))

Nurdanın Zümra'sı dedi ki...

hulyaaa ağzım sulandıı.. acele cevap..

ay çöreğini yaş mayayla yapsak olur mu küp mayanın ne kadarını koysak mesela..

bir de bunu hiç mayalandırmadık ama fırına vermeden önce de bekletmedikk??

çok canım çekti buraya gelmesem mi :)

hülya dedi ki...

tamamdır gülden ablacım teşekkürlese seni dinleyeceğim olmazsa ben üzerine krem şanti de döşeyebilirim.. bakalım ne yaparız.. kremanın içinde duruşu süper . teşekkürler ablacım

hülya dedi ki...

nurdanım hoşgeldin..

güzelim ben hep instant maya kullanıyorum onu bekletmeye hiç gerek yok. ama küp maya kullanırsan bekletmen lazım.. küp maya ile yaptığım zaman bir küpün tamamını kullanıyorum ama en az 2-3 saat mayalanmasını bekliyorum canım.

instant maya ile beklemeden pratik yapabilirsin..
ooo zümroşuuu çook öp tam zilloş oldu ısırasım geldi öptüm sizi

ngr - (Nigâr) dedi ki...

DUYURU
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 21
http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler…

SELAM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
14.04.2008--27.04.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE (21) EV SAHİBELİĞİNİ;
http://ngr.blogcu.com
(YANİ BEN) YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİF DEFTERİMİZE VE ETKİNLİĞİMİZE, HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TATLAR KAZANDIRMAK İÇİN TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLADIĞINIZDA "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 21" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAYINIZ LÜTFEN.
TARİFİNİZİN HAZIR OLDUĞUNA DAİR DUYURUNUZU, SAYFAMA YORUM BIRAKARAK BİLDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.(CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASINI ÖNEMLE RİCA EDİYORUM. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.)
BEN SİZİN SAYFANIZA GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP KENDİ SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.

(Ayrıca sizlerden bir isteğim olacak.Uzun zamandır çok aramama rağmen istediğim gibi bir iş bulamadım.
Evlenmeden önce, tekstil sektöründe müşteri temsilcisi olarak kariyerime devam etmekteydim)
Evde kös kös oturmaktan çok sıkıldım. :(
Çocukluğumdan beri istediğim tek şey ‘’bir butik pastanemin olması’’. Birkaç girişimde bulunsamda, hep kısmetsizlikle kaçırdım. Dualarınızın kabul olacağına inandığımdan, benide dualarınızdan eksik etmezseniz çok mutlu olurum.Hepiniz hakkınızı helal edin.)

ŞİMDİDEN TARİFLERİNİ YAYINMAMAMA İZİN VEREN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, EMEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

MÜJDEEEEEEEEE !!!!!
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKOYOR.
YAYINA HAZIRLAYANLAR:
www.nasibim.blogcu.com
www.birdemliksohbet.blogspot.com
SORUMLU MÜDÜR:
www.selmahlc.blogcu.com
GRAFİK TASARIM DÜZENLEME:
Melike Sahin

Sizde; sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tekşey; adınızı, sitenizin adresini, dergide yer almasını istediğiniz tarifinizin adını ve link adresini yazarak göndermeniz yeterli olacaktır.
Örn:
İsim: Nigâr
Site adı: http://ngr.blogcu.com
Tarifim: Kral Tacı
Link: http://ngr.blogcu.com/12912091/

SELAM VE SEVGİLERİMLE…
NİGÂR