24 Nisan 2008

PATLICAN SARMA , PİLAV

Herkese güzel bir hafta sonu dileyerek başlayayım ... Herşey gönlünüzce olsun..
Şimdi aşağıdaki davet masamdaki tariflerden bir kaçını ekleyeceğim. Sırayla diğerlerinide ekleyeceğim ama zaman olmadığı için şimdiliik 1-2 tanesini ekleyebilirim. Siz takipte olun diğerleride çok yakın zamanda eklenecek.
Benim gibi patlıcan hastası biri iseniz bu patlıcan sarmasını muhakkak denemelisiniz.Ben patlıcanı şekilden şekile sokar her şekilde yemeğin yaparım ve hepsinide seve seve yerim..:)) Sizde seviyorsanız kesinlikle denemelisiniz.
PATLICAN SARMA

Malzemeler :
7 büyük Patlıcan
5-6 sivri biber
3 domates
1 patates
Zeytinyağı ( kızartamak için)
İç Harcı İçin
350-400 gr kıyma
1 büyük boy soğan
2 domates
1 dilim bayat ekmek içi
1 kaşık salça
2-3 diş sarımsak
Tuz, kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
1 şeker kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
Üst Sosu İçin:
1 su bardağı sıcak su
1 kaşık salça
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup sonrada uzunlamasına 1 cm kalınlığında keselim ve tuzlu suda yaklaşık 1 saat kadar bekletip acı suyunu çıkartalım . Sudan çıkartıp kurulayarak bir tavaya zeytinyağı koyarak arkalı önlü güzelce kızartalım.
Patlıcanlar kızarırken bizde diğer tarafta iç harcımızı hazırlayalım. İç harç için tüm malzemeler Kıymaya incecik doğranmış soğan, domates ve diğer malzemeler katılarak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Kızaran patlıcanlarımız alınarak içine ceviz büyüklüğünde harçtan konularak sarılır ve tepsiye dizilir. Dizilen patlıcanlar arasına domates biber ve patates yerleştirilir. En son olarakta 1 bardak su , salça , şeker ve tuz ile beraber hazırladığımız sos dökülerek önceden ısıtılmış 200 c fırında 20 dakika kadar pişirilir ve fırından çıkınca afiyetle yeniiir..
ŞEHRİYELİ PİLAV

Malzemeler:

2 kase prinç ( baldo) , 3 yemek kaşığı şehriye , 2 yemek kaşığı terayağı , 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Prinçlerimiz 3-4 saat önceden sıcak ve tuzlu suda bekletilir.

Daha sonra bir tavada zeytinyağı ve şehriyeler gzüelce kavrulur. Yıkanıp süzdürülmüş prinç ve tereyağımız eklenir. ( Tereyağını sonradan koyuyorum çünkü önce koyup yağı yakmak istemiyorum ki vitaminleri ölmesin ) Sonra yaklaşık 10 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur. İyice kavrulan princimize üzerini kapatacak kadar sıcak su ve kararınca tuzumuz ilave edilerek kısık ateşte 15 dakika pilavımız iyice suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet şeker olsun sizlere....

14 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik hulya hanimcim merak ettigim birsey var anladigim kadariyla patlicanin icindeki et cig herhalde bu firinda guzel pisiyormu?unutmadanda birde sunu sormak istedim yas gunu pastanizin pandispanyasini kac cm lik kaliba doktunuzki?jole parlaklikmi veriyor yoksa farkli tadmi?

mucizembenibul blogcu veya blogspot dedi ki...

selam canım emeğine sağlık

BU HAFTA DOSTLUK HAFTASI
Seni çok seviyorum arkadaşım DOSTUM :)))Kuşlar gibi
> > uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik ama basit bir
> > sanatı unuttuk. İNSAN gibi YAŞAMAYI biliyor musun BU
> > HAFTA DÜNYA DOSTLAR HAFTASI bu mesajı sevdiğin
> > doslarına gönder eğer BEN de SEN in Yakın
> > arkadaşınsam dostunsam banada yolla Bunu
> > arkadaşlarına gönder bakalım kaç Cvp gelecek eğer 7
> > den fazlaysa çookkk sevilen birisisin demektir.
> > Dostluk Sabah öperek uyandırmaktır...Aynı dala
> > tutunmaktır kimi zaman aynı bisikleti sürmektir.
> > Ayağınız yetişmese bile...Dans etmektir kolkala...
> > küçük hediyeler almaktır... ve Kimi zaman aynı kalbi
> > paylaşmaktır.. Öpmektir onu doyasıya Ve bunu
> > söyleyebilmektir'Dostlugun en büyük Armağan Bana'
iyiki varsııınnn.sevgilerimle

Nurdanın Zümra'sı dedi ki...

hulyamm canım.. bu sayfaya yazıyom çünkü diğerinde 20 yorum var zaten:)

ceydoşum 1 yaşında olmuşş inanamadım o kadar oldu mu yaa.. maşallah kuzumaa nice mutlu yaşlarını görürsünüz inşallah canım..

bu arada bura yemek sitesi diye pek gelmiyorum zaten iştahım açıkkk

gece gece de iyi olmadı gelmek:)

fatostuncay dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 22
http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler;

SELAM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
28.04.2008--11.05.2008 Tarihleri arasında
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE (22) EV SAHİBELİĞİNİ;
http://fatostuncay.blogcu.com
(YANİ BEN) YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİF DEFTERİMİZE VE ETKİNLİĞİMİZE, HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TATLAR KAZANDIRMAK İÇİN TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLADIĞINIZDA "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 22" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAYINIZ LÜTFEN.

TARİFİNİZİN HAZIR OLDUĞUNA DAİR DUYURUNUZU, SAYFAMA YORUM BIRAKARAK BİLDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.BEN SİZİN SAYFANIZA GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP KENDİ SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.

ŞİMDİDEN TARİFLERİNİ YAYINMAMAMA İZİN VEREN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, EMEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

MÜJDEEEEEEEEE !!!!!
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKOYOR.
YAYINA HAZIRLAYANLAR:
www.nasibim.blogcu.com
www.birdemliksohbet.blogspot.com
SORUMLU MÜDÜR:
www.selmahlc.blogcu.com
GRAFİK TASARIM DÜZENLEME:
Melike Sahin

Sizde; sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tekşey; adınızı, sitenizin adresini, dergide yer almasını istediğiniz tarifinizin adını ve link adresini yazarak göndermeniz yeterli olacaktır.
Örn:
İsim: Fatos Tuncay
Site adı: http://fatostuncay.blogcu.com
Tarifim: Damalı Kek
Link: http://fatostuncay.blogcu.com/3971279/


SELAM VE SEVGİLERİMLE;
Fatos..:)
http://fatostuncay.blogcu.com/

HÜLYA dedi ki...

hoşgelmişsiniz misafirim. sorularına nacizane cevaplar vererek sizi yadınlatmaya çalışayım.

patlıcan sarmanın kıyması çiğden oluyor ama fırınlanınca süper oluyor tıpkı fırın köfte gibi pişiyor.. pişmeyecek gibi bir korkunuz olmasın..gayet güzel pişiyor.

Ben yaş pastamı 30 cm'lik bir kalıpta pişirdim ve çok güzel kabardı. 3'e bölerek hazırladım.

Jöle ise pastaya hem parlaklık veriyor hemde üzerindeki meyvelerin kararmamasını sağlıyor. Normalde yaş pastaların üzerinde meyve varsa ve jöle yoksa meyveler dolapta 1 saat bile kalsa hemen kararır bu sebeple jöle koymakta fayda var.
sevgilerle.umarım sorularınıza cevap verebilmişimdir.

HÜLYA dedi ki...

canancım güzel mesajın için çooook teşekkürler.. Sevgilerimi gönderiyorum canım

HÜLYA dedi ki...

yaa nurdanım daha dün gibi ama büyüyrlar malesef. zaman su gibi akıyor ve onlar büyürken malesef bizde yaşlanıyoruz. :(

nurdanım sen bloga değil atla yanıma gel oturup beraber yeriz hehe :))

hadi bekliyorum. bu arada ne zaman geliyon kız belli oldumu..

öptümseni

HÜLYA dedi ki...

davetin için teşekkürler fatoşcum.. inşallah zaman olurda katılırım yarışmaya..

www.guldencehobi.blogcu.com/ dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
www.guldencehobi.blogcu.com/ dedi ki...

H�LYACIGIM TRABZONLULUGUMLA TRABZONLU HEMSERILERIMLE HEP GURUR DUYDUM,BIR KEZ DAHA GURURLANDIRDIN BENI.ALLAH HER DAIM �N�N� ACIK ETSIN TATLIMMMM

HARIKA YAPMISSIN PATLICAN SARMAYI TATLIM.
TARIFI DENEYIP MEMNUN KALDIGIN ICIN MEMNUN OLDUM BENDE CANIM.
ISTE G�ZEL TARIFLER HER SOFRADA YERINI ALSIN DIYE EMEK HARCIYORUZ HEPIMIZ.B�YLEDE G�R�NCE INAN HEMDE HEMSERIMIN SAYFASINDA GURURLANIM NE EDEYIM:)))

HÜLYA dedi ki...

canım ablam senin sayende valla. Allah seni başımızdan eksik etmesin.. Çook öpüyorum seni anlayışlı ablam benim allah razı olsun. Valla senin tariflerin denenemeyecek gibi değil ki ablacım.. Şu an rejimde olmasam neler yapardım neler. ama bu aralar mutfaktan uzak durmayya çalışıyorum. Denemek istediğim tarfilerin başında inan ilk sırada senin tarifler var.. Çok sağol iyiki varsın....

Emeklerin bışa çıkmıyor işte ablacım sayende nefis sofralara konu oluyorsun.. Öptüm senii

Adsız dedi ki...

selam,
cok tsk ederim sorularimi cevapldiniz icin inanki hic aklima gelmemisti jolenin meyveleri karartmiyacagi aklimda bulunse hep gorurumde markete almazdim bir dahakinede mutlaka cig etten denitecem kiymayi ben genelde kofte gibi kizartip arasina koyup sariyordum bu daha pratik gibi geldi bana tekrar ellerinize saglik emeginize saglik sevgilerimle Sevval,

HÜLYA dedi ki...

teşekkürler seccalcim ..

Eee burda olmsa amacımız paylaşmak hepimiz bilmediğimiz o kadar çok şey öğreniyoruz ki bu ortamda...Belkide sanal alemin en iyi özelliği bu olumlu yönde öğreticiliği...

sevgilerimi gönderiyorum canım..

Adsız dedi ki...

bu gün ne yemek yapsam acaba dedim
sultanımızın sitesine şöyle bir uğrayıvereyim dedim

patlicanlarım var.bu yemeği evde herkeste seviyor

pilavla enfes olur

bu gün menümüzde senden

hülyacım günün menüsü tavsiye bölümün varmıy dı?:))))

ellerine sağlık canım

filiz