Günaydınlaar ; Ramazanın bu ilk gününde herkese kolaylıklar diliyorum bu alışma evresini kolay atlatırız inşallah... Özellikle hava sıcaklıklarının çok olduğu yerlerdeki arkadaşlara ve açık havada çaşılmak zorunda olanlara kolaylıklar diliyorum..
Bugün sizlere ramazan sofralarınıza özellikle de kahvaltılarınız için kolay ve leziz bir çemen tarifi vereceğim. Ben bu tarfiten çokça yapar kavanozlara koyar buzdolabında saklarım. Ani gelen misafirlerime de ekmek üzeri minicik kanepeler hazırlayarak ikram ederim ...
Bu tarifi 2 sene önce sofra dergisinden almıştım iyikide denemişim çok memnun kaldım .. Sizlerde deneyin pişman olmazsınız... Özellikle acı sevenler biber salçasını bolca koyup lezzeti artırabilirler.. Şimdiden yapan herkese afiet olsun diyorum
ÇEMEN
Malzemeler :
4 dilim ekmek içi
1 orta boy soğan
2 yemek kaşık biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı kimyon
1 su bardağı ceviz
4 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı nar ekşisi
Tuz
Tüm malzemeler rondoya konarak malzeme incecik olana kadar rondodan geçirilir. Sonrasında işlem tamamdır servis tabağına alıp ekmeğinizin üzerine sürerek afiyetle yiyebilirsiniz.
Yaklaşık 1 küçük kavanoz çemen çıkıyor isterseniz kavanıza koyup buzdolabında da saklayabilirsiniz.
17 yorum:
selam...cok severim.ellerine sağlık.hayırlı ramazanlar...AYDIN ın cok sıcak olduğunu yazabilirim.allah gayretini verecek insallah.by..
Bayılırım çemene helede kahvaltılarda ye ye sonrada kiloları al:)Ellerine sağlık canım yapacaklarım listesine ekliyorum bu tarifide sevgilerle
selam adaşım..nefis bir tarif eline saglık..Ramazan evimize huzur sofralarimiza bereket getirsin inşallah...sevgilerimle...
http://hunerlieller.net
ellerine sağlık hülyacımm..
hayırlı bereketli ramazanlar diliyorum..
Eline sağlık,çok lezzetli görünüyor çemen.Hayırlı Ramazanlar ve güzel iftarlar diliyorum.sevgiler...
Hülyacim ellerine saglik canim cemen nefis görünüyor benim gibi eminim sevmeyen yoktur...
Hayirli ve bereketli bir Ramazan gecirmen dilegiyle sevgiler...
MERHABALAR
ÇEMEN ÇOK GÜZEL OLUYO BENDE Bİ BENZERİNİ YAPTIM SAHURDA İYİ GİDİYO BENİMKİ ACISIZ AMA SENİNKİDE SÜPER GÖRÜNTÜDE NEFİS
ELLERİNE SAĞLIK CANIM SEVGİLER...
MERHABALAR
ÇEMEN ÇOK GÜZEL OLUYO BENDE Bİ BENZERİNİ YAPTIM SAHURDA İYİ GİDİYO BENİMKİ ACISIZ AMA SENİNKİDE SÜPER GÖRÜNTÜDE NEFİS
ELLERİNE SAĞLIK CANIM SEVGİLER...
MERHABALAR
ÇEMEN ÇOK GÜZEL OLUYO BENDE Bİ BENZERİNİ YAPTIM SAHURDA İYİ GİDİYO BENİMKİ ACISIZ AMA SENİNKİDE SÜPER GÖRÜNTÜDE NEFİS
ELLERİNE SAĞLIK CANIM SEVGİLER...
ellerine sağlık canım çok lezzetli iştah açıcı bir tarif ramazandan sonra denemek lazım
ay bak ben bu tarifi hiç gormemiştimmm :)))
hayırlı ramazanlar canımcım ellerine sağlık
CANIM BENİM EKMEĞE SÜRECEKSİN DEMLİ BİR ÇAYLA BİRLİKTE NASILDA GÜZEL OLUR ELERİNE SAĞLIK KUCAK DOLUSU SEVGİLER CANIM
ooooy canlarım benim sabah bilgisayarı açıpta sizin bu güzel yorumlarınızı ookuyunca güne öyle mutlu başlıyorum ki anlatamam..
hepinizin tatlı diline kurban olurum. tek tek öptüm sizi kucak dolusu sevgiler gönderiyorum size..
hepinize hayırlı bereketli bir ramazan diliyorum sağlıcakla kalıın
günaydın canım çemen harika görünüyor.bende çok severim ama benden başka evimde yiyen olmadığı için bende yiyemiyorum çoğunluğa uyuyorum:)hayırlı ramazanlar
Hayatim elcagizlarina saglik.Bende cok severim bu tarz ekmek üstü seyleri.Bende acuka sik sik yaparim oda cok lezzetlidir.Bir gün yayinlarim.
sevgilerle.
Canım,
işte bu. Öylesine sevindim ki tarifine.Hayatta en sevdiğim şey acılılar. Hemen yapacağım ve kavanozumu buzdolabımın en güzel köşesine bırakacağım. İki kavanoz yapmam şart. 1. kavanoz bana, 2. kavanoz misafire.
Ellerine sağlık ve çok teşekkürler.
Sevgiyle kal.
canım merhaba.seni merakta bıraktım değilmi?canım genelde blogda oluyorum.ramazan dolayısıyla pek yetişemez oldum valla..ama seni unutmam mümkün değil..sana sevgilerimi bırakıyorum
Yorum Gönder