7 yumurta
Bu tarifimde P.D.Ç.S.E. 28 ev sahibeliği yapan sevgili Yasemincime gitsin. Kolay gelsin tatlım. Sevgiler
Bu tarifimde P.D.Ç.S.E. 28 ev sahibeliği yapan sevgili Yasemincime gitsin. Kolay gelsin tatlım. Sevgiler
Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı sirke
2 yumurta beyazı
3 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep,
Alabildiği kadar un
Üzerine
susam,çörekotu
2 yumurta sarısı ( üzeri için)
Bütün malzemeyi karıştırıp ununu yavaş yavaş ilave edelim hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olunca tezgahın üzerine alalım ve özleşinceye kadar yoğuralım.Hamura kurabiye kalıplarımız yardımı ileşekiller verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
Üzerine yumurta sarısı,susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 C fırınımıza koyup üzerleri kızarana kadar pişirip afiyetle yiyoruz
Günaydınlaaar herkese güzel bir gün diliyorum. Herşey gönlümüzce olur inşallah..
Yine ödüller gelmiş canım arkadaşlarımdan onlardan bahsetmeden geçemeyeceğim. Yüzleri gibi yürekleride güzel harika insanlar onlar. Onlar kimmi Sevgili PINAR'CIM ve Sevgili gelinimiz NİLÜFER'cim her ikisinede çok teşekkür ediyorum.. İyiki varsınız sevgiler..
Yine mi kek tarifi demeyin sakın bu aralar keklere takmış durumdayım. Canım tatlı şeyler istiyo benim gibi börek canavarına hiç yakışmayan bir durum ama ne yapayım elimde değil. Puf puf mis gibi bir çaylı kek. Bu tarif taaa lise yıllarımdan beri bazen kakaolu bazen sade olarak yaptığım güzel bir kektir. Her iki halide birbirinden güzel. Yumuşak ve mis kokulu bir kek. Denemek isteyenler için işte tarif.... Kolay gelsin canlar
ÇAYLI KEK
Margarin pudra şekeri vanilya ve un katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.Üzeri nemli bezle örtülerek 20-25 dakika dinlendirilir.
Elmalar rendelenerek bir tavada pişirilir. Suyunu çeken elmalara fındık , tarçın ve şeker eklenir. Biraz daha pişirilerek altı kapatılır.
Hamurdan yumurtadan büyük bir parça ayrılır (üst şeritlerini yapmak için) ve nemli bezin altında bekletilir.
Diğer hamur merdane ile açılarak borcama serilir. Üzerine elmalı harç konulur. Ayrılan hamur açılarak 1 cm’lik çubuklar halinde kesilerek harcın üzerine kafes şeklinde dizilir üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 c fırında pişirilir. Soğuyunca servis yapılır.
İstenirse servis sırasında üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun
4 yumurta
Akıcı bir kek hamuru elde edelim. Unu çok koyulursa istediğimiz yumuşaklığı yakalayamayız. Bu sebeple unu azar azar ekleyin akıcı bir kıvama geldiği zaman yeterlidir.
Hamurumuzu muffin kalıplarımıza 2 şer kaşık olarak paylaştıralım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Afiyet şeker olsun .
Bu tarifimi P.D.Ç.S.E 28'e ev sahibeliği yapan sevgili Yasemincime gönderiyorum. Arkadaşıma ince daveti için teşekkür edip kolay gelsin diyorum
Malzemeler
5 yufka
1 çay bardağı yoğurt ( ajda bardağı)
1 çay bardağı yağ ( ajda bardağı)
2 yumurta
Önce yoğurt , sıvıyağ ve yumurtalarımızı karıştırıp sosumuzu hazırlayalım.
Yufkamızı tezgahımıza serip her tarafına fırça yardımı ile sosumuzdan sürelim sonra yufkamızı ikiye katlayıp üstte kalan kısma tekrar sostan sürelim.Ve yufkamızın geniş tarafına iç harcımızdan koyup rulo şeklinde saralım ve tepsimizin ortasına burup yerleştirelim. Aynı işlemleri diğer yufkalara da uygulayıp tepsimize dizdikten sonra kalan sosu böreğimizin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri mis gibi kızarana dek pişirelim..
Piştikten sonra sıcacık bir çay ve sıcacık dostlarla beraber afiyetle yiyelim...
Buyurmazmısınız dostlar...
Bu tarifimide Birselciğime gönderiyorum. Kolay gelsin canımcım... Kucak dolusu sevgiler geliyor sana börekle birlikte...
Evde en nefret ettiğim şeyler
Bu tarifimde sevgili Birselciğime gitsin. Kolay gelsin arkadaşım etkinlik harika gidiyor...Güzel ev sahibeliğin için kutlarım.
Üzeri İçin
Fındık İçi
Kabakların kabuklarını soyup küçük küçük dilimledikten sonra pişireceğimiz tencereye yerleştirip üzerine şekerini döküyoruz. ( Ben bir gece böyle bekletiyorum ki şeker yice eriyip kabaklarla özleşiyor) Daha sonra suyunu ilave edip kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sonrada servis tabağına alıp üzerine fındık veya ceviz içi serpip servis yapıyoruz afiyet şeker olsun
Canım nurdanım birde buradan teşekkür etmek istedim sana. Güzel yüreğine sağlık tatlım misafirperverliğine , sıcaklığına, samimiyetine ve herşeyden önemlisi dostluğuna çok teşekkürler canım. Zümramı ve senii kocaaman öpüyorum sayende çok gezel bir gün geçirdim. En kısa zamanda tekraralamak dileğiyle...
Vee sırada mamalarımız var nurdanın tariflerini yolladığı zaman hemen sizlerle paylaşacağım şimdilik resimlerle idare edeceğiz mecburen...
İlk sırayı en çok sevdiğim börek olan su böreğine vereyim dedim. Nurdancım bu böreği hazır su böreği yufkası ile yapmış kendisi söylemese farkedilmeyecek derecede güzel olmuştu. Tıpkı elde açma gibiydi. Kesinlikle tavsiye ederim sizde su böreğini seviyor fakat yufka açmak istemiyorsanız hazır su böreği yufkası alın bol tereyağıyla elde açmadan hiç bir farkı kalmıyor emin olabilirsiniz.
İşte tuzlu kurabiyelerimiz bebekler kemire kemire yedi bu kurabiyelerden görmeniz lazımdı.
Hazalcığımın en çok sevdiği un kurabiyesi. Nurdan teyzesinin içine doğmuş sanki.
Çikolata soslu pastamız
Elmalı Pastamız . En alt sırasında elmalar dizilmiş üzerine kek hamuru hazırlanıp pişirilmiş ve krem şanti ve damla çikolatalarla süslenip harika bir lezzet oluşturulmuş.
Ellerine sağlık nurdancım hepsi harikaydı...
Malzemeler
6 adet yufka
Ara Sosu İçin
3 adet yumurta
1.5 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvıyağ
İç malzemesi İçin
3 adet orta boy patates
200 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
Kırmızı biber
karabiber
1 çay kaşığı kimyon
tuz
Önce iç harcımızı hazırlayalım . Ön hazırlık olarak patateslerimizi soyup haşlayalım. Haşladıktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim. Ardından ince kıyılmış soğanımızı azcık sıvıyağ koyduğumuz tavamızda kavuralım. Kıymamızı ilave edip kıymamızı suyunu salıp çekene kadar pişirelim . Pişmeye yakın rendelediğimiz patateslerimizi ekleyip arzunuza göre tuz , kimyon, kırmızı ve karabiberini ekleyep güzelce karıştırıp tavamızı ocaktan alıp biraz ılınmasını bekleyelim.
Başka bir kapta yumurta , sıvıyağ, maden suyunu karıştıralım.
Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsimize ilk yufkamızı yayalım. Üzerine hazırladığımız sıvı karışımdan sürüp her tarafına yedirelim. Üç yufkayı bu şekidle her katına sıvı karışımdan sürerek tepsiye dizip üzerine hazırladığımız iç harcı yayalım. Sonrasında kalan 3 yufkayada aynı şekilde her katına sıvı karışımdan sürerek tepsimize yayalım fazla gelen kısımları tepsi içinde büzelim. Böreğimizin en üst katınada sıvı karışımdan sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreğimizin üzeri kızarana dek pişirelim.
Diğer börek tariflerim için buraya buyrun