- Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan güveçle karşınızdayım. İster büyük güveçte isterseniz tek porsiyonluk güveçlerde hazırlayacağınız harika bir yemek yanında pilav ve salata ile oldukça doyurucu bir menü...
- Yapımı oldukça kolay , malzemelerin hepsi çiğden konulup pişirildiği içinde oldukca vitaminli ve sağlıklı bir yemek. Yapmak isteyenler için işte tarif ... :)
GÜVEÇ
Malzemeler :
1 kg. güveçlik et
2 büyük soğan
2 Patates
2 Patlıcan
2 Kabak
2 Havuç
5 adet çarliston biber
2 sivri acı biber
5 adet domates
10- 15 adet taze fasülye
5-6 diş sarmısak
1 Yemek kaşığı salça
Sıvıyağ + tereyağ
1 çay kaşığı kekik
Tuz , karabibiber
- Güveçlik etlerimiz tabanına 1 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirdiğimiz güvecimize yerleştirilir. Etlerin üzerine sırayla soğanımız , patlıcanımız , havucumuz, fasülyemiz , kabak , patates ve biberlerimiz yerleştirilir.
- Sebzelerimizin üzerine kabukları soyulup kalınca doğranan domateslerimiz ve ardından soyup kalınca kestiğimiz sarımsaklarımız yerleştirilir.
- 3 su bardağı sıcak suda erittiğimiz salçamız , kekiğimiz , tuzumuz, karabiberimiz ve sıvıyağımız harmanlanarak güvecimizin üzerinde gezdirilir. Suyumuz az gelirse üzerine sıcak su eklemeyi unutmayalım. Çok su koymayalım çünkü pişerken soğan da domateslerde diğer sebzelerinde su vereceğini unutmayalım .
- Güvecimizin üzerine lezzerini artırması için 2 yemek kaşığı tereyağ koyup üzerini aliminyum folyo ile kapatarak ya ocakta kısık ateşte 1- 1,5 saat ya da fırında yine üzeri kaplı bir şekilde 200 derecede 1- 1,5 pişirin.
- Ben güveci büyük güveçte pişirip servis kolaylığı olsun diye piştikten sonra porsiyonluk güveçlere bölüp 10-15 dakika fırınlayıp servise sundum... AFİYET OLSUN
14 yorum:
NEFİS GÖRÜNÜYOR HÜLYACIM ELLERİNE SAĞLIK. BOL SEBZELİ HARİKA BİR YEMEK OLMUŞ..
SEVGİLER..
ımm elllerine sağlık hülyacım harika görünüyor ben porsiyonun birini alıp kaçtım arkamdan gelme sakın :))
sevgiler
hülyacığım ellerine sağlık babamda çook güzel yapar canım istedi şimdi:)))öpüyorum tatlım.ç..
hülya hanım ellerine sağlık çok güzel görünüyor bende çok severek yaparım güveçi.
sevgiler
Hülyacığım ellerine sağlık.nefis bir yemek ve çok severim.afiyet olsun canım.sevgilerimle...
ohh misss gibi:) ellerine sağlk ablacım, nefis görünüyor..
öğlen oldu acıktım ve canım çooook çekti geliyorum.kalmadı bana biliyorum.tamam vazgeçtim gelmiyorum:)))))sevgiler.
ELİNE SAĞLIK CANIM.ÇOK SAĞLIKLI BİR YEMEK OLMUŞ.SEVGİLER
ELLERINE SAĞLI ARKADASIM NEFIS GÖRUNUYOR.AFİYET OLSUN...
Maşallah Hülyam, muhteşem görünüyor, ellerin dert görmesin.
Bize de yemesi kalsın, afiyet olsun.
Öpüyorum,
Muku
canım yaaa bekletimmi seni:(ama inan iki gün of ta kimi gördüysem seni anlattım...o günde akşam üzeri sana telefon edecektim,kardeşim gelince buluşma işi yattı,eee nasılsa buradayım düğünden sonra derkenn,biliyosun erken dönmek zorunda kaldım..ama geldiğimde inş sana uğramadan asla geçmem,canım benim...meziyet hanımın annesi ist daydı,babası vardı...kocamannn sarıldım canım...
çok çok haklısın hülyacığım.
her yöremizde, mutlaka bu güzeller güzeli lezzet yapılır..
ellerine sağlık canım.
Enfes bir yemek olmuş. Hem sağlıklı hem vitaminli hem de besleyici ellerine sağlık.
canım ellerine sağlık..çok nefis görünüyor..
trabzona sevgiler..
Yorum Gönder