- Herkese merhaba . Bu aralar öyle çok tatil post'u görüyorum ki imrenmiyor değilim. Tatile çıkanların iyi tatiller geçirmelerini diliyorum. Gidemeyenler içinde ( ben dahil) kalan sağlar bizimdir deyip kendimi avutuyorum. :))
- Herkese mutlu bir hafta sonu diliyorum.Keyifli neşe dolu günler sizin olsun...
- Bütün bu iyi dilek ve temennilerden sonra gelelim adı pek komik olan Mısırlı kısır :)) tarifimize...
- Tarifim bilindik kısırlardan daha farklı bir kısır. Soğanları sotelenerek hazırlandığı için mideyi hiç rahatsız etmiyor. Daha önce farklı olarak tarifini yazmıştım . Bu seferki tarif biraz değişik mısırlı , kırmızı biberli ve kornişon turşulu. Denemeyenler muhakkak denesin diyorum hele de soğanları kavurarak denemenizi şiddetle tavsiye ediyor lafı uzatmadan tarife geçiyorum...
MISIRLI KISIR :)
Malzemeler :
2 su bardağı kısırlık bulgur
1 büyük soğan
3-4 yemek kaşığı salça
4-5 adet marul
1/2 demet maydanoz
2-3 acı sivri biber
2 su bardağı kısırlık bulgur
1 büyük soğan
3-4 yemek kaşığı salça
4-5 adet marul
1/2 demet maydanoz
2-3 acı sivri biber
2 adet kırmısı biber
5-6 adet kornişon turşu
5-6 adet kornişon turşu
Tuz, kırmızı biber
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1 limon suyu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı nar ekşisi
1 limon suyu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı nar ekşisi
1 kutu mısır konservesi
- İnce ince doğradığımız soğanımızı zeytinyağında güzelce soteleyelim . Salçamızı ekleyip yağda güzelce eritelim.Daha sonra bugurumuzu soğanlarımıza ekleyip üzerine 1 bardak sıcak su ilave edip tavamızın kapağını ve ocağımızın altını kapatıp 15-20 dakika bulgumuzun iyice kabarmasını bekleyelim .
- Bulgurumuz demlenirken bizde kısır için gerekli olan maydanoz, marul, biberleri ve kornişon turşuları ince ince doğrayalım.
- Suyunu çekip iyice kabaran bulgurumuza tuzunu , kırmızı biberini , limon ve nar ekşisini ekleyip güzelce harmanlayalım. Nar ekşisinin ve baharatların iyice karışması çok önemli .
- Bulgurlu karışımımıza yeşillikleri ve mısırımızın yarısını ekleyip kısırımızı karıştırıyoruz.
- Kısırımızı servis tabağına alıp üzerini ayırdığımız mısırlarla süsleyip dostlarımıza ikram edip afiyetle yiyoruz...
18 yorum:
mısır çok değişik ve hoş bir görüntü olmuş ...tadıda nefistir eminim ...birde yeşil mercimekle dene ...sevgiyle kal..
hmm eminim nefistir tadı bir kısır severek bayıldım aklımın bi köşesine yazdım saolasın arkadaşım güzel tariflerin için.ayrca taile gidenleri sen hiç kıskanma nedenmi sende herkes evindeyken gidip keyif yaptın unutmadım o azamanda ben iç geçirmiştim:)
şaka bi yana bizim hiç tatile farklı yerlere gitme imkanımız yok her yaz geldiginde memlekete gidiyoruz ailelerimiz orda mecburen yani oraya gitmekten tabiki şikayetçi değilim ama farklı yerler görmek istiyorum ben:(
sevgiler canım
Allah selamet versin şimdi görüşemedğim bir arkadaşım yapardı soğanları kavurarak,hakikaten tadı bir başka oluyor:)
Mısır ve turşuda eminim çok yakışmıştır. Ellerine sağlık ablacım..
tatil konusuna hiç girmiyorum hiçç,kıskanç mıyım neyim:)))
hülyacım buyur bana gel tatile.her ne kadar iki ilçe uzağındada olsam ağırlarım seni.bende tatile çıkamıyorum.kısmet .zaten eşime diyorum bu gidişle bizim tatil durağımız kaplıcalar olacak.
Hülyacığım ellerine sağlık.eminim bu şekil de de harika bir kızır olmuşturçgörünütüsü çok güzel.afiyet olsun.keyifli bir hafta sonu dilerim.sevgilerimle...
mmmm bende soğanı kavurarak yaparım kısırı,kavurmayınca hem kokusu ağır oluyo ben de sevmiyorum,pişmiş daha güzel:)eline sağlık canım benim...eeee bilmeyince nereye götürürlerse oraya gidiyorsun,bakalım senin yerin nasıl göreceğiz:)kocamannn öpüyorum seni tatlım,boşver tatili sen zaten tatildesin,deniz orman insan daha ne ister,ha bide yemyeşil çaylar:)..
ELELRİNE SAĞLIK ARKADAŞIM NEFİS GÖRÜNÜYOR..NEYDİ KALAN SAHALAR BİZİMDİR:))GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE..
SEVGİLER..
Canım,
ellerine sağlık. Muhteşem görünüyor.
Sevgiyle kal.
Kısırın her haline bayılırım. Mısırlı çok değişik olmuş, ellerine sağlık, denemek isterim. Sevgiler.
Adı da güzel, kendi de güzel, e senin elinden çıkarsa bir de bir tek yeme de yanında yat lafı kalır.
Ellerin dert görmesin,
muku
Evet cok haklisiniz herkes tatilde ...Kisiri aynen birebir tariflerin aynisiyla bende denedim , gercekten cok lezzetli oluyor..
Ellerinize saglik, sevgiler..
hülyacığım bende böyle yaparım hep.
mısır koymam kırmızı taze biberde.
bir dahakine soğnların içine sarımsak ve kimyonlada denermisin.
bayılacaksın...
eline sağlık cnm.
kısıra kim hayır derki...ben kimyonda koyuyorum...aldım biiiir tabak....ellerine sağlık....
çok güzel görünüyor canım eline yüreğine sağlık.sevgiler...
Tam bir kisir hastasiyim.. Çoooook severim.. Misirlida çok hos olmus ellerine saglik :))
mısırlı çok hoş olmuş,
ellerine sağlık
sevgiler
merhabalar..
hepinize kucak dolusu sevgiler. yorumlarınız için çok sağolun..
Nunucuğum kısırı ben hep kimyonlar ve nar ekşisiyle yaparım harika olur. Tarifte kimyonu eklemeyi unuttum sağolun sayenizde düzelttim. Ama sarımsakla yapmayı hiç denemedim. Senin damak tadına kefil olduğum için bir dahakine sarımsakla deneyeceğim canım..
Hepinizi kocaman öpüyorum iyiki varsınız canlarım
Canım,
tatil dönüşüm de görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kal.
Yorum Gönder