Açmaların tarifine ulaşmak için buraya tıklayın lütfen
PATATESLİ RULO BÖREK
Malzemeler :
6 Adet Yufka
Sosu İçin :
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (1 sarısı üzerine)
1 çay bardağı su
İç Harcı İçin :
6 orta boy patates ( haşlanmış)
1 büyük soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 kalıp beyaz peynir
1 şeker kaşığı silme kimyon
tuz , karabiber,kırmızı biber
Önce böreğimizin iç harcını hazırlamak için soyulmuş patatesleri tuzlu suda haşlayalım . Daha sonra çatal yardımı ile iyice ezelim. Bir tavada ince doğradığımız soğanları zeytinyağında soteledikten sonra patateslerimizi ve baharatlarını ekleyelim ateşten aldıktan sonra ezilmiş beyaz peynirimizi de ekleyip iç harcımızı hazırlayalım.
Yufkamızı tezgahımıza sererek üzerine zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve su ile hazırladığımız sostan sürelim. İkinci yufkamızıda sos sürdüğümüzyufkmızın üzerine serip tekrar sostan sürelim. Sos sürdüğümüz ikinci yufkamızın üzerine ise hazırladığımız patatesli harçın yarısını her tarafına gelecek şekilde serpelim. Üst üste koyup en üst kata harç koyduğumuz üç yufkayı rulo şeklinde saralım. Aynı işlemi diğer 3 yufamıza da uyguladıktan sonra böreklerimizi dolaba atalım.
2 rulo olan böreklerimizden 2 tepsi çıktığı için ben 1 tepsisni sarıp direk dondurucuya attım diğerini ertesi gün misafirlerime ikram edeceğim için dondurucuya atmayıp direk buzdolabında beklettim.
1 Gece dolapta beklettiğimiz rulo böreğimizi 1 parmak kalınlığında kesip tepsimize dizelim üzerine yumurta sarısı ve isteğe göre çörekotu serperek 180 derece fırında yaklaşık yarım saat üzerleri kızarana kadar pişirelim . Sıcakken servis yapılması önerilir. Sıcakken bambaşka bir lezzeti oluyor.
Afiyet şeker olsun.
Malzemeler:
3 Patates
3Patlıcan
2 Havuç
7-8 Sivri biber
Sosu İçin;
5 Domates
3-4 diş sarımsak,tuz
1 kaşık Salça
Kızartmak için sıvıyağ
Tüm sebzeler küp küp doğranarak kızdırılmış yağda sırayla patates , patlıcan ,havuç ve biberler kızartılır. Kızartmalarımız olurken bizde diğer tarafta Domateslerimizin kabuğunu soyarak rendeleyelim. ( sıcak suda 10-15 dakikada bekleterek kolayca soyulmasını sağlayın) Biraz yağda domatesleri güzelce pişirelim daha sonra sarımsağını tuzunu biberini ve salçasını koyarak biraz daha pişirilir.Hazırlamış olduğumuz sos kızarttığımız sebzelerin üzerine gezdirilerek servise sunulur ve Afiyetle yenir.
15 yorum:
Canım günün aydın bahtın şen olsun.Sofraya bayıldım keşke bende orada olsaydım.Hııımmmmmm
böreğin tarifini aldım
mutlaka deneyeceğim
ellerine sağlık
sevgiler canım
sağol tubacım.. inşallah tekrar katılabilirim canım. Zamanım oldukça yeni şeyler deneyip paylaşıcam sizlerle canım.
sevgilerle ...
sağol fulyacım seninde günün aydın bahtın şen olsun tatlım..
Ahh canım keşke sizleri ağırlayabilseydim. Bunlar sana gelsin canım...Afiyet bal şeker olsun
şadiyecim teşekkürler canım.. inşallah deneyince memnun kalırsın canım. Sevgiler
canım ellerine kollarına saglık.. harıka olmus borek de saksuka da.. enfes.. afıyet olsun yıyen herkese..
ıyı hafta sonları canım:)
sevgiler..
http://fatostuncay.blogcu.com/
merhaba, hepsi gerçekten cok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor. ellerinize sağlık sevgiler.
teşekkürler fatoşcum keşke hep beraber yiyebilseydik.
Tatlı dillli arkadaşım tekrar teşekkürler..
merhaba serpilcim hoşgeldin ..
gzüel sözlerine çook teşekkürler sevgiler canım
ellerine sağlık canım masadakiler birbirinden güzel ama benaçmayı tek geçiyorum:)ne güzel kabarmış öyle..
SAĞOL CANIM...
VELLA BENDE SENİN GİBİ AÇMAYI TEK GEÇENLERDENİM.
TARİF ÇOK GÜZEL SENDE DENE CANIM.. HELE İNSTANTA MAYA KULLANILDIĞI İÇİN ÇOK BEKLEMENE GEREK YOK..
SEVGİLER CANIM HER DAİM BEKLERİM
MERHABALAR ARKADAŞIM 24. Ev sahibemiz olan http://www.keyiflimutfagim.com/ arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK )
Sevgilerimle SEVİL
sağol sevilcim.. yüreğine sağlık arkadaşım vesile olduğun içi asıl ben teşekkür ederim canım.
sevgiyle kal
SELAM SEVGİLİ ARKADAŞIM.BİR TARİF DAHA HAZIRLADIM ALABİLİRSİN.SEVGİLERİMİ BIRAKIYORUM KOLAYLIKLAR DİLİYORUM
ellerinize sağlık çok güzel olmuş, ben de aynı tarifi sitemde bugün yayınladım :)
Yorum Gönder