15 Ekim 2008

KABAK TATLISI , P.D.Ç.S.E 27

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım...Kabak zamanı olan şu günlerde tabak tatlısı yapmanın tam sırası. Kayınvalidem tam bir kabak hastasıdır o yüzden kendi bahçesinde bolca kabak yetiştirir ve bizde bolca kabak tatlısı yeriz sayesinde. Üzerine fındık veya hindistan cevizi ile harika bir lezzet çıkar ortaya... Yapanlara ve yiyecek olanlara şimdiden afiyet şeker olsun diyorum..


Epeydir beni sobeleyen sevgili
deryacığımın sobesine cevap vereceğim . Bugün yazarım yarın yazarım diye cevaplar bugüne kaldı malesef. Deryacım affet tatlım araya bayram ve tatil girince biraz geç oldu ama geç olsun güç olmasın dimi.. Sevgiler canımcım teşekkürler. Sobemizin konusu "EVDE NEFRET EDİLESİ DURUMLAR" aaah aaah hangisinden başlasam. :)

Evde en nefret ettiğim şeyler

1- Ütü yapmak
2- Ben evi temizlerken ufaklıkların arkamdan kirletmesi
3- Banyonun bir türlü kuru kalmaması
4- Kirli sepetinin ağzının sürekli açık oluşu ve kirlileri bazen sepetin üzerinde bırakılması
5- Yemek yaparken mutfakta birinin olması
6- Büyük kızımın sürekli değişik elbise giyme merakı ve etrafta oluşturduğu elbise karışıklığı ve bunları toplatma savaşı :)
7- Şlap diye sildiğim aynalara ellerini yapıştırmaları
8- Yemek yemeyen büyük kızımla masaya oturmak ve onunla yemek savaşı etmek...
Sanırım bu kadar ufaklıklar her türlü işime çelme taksada onların her hallerine bayıldığım için listeyi fazla uzatmayacağım. Eşimde sağolsun evde bana çok yardımcı olduğu için evde fazlaca nefret edilesi durumlar söz konusu değil. Sanırım en nefret ettiğim şey ütü yapmak ...
Eveet nefret edilen durumlardan sonra sevilen durumlara geçeliim mesela kabak tatlısı yemeeek hehehehe :) Ama yemeden önce tarif vermek lazım değilmi canlar.. İşte size tariiif...

Bu tarifimde sevgili Birselciğime gitsin. Kolay gelsin arkadaşım etkinlik harika gidiyor...Güzel ev sahibeliğin için kutlarım.


KABAK TATLISI

Malzemeler :

1 orta boy kabak
3 bardak şeker
1 su bardağı su

Üzeri İçin

Fındık İçi


Kabakların kabuklarını soyup küçük küçük dilimledikten sonra pişireceğimiz tencereye yerleştirip üzerine şekerini döküyoruz. ( Ben bir gece böyle bekletiyorum ki şeker yice eriyip kabaklarla özleşiyor) Daha sonra suyunu ilave edip kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sonrada servis tabağına alıp üzerine fındık veya ceviz içi serpip servis yapıyoruz afiyet şeker olsun

26 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım günaydın ilk yorumu kaptım,çok yaşa sen emi benimde kaç gündür aklımdaydı Kabak tatlısı bayılırımmmmmm neyse canm sen yapmışsın nasılsaben bunları alayım,ben daha sonra yaparım ellerin dert görmesin öptüm..

Öznur dedi ki...

Günaydın Hülya'cığım,
Ellerine sağlık kabak tatlın harika gözüküyor. Bizde çok severiz bu tatlıyı hem hafifte. Bu arada bende senin gibi ütü yapmayı sevmeyenlerdenim:) Keşke ütülemeye hiç gerek kalmayan bi çamaşır makinası yapsalar di mi???
Öptüm Sevgilerle...

HÜLYA dedi ki...

deryacım hoşgeldin canım güna senin güzel mesajınla başlamak çook gzüel. teşekkürler tatlım
sen zahmet etme tatlım gel beraber yiyelim benim malım senin malın canımcııım... çook öptüm seni

HÜLYA dedi ki...

aaah öznurcum aaah daha dün gece bir yığın ütü yaptım. valla dediğin gibi bir makine çıkarsınlar fiyatı ne olursa olsun alırım bacım artık fenalık geldi ütüden.

tatlım için söylediğin güzel sözler için çok teşekkürler canım ... sevgiler öptüüm

Birsel ve İrem dedi ki...

Günaydın Hülya'cığım, Tarifin yayında. Kabak tatlısı harika, ellerine sağlık, nefis görünüyor. Pazardan geçerken kabakları gördüm, çok canım çekti ama elim çok doluydu alamadım. Kabak tatlısını bir de kireç suyuna batırıp yapıyorlar, hiç denemedim ama yıllar önce bir kez yedim; Hatay'lı bir arkadaşım getirmişti. Hayatımda öyle güzel kabak tatlısı bir daha yiyemedim.
Desteğin için çok teşekkür ederim. Öptüm, sevgiler.

Adsız dedi ki...

günaydınlar canım
yazını okurken işte benim evin halleri hülyada da var dedim.
ilk çamaşır asmaktan nefret ederdim.hep evin içinde kuruturdum.artık kurutma makinası aldım o işi hallettim.birde bunların ütü yapanını çıkartsalar onuda alıcam valla.benim evdede en çok ütüm olur:(
kabakta harika olmuş canım ellerine sağlık.

antepası dedi ki...

Ben pek sevmem ama yakında eşime yapacağım.Senin tabağımı alıp gitsem:))

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerine sağlık canım,kabak harika görünüyor.biz de evcek çok severiz:-)))sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

selam adaşım.bayılırım kabak tatlısına..hele birde üzerine tahin dökülünce...eline saglık canım.nefis görünüyor..sevgiler
http://hunerlieller.net

TAZE NANE dedi ki...

Kabak harika görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel ve hafif bir tatlı.
Sevgiyle kal.

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Hulyacim kabak tatlisi sahane olmus ellerine saglik balim...sobenin cevaplarida çok hos,sanirim her evde ayni durumlar oluyor...optm gulum

simayhobievi dedi ki...

eline sağlık çok severim mevsimide geldi artık yapar yapar tadarız selam sevgiler

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canım ..sevgiler

HÜLYA dedi ki...

hepiniz hoşgelmişsiniz sefalar getirmişsiniz..gzüel gönüllerinizle sayfamı aydınlattınız teşekkürler... kocamaan kocamaaan öpüyorum sizleri... mucks

Adsız dedi ki...

canım günaydın.nasılsın.kabak tatlısı şahane.hiç tatmadım ama çok merak ediyorum.kızlar iyidir umarım sevgiler

peynir hösmelimi dedi ki...

hülyacim ohh eline saglik.
Olsada bende yapsam.
burada kabak fiyatlari altinla es deger:))
Hemde güzeli bulmak sans.
sanslisin sen kayinvaliden yaninda.Bizimkilerininde var bahcelerinde ama burada yok:((
üstelik bizde cok severiz.bilhassa esim bayilir kabaga.
öpüyorum canim.Sevgilerle.

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Hülyacığım merhaba, herkes akın akın kabak yapıyor :) ben de mi yapsam acaba :) bir gece şekerde bekletmek olayını derya baykaldan duymuştum geçen gün, rengi daha parlak oluyor demişti. Denemeye değer.

Kırmızı biberleri ben közleyip, soyup öylece dondurucuya koydum, salata yapacağım zaman çıkartıp içini katacağım. Sen nasıl yapıp kavanozlara koydun? Neler kattın kavanoza?
Sevgiler canım..

şeker pasta dedi ki...

Hülya ziyaretin için çok teşekkür ederim.
Bu arada balkabağı çıktı mı? Ben pazara gitmedim ne zamandır. çok severim kabak tatlısını.
Ellerine sağlık...

Damak Tadı dedi ki...

Bende çok severim ama kuru ve balsız olmak kaydıyla..))Senin yaptıklarında buradan öyle görünüyorlar Hülya'cığım..Ellerine sağlık..)


Sevgilelre..

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Hülyacığım, çok özür dilerim canım yordum seni :(
Ben aslında turşuyu değil de salatayı sormuştum, özür yanlış anlama oldu galiba.
uzun uzun yazmışsın teşekkür ederim canım, yordum seni nasıl üzüldüm şimdi bak :(
Sevgiler ..

HÜLYA dedi ki...

zeynepcim inşallah yolun bir gün buralara düşerde bizim kabak tatlısından yeme şansın olur.Kızlar iyiler çok şükür.. Büyük her ne kadar bu sabah öksürerek kalktıysada iyi sayılır şimdilik . inşallah hiç bir yavru hasta olmaz..

öptüm seni canım

HÜLYA dedi ki...

Ayyy canım meralim çok üzüldüm şimdi keşke yayonlamasaydım tarifi.. oralarda bulamamana çok üzüldüm.. Ben sana göndereyim kız alırlarmı kargoya acaba :)

canım inşallah sizinde doya doya kabak tatlısı yiyeceğiniz günler olur.gurbe böyle kötü bişey işte. ne yapalım çocuklarımız için katlanmıyormuyuz herşeye..

öptüm canımcım sevgiler

HÜLYA dedi ki...

asiyecim özüre gerek yok tatlım . taş atıpta kolum yorulmadı hoş hazır tarifi sana yazdım o kadar... lütfen üzülme canıım.. salatanın tarifinide sana ekledim..umarım işine yarar canım.
sevgiler

HÜLYA dedi ki...

hoşgeldin şeker pastam eve bal kabakları çıktı canım şimdilerde tarlalardan toplanyor ve pazarlara geliyorlar. Kabağı seviyorsan en kısa zamanda pazara gitmelisin bence :))

sevgiler canm

HÜLYA dedi ki...

sevgili damak tadı bende çok şerbetli tatlıyı sevmem . Benim tatlı tam senin istediğin gibigel beraber yiyelim canım benim.. sevgileer