Malzemeler:
1 tavuk
4 kaşık un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şeker kaşığı salça
Tuz , Karabiber , Kırmızı pul biber
3 Litre su
Tavuğumuz yıkanarak tencereye alınır ve üzerine su ilave edilerek ve bir tutam tuz atılarak pişirilir. Pişen tavuğumuz soğuyunca tiftiklenir.
Bir tencerede un ve yağ kavrulur. Salça ve kırmızı pul biber ilave edilerek karıştırılır. Sonra haşlanan tavuğu suyu ilave edilerek topaklanmaması için blendırdan geçirilir. En son olarak kararbiberi ilave edilerek 15-20 dakika kaynatılır.
Kaynayan çorbamızın içine tiftiklenen tavuk etleri atılarak 10 dakika daha kaynatılır.
Servis esnasında çorbaya limon ekleyerlerek afiyetle yiyelim.
KARNIBAHAR KIZARTMASI
Malzemeler :
1 orta boy karnabahar
1 kase mısır unu
2 yumurta
Kızartmak için zeytinyağı
Tuz
Sosu İçin
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Kırmızı biber
Dal dal ayırıp yıkadığımız karnıbaharlarımız tencereye alınarak üzerini kapatacak kadar sıcak su ve tuz ilave edilir.Yaklaşık 5-10 dakika karnıbaharlarımız yumuşayana kadar haşlanır. Bir kasede yumurtalar iyice çırpılır ( sarıları ve beyazları karışık) Haşlanan karnıbaharlar süzülerek önce yumurta sarısına daha sonrada mısır ununa bulanır ve kızdırılmış yağda arkalı önlü güzelce kızartılır. Servis tabağına alınan karnıbaharların üzerine yoğurt sarımsak ve kırmızı biberle hazırlanan sos dökülerek servise sunulur.
Not: Mısır unu bulamayanlar ( bana söylesin ben yollarım heehhee :) ) galeta unu ile de yapabilirler. Ama mısır unu ile olanın tadı bambaşka.. .
6 yorum:
iy geceler canım o masada bende olmak isterdim o kakaolu top keklerden oğluma yapmalıyım çok sever böyle şeyleri görüşürüz canım
arzumunhobidunyasi
hoşgeldin canım... keşke o masada bütün dostlar olabilseydi. Kesinlikle denemelisin kekle kurabiye arası bir lezzet süper oluyorlar. sevgiler canım
selam,
mademki site sahibi yorumlar buraya yazilmasini istiyormus bende buraya yazarim ellerinize saglik hulya hanim bir dahakine arabasinin hamurunu yapiniz ortasini soyle tasla aciniz ortayada kaseyle corbanizi koyunuz once hamurdan sonrada corbadan curk yutacan:))) babamin anlatina gore eskiden bunu koy yerlerinde kis gunlerinde yaparlarmis erkekler ava gitmeden once iclerini isitsin diye ve hamurunuda yaparlarmiski mideye otursun acikmasinlar diye:)))
hoscakaliniz hulya hanim.
sevgilerimle Sevval Nl.
hoşgeldin sevvalcim .. lütfen yanlış anlama.. emrivaki değil sadece küçük bir rica yazılanlar hatıra kalsın silinmesin diye. anlayışına teşekkürler. Bir dahakine hamurunu da yapıcam söz. aslında bu çorba hamuru olmadan eksik sayılıyor haklısınız ama bizim trabzon ekmeği de o hamuru hiç aratmıyor doğrusu...
sevgilerle canım en kısa zamanda iadeyi ziyarete gelecem.... hoşçakaaal ...
merhaba,
hayir ne yanlis anlamasii asla akliniza bile gelmesin siz rica etmisiniz bende yazdim:))).
hhha bu arada benim bolgum yok:(((.
hoscakaliniz Sevval Nl
ben yinede söylemek istedim .. yanlış anlaşılmak istemem çoook üzülürüm.
bende sizin blog var sanmıştım sabahtan beri linkini arıyorum ama bulamadım.. neyse buradan görüşürüz artık sevgiler
Yorum Gönder