27 Temmuz 2008

ÇARŞAF ÇARŞAF ÇARŞAF BÖREĞİ :))

Mutlu , sağlıklı, huzur dolu bir hafta geçirmek dileğiyle herkese günaydın....
Başlıktanda anlaşılacağı üzere bugünkü tarifim çarşaf böreği... Bu böreğimi de istek üzerine yaptım rahmetli görümcenim kızı için. Zor görünsede aslında çok kolay bir börek ..O kadarda lezizki değiyor doğrusu.. Denemek isteyenler için tarif aşağıda... Yapanlara kolay gelsin yiyecek olanlarada şimdiden afiyet şeker olsun..
ÇARŞAF BÖREĞİ

Malzemeler
1.5 Su Bardagi Sut
1 Su bardağı su
Aldigi Kadar Un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz

1 Yumurta Sarisi (Uzerine)
Sivi Yag ( Bezelerin üzerine sürmek icin)

Ic Harci Icin
1/2 kg minzi peyniri
veya 1 kaılıp beyaz peynir
Maydanoz
Süt, su , tuz ve sıvıyağa aldığı kadar un ilave edilerek iyice yoğrulur. Ele yapışmayacak setlikte bir hamur hazırlanır. Hazırladığımız hamurumuzun üzerine nemli bir bez örtülerek 15-20 dakika dinlendirilir.
Daha sonra dinlenen hamurumuzdan 6 eşit parça kopartılarak şekilde görüldüğü gibi bezeler hazırlanır. Hazırlanan bezeler merdane yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır. ( Eğer merdaneye yapışırsa birazcık unlayın) Açtığımız hamuru büyükce bir tepsinin içine altını ve üstünü yağlayarak yerleştirelim. Diğer bezeleride aynı şekilde açıp yaplayıp üstüste yerleştirelim.
Açılıp yağlanan hamurlarımızı sırayla temiz bir çarşafın üzerine koyup dikkatliçe her tarafını çekiştirerek açın ..( Ben ortadan başlayarak elimle açtım daha kolay oluyor) İncecik olana kadar açılan hamurumuzun üzerine iç harcımızdan yerleştirilerek (istenirse sadece bir köşesine konur istenirse tüm yufkaya yayılır) rulo şeklinde sarılır ve şekil verilerek veya uzunlamasına yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Tüm hamurlara aynı işlem uygulşandıktan sonra böreğimizin züerine yumurta sarısı sürülüp istenirse çörekotu serpilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir


Üzerleri kızarıp pişen böreğimiz fırından çıktıktan sonra sertleşmemesi için üzerine başka bir tepsi örtülerek 10 dakika böylece bekletilir. Daha sonra dilimlenip servis yapılır ve Afiyetle yenir.

Dilimli halini pek fotograflayamadım çünkü pek uzun ömürlü olmadı böreğim ... Açılmasıyla yenilmesi bir oldu desem yeridir.


22 yorum:

Adsız dedi ki...

canım valla dokturmussun yıne masallah sana:))
ellerıne saglık afıyet olsun:)
ben yokken yorum yazmıssın saolasın.. tesekkur edıyorum..
sevgılerımı bırakıyorum..
ıyı haftalar..

http://fatostuncay.blogcu.com/

zarpandit dedi ki...

ay varya ellerine sağlık bende olsam kesin yumulurdum borege ama acma konusunu bir kez daha dusuneceğim:)

Leziz Sofralar dedi ki...

Ellerinize saglik nefis olmus carsaf böregi,bu böregin yapimi hep zor gelir bana ama görünen o ki cok kolay bir börek resimlerlede harika anlatmissiniz,afiyetle yemeniz dilegiyle sevgiler...

HÜLYA dedi ki...

teşekkürler canımcım hoşgeldin.. umreye gidecek olmana çok sevindim rabbim gönlüne göre versin güle güle gidip gelmen dileğiyle o güzel yerleri görmeyi hepimize nasip etsin rabbim..

çok öpüyorum güzel sözlerine e ziyaretine çok teşekkürler canım... alalha emanet ol

HÜLYA dedi ki...

gökçecim hoşgeldin balım.. Gel yapim beraber yiyelim tatlım.. Böreği açmak kolay canım gözünde büyütme sakın bende ilk yaptığımda senin gibi düşünüyordum ama hiç öyle değil .. denemelisin canım sen yaparsıın..

öptüm canım sevgiler

HÜLYA dedi ki...

sevalcim hoş geldin canım.. ziyaretine ve güzel sözlerine çok teşekkürler canım her zaman görüşmek üzere...

böreğin yapımı aslında hiç zor değil yufka yağlı olduğu için kendiliğinden açılıyor zaten hiç gözünde büyütme...

sevgiler canım kendine iyi bak görüşmek üzere

Sevil Şahin dedi ki...

hülyacım merhabalar tatlım öncelikle hayırlı haftalar tatlım gene mamaları döktürmüşsün ellerine saglık cdanım ben tatilden döndüğümden beri hastayım hqala düzelemedim pc başına gecmek dahi istemiyorum her yerim agrıyor . sende ev sahipliği yaptın bu nedenle senle birdemlik sohbet yani roportaj yapmak istiyorum uygun görürsen tatlım soruları yollayacagım sevgiler sevil

HÜLYA dedi ki...

canım benim düzelemedin mi daha ayy çok geçmişler olsun. En kısa zamanda düzelmen dileğiyle gülüm..

canım ropörtaj teklifine çok teşekkürler. elbette kabul ederim seve seve soruları yollayabilirsin.. zor olmasın tamammı öğretmenim çalıştığım konulardan olsun hehehe :))

Adsız dedi ki...

Merhaba harika bir börek olmuş,keşke bende yapabilsem, hamur işlerini çok güzel yapamıyorum, neyse senden koca bir parça aldım kaçtım. Kendine iyi bak, sevgiler Nesrin

Adsız dedi ki...

selam adaşım..börek tek kelime ile nefis olmuş...eline saglık canım..sevgilerimle.

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba,


Ellerine sağlık nefis görünüyor börek...


sevgiler...

HÜLYA dedi ki...

NESRİNCİM HOŞGELDİN CANIM.SENİN YAPTIKLARINI GÖRDÜKTEN SONRA BU BÖREĞİ YAPAMAYACAĞINA ASLA İNANMAM CANIM.. BENCE SEN KENDİNE HAKSIZLIK YAPIYORSUN İSTESEN ALASINI YAPARSIN CANIM BENİM.

GÜZEL SÖZLERTİNE ÇOK TEŞEKKÜRLER.. HER ZAMAN BEKLERİM CANIM SEVGİYLE KAL

HÜLYA dedi ki...

selam hülyacım hoşgeldin sefalar getirdin. iltifatına teşekkürler canım...sevgiler canım

HÜLYA dedi ki...

sende hoşgeldin bengisucum..teşekkürler tatlım..

sebgilerimi gönderiyorum .. kendine iyi bak

Tuğba dedi ki...

Hülyacım,
canım o kadar çok istememe rağmen ne etkinliğe katılabildim ne de ziyaretine gelebildim.
Sayfanda herşey mükemmel,herşey leziz gözüküyor. Hangisine ne söylemeli bilemedim:)
Ellerine sağlık Hülyacım.
sevgiler..

Adsız dedi ki...

çok kolay ve çok güzel bir börektir çarşaf böreği.hergün yapsam yesem bıkmam .ellerine sağlık.sende harika yapmışsın canım sevgilerimle

capankizimutfakta dedi ki...

selam ablacim, carsaf boregin nefis ellerine saglik. pekte zahmetlidir. harika olmus. pastamdaki ganajin kremasini sormusun. ben tarifi yayinlamadim , direkman sizleri acemisefin sayfasina yonlendirdim cunku pastami ordan kopya cektim. yinede soyleyim. ganaj icin 400 gram sivi krema ile 300 gram bitter cikolatayi tavada eritip biraz kaynattiktan sonra iyice sogutup koyulasmasini sagladim. bu sekilde kullanmaya hazir oluyor. yardimci olabildimmi ????

HÜLYA dedi ki...

hoşgeldin nilgüncüm .. dediğin gibi zor görünen ama aslında çok kolay ve lezizmi lezi bir börektir. Bende her gün açsam yesem yok demem ama kendimi frenliyorum yoksa hemen kilo alıveriyorum..

sevgiler canım çok öptüm seni

HÜLYA dedi ki...

tuğbacım merhana canım hoşgeldin...

üzülme tatlım canın sağolsun üstüste yaşadığın aksilik ve kızının hastalıklarının farkındayım o yüzden gelememeni ve etkinliğe katılamamanı anlıyorum canım kısmet bir dahakine katılırsın inşallah...

güzel sözlerine çok teşekkürler gülüm yüreğine sağlık

seni ve fıstığını çok öpüyorum herr zaman görüşmek dileğiyle sevgilerle

HÜLYA dedi ki...

çapankızım hoşgedin gülüm.gzüel sözlerine teşekkürler tatlım..

krema için acemi şefin bloğuna gittim ama oda sadece krema yazmış sıvı veya toz olduğunu belirtmediği için sana sordum canım. Cevabına ve ilgine teşekkürler güzelim...

Çok öpyürum seni canım ..

Adsız dedi ki...

maşallah demek lazım :) pek güzel görünüyor..

ellerinize sağlık. pek severim böreği.. hele böylesini..

sevgiler.
www.misssgibi.com

HÜLYA dedi ki...

teşekkürler zerrincim .... gzüel sözlerine ve mesajına çok teşekkürler sevgiler canım.. hayırlı kandiller