30 Temmuz 2008

MEYVELİ PASTA

Merhaba arkadaşlar. Güzel bri kandil gecesinin ardından rabbim tüm dualarımızı kabul etsin diyerek yeni bir güne merhaba diyorum. İnşallah her günümüz bir öncekinden güzel olur..
Çilek mevsimi bitti bitecek bende mevsim bitmeden sizlere bir kaç çilekli tarif vermek istiyorum. Bunlardan ilki pratik zaman almayan bir meyveli pasta. Benim zamanım kısıtlı olduğu için bu pastamı hazır pastabanla yaptım ama siz kesin pandispanya ile deneyin lezzet iki katına çıkacaktır emin olabilirsiniz. Bu pastayı büyük kızımın dedesiyle alışverişe çıkması sonucu eve elinde bir poşet çilekle gelip anne bana çilekli pasta yaparmısın demesiyle anında evdeki malzemelerle yapılıverdi.
Büyük kızım pek yemek yemediği için istediği her şeyi yapar oldum yeterki yesin diye. Bir anneye en büyük ceza yemeyen bir çocuğunun olmasıdır sanırım. Bende belki bundan yer diye hemen yapıverdim .Sorun kaç dilim yediii belki 1 -1,5 dilim oda zor bela.. Büyüdükçe düzelir düyorlar ama ben hiç bir fark göremiyorum inşallah düzelereck diye ümid ediyorum ve düzeleceği günleri iple çekiyorum..Rabbim o günleride gösterir inşallah ...
MEYVELİ PASTA
Pandispanya ile denemek isteyenlere işte sade pandispanya tarifi 24 cm'lik kek kalıbı içindir. Kalıbınız büyükse miktarı artırmalısınız yoksa istediğiniz gibi kabarmayabilir.
Pandispanya Hamuru için
4 Adet Yumurta
4 Fincanı Toz Şeker
1/2 çay bardağı Sıvıyağ
3 Kaşık sıcak su
1 Kabartma Tozu
1 Vanilya
4 fincan un
Fincan ölçüleri türk kahvesi fincanına göredir.

Pasta Malzemeleri :

1 adet hazır pastaban

1 paket vanilyalı pasta kreması

1,5 bardak süt

1 kg çilek

1 şeftali

1 muz

1 bardak mevye suyu

Çikolata parçaları

Öncelikle kremamızı üzerindeki tarife göre çırpalım (2,5 bardak süt diyor ama ben 1,5 bardakla yaptım ) Ben kremaya renk ve lezzet versin diye kremanın içine 5-6 çileği robattan geçirip ekledim. Ama çilekler kremayı sulandıracağını hesap edemedim. O yüzden sizde benim gibi kremaya çilek eklerseniz kremanın sütünü 1 bardak eksik koyun yoksa kıvamı biraz yumuşak olur. Kremamızı hazırladıktan sonra;

Meyvelerimizi yıkayıp soyup tavla zarı büyüklüğünde küp küp keselim. Pastabanımızın katlarını meyve suyu ile ıslattıktan sonra ilk kata kremamızın yarısını her tarafını kapatacak şekilde gzüelce sürelim. Üzerine küp küp doğradığımız şeftali ve muzumuzu serpelim. İkinci katımızı kapatıp kalan kremamızdan 3-4 kaşık ayırıp kremamızı güzelce sürüp en üstede ortadan ikiye kestiğimiz çileklerimizi yerleştirelim. Kalan krema ile kenar süslemesi yapalım.

Pastanın kenarlarına çikolata rendeleyip serpebilirsiniz. Bende şekilli parça çikolatalar olduğu için ben onlardan serpiştirdim siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Buz dolabında 2-3 saat bekledikten sonra servise hazır olan pastamız afiyetle yenir..


Resimler pek orantılı çekilemedi çünkü makinemin şarjız bitmiş ve ekranı kararmıştı o yüzden öylesine ekranı görmeden rastgele çekilmiş resim bunlar. Kaç poz çektim tahmin edemezsiniz belkide 25-30 poz çekmişimdir en iyileri bunlardı valla.

21 yorum:

www.illedeyemek.com dedi ki...

Harika görünüyor çokta hafif olmuş eline sağlık canım...

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık pasta nefis görünüyor,eminim çok lezzetli olmuştur...


sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

harika bir pasta ellerine sağlık cnm
sevgiler

capankizimutfakta dedi ki...

PASTAN COK GUZEL OMUS ABLACIM, BIR DILIMDE BANA VARMI??? BU SICAK HAVALARDA NASIL GIDER AMA ??? KIZINDA DUZELIR INSALLAH, BENIM OYLE BIR DERDIM YOK COK SUKUR OGLUM HERSEYI YER, YEMEDIGI ZAMANDA HIC ZORLAMAM CUNKU ACIKTIGI ZAMAN KENDI ISTER, ANNESI GIBI ACLIGA DAYANAMAZ :))) RABBIM SENINDE KIZINA OYLE BIR HUY VERIRI ZAMAN ICERISINDE INSALLAH...

yapraksarma dedi ki...

canım ben çilek çok sevmeyen biriim.ama görüntü muhteşem.Aaa bırak kızı yemesin.Sonra ömrü boyunca rejim yapar..Ne canını sıkıyorsun.Öptüm canım

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
Yaz mevsiminin güzelliklerinden biri de, çeşitli taze meyvelerini mutfakta kullanabilmemiz.Hepsi birbirinden harika görünüyor.Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal

HÜLYA dedi ki...

hilalcim hoşgeldin canım ..evet pasta gerçekten çok hafifti helede bol meyvelii oooh misler gibi...

canım yine beklerim sevgiler

HÜLYA dedi ki...

bengisu'cm sende hoşgeldin gülüm gzüel sözlerine çok teşekkürler sevgiler

HÜLYA dedi ki...

sağol sarımıutfak arkadaşım..

sevgiler canım görüşmek üzere

HÜLYA dedi ki...

aaah çapan kızım aaah derdim büyük... bilmeyen anlamaz valla.. böyle mutfaktan çıkmayan bir anneye böyle çocuk .. ee napacaz alışmasını bekliyoruz..

bir dilim ne demek buyur hepsi senin olsun tatlım

HÜLYA dedi ki...

aah zeynepcim deme öyle yemediği için vitamin almıyo vucut en uafak bişeyde alarm veriyoo... valla bildiğin gibi değil her gün aynı tantana .. aç geziyor resmen. sinir sitemim harap oldu o yüzden...

neyse fazla anlatıp sinirlenmeyeyeim yine..

güzle sözlerine teşekkürler canım sevgiler

HÜLYA dedi ki...

teşekkürler bülbülcüm ..

her mevsimin meyvesiş ayrı güzel valla. ama yaz bambaşka dediğin gibi. ben böyle meyeli pastalara hastayım ama kreması baymayacak...

sevgiler canımcım

Adsız dedi ki...

selam pasta çok güzel olmuş.ellerine sağlık.yiyenlere afiyet olsun.o bir dilimi alıyorum.öptüm

Unknown dedi ki...

Canımmm enfes olmuş pasta ellerine ve yüreğine sağlık öpüyorum...

HÜLYA dedi ki...

hoşgeldin nilgüncüm teşekkürler güzel sözlerine...

afiyet şeker olsun tatlım... gel beraber yiyelim..

HÜLYA dedi ki...

merhaba deryacıım hoşgeldin tatlım... bende sana kahve içmeye gelecektim sen benden önce davrandım bari pastaları bende yiyip kahveleri sende içelim tatlım..

sevgiler canım öptüm

HÜLYA dedi ki...

CANIM ZİYARETİNE VE DAVETİNE TEŞEKKÜRLER KATILMAYA ÇALIŞICAM CANIM SEVGİLER

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Merhaba Hülya Hanım, sitenizi blogmanşette gördüm, ilgimi çekti, ziyaret ettim ve pastanıza çarpıldım!
Ne kadar güzel ve büyüleyici görünüyor,ellerinize sağlık! Çocuklarınız çok şanslı ve ayrıca çok ta tatlı, Allah bağışlasın!
Sevgiler!

yaban mersini dedi ki...

hımm çeşit çeşit meyveler harika olmuş.slmlar

HÜLYA dedi ki...

sevgili mutlulukmutfaktagizlidir arkadaşım ziyaretine ve o gzüel sözlerine çok teşekkürler canım. Bende biraz önce sizin bloga baktım böylesine özverili bir çevre dostuyla karşılaştığım için mutluluğum kat kat arttıarkadaşım duyarlılığınızdan dolayı ayrıca tebrikler. Malesef herkes böyle düşünemiyor.

Her zaman beklerim arkadaşım görüşmek üzere sevgiyle kal.

HÜLYA dedi ki...

sğheylacım sende hoşgeldin gülüm .. sevgiler sana kocaaamaan