9 Temmuz 2008

TAVA BÖREĞİ

Merhabalaar ; Gününüz dünden güzel olsun diyerek başlayalım güne..

Şimdi sizlere bizim buralarda her sene ramazan gelmeden açıp saçta pişirdiğimiz yufkalarla yaptğımız güzelim tava böreğinin tarifini vereceğim... O mübarek ayın hürmetine böyle tatlı hazırlıklar yapılır ve ramazanda iftar ve sahur sofralarında bu kurutulmuş yufkalardan çeşit çeşit börek yapar ve afiyetle yeriz. Ben geçen sene açtığımız yufkaları anca bitirebildim bu börek kalan son yufkalarımla yapılmış... Neyseki ramazan geliyor yeniden açarız artık.... 6-7 kişi toplaşır bir çırpıda bir sürü yufka açarız. Bu yufkalardan birde tatlı yaparız ki üüüüf yememeye imkan yoook.. Onunda tarifini ramazan ayı içerisinde eklerim artık... Neyse lafı çok uzatmadan tarifimize geçelim...


Bu tarifim yine P.D.Ç.S # 26'ya ev sahipliği yapan sevgili huriyeciğime sevgilerimle beraber gitsin .
KURU YUFKADAN TAVA BÖREĞİ

Malzemeler :
5-6 kuru yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 lt ılık su
peynir , maydanoz

Ilık suyumuzu genişçe bir kabın içine dökerek yufkamızın birini alarak 2-3 parçaya bölüp suyumuzun içinde azcık tutup biraz yumuşamasını sağlayalım...Sonra yağ damlattığımız tavaya yufka parçalarımızı güzelce yerleştirip üzerine 2 yufkayıda aynı şekilde sudan geçirip tavamıza yerleştirelim. Bu sırada ilk koyduğumuz yufka yağda güzelce kızardığı için yufkalarımızı tavada ters çevirip şimdide 2. yufkamızın güzelce kızarmasını sağlayalım. 3. yufkamızıda sudan geçrip yerleştirelim ve yine tavada ters çevirelim. Ters çevirdiğimiz kızarmış yufkamızın üzerine iç harcımızı koyarak geriye kalan yufkalarımızıda aynı şekilde sudan geçirip sürekli tavada çevirip her tarafının kızrmasını sağlayıp güzelce kızartalım.



Bu böreği sırrı her katının kızartılmasında gizli. Böyle anlatırken zahmetliymiş gibi görünsede aslında 5 -10 dakikada hazırlanan süper bir tariftir. Benim evde her daim kuru yufka bulunduğu için çat kapı gelen misafirlerim için kurtarıcımdır. Eğer sizde kuru yufka kullanıyorsanız kesinlikle bu böreği denemelisiniz özellikle pazar kahvaltılarında süper gidiyor.. Şimdiden afiyet şeker olsun sizlere....

13 yorum:

Adsız dedi ki...

ayy arkadaşım ne güzel görünüyo canım çekti daha kahvaltıda yapmadım bir dilimde bana verirmisin bak vermessen burdan hepsini alırım haberin olsun zaten kötü kötü bakıyorum gözüm kaldı bilesin sevgiler

Öznur dedi ki...

Benim babannemlerde yaparlar bu yufkadan (onlar Çorumlu)EVET ÇOK LEZZETLİ BİR BÖREK OLUYOR BENCEDE. AMA TATLISINI HİÇ DUYMADIM.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

SEVGİLERLE..

HÜLYA dedi ki...

GELİNCİĞİM NE DEMEK TATLIM HEPSİNİ AL SEN... AFİYET ŞEKER OLSUN CANIM CIM... ARAMZIDA BİR BÖREĞİN LAFIMI OLUR HİÇ

HÜLYA dedi ki...

hoşgeldin öznurcum. demek böreğin tadını bilenlerdensin. O zaman ben en kısa zamanda tatlısınında tarifini vereyimde babaannecinde yapsın ... çok gzüel oluyor ve oldukça hafif.. sevgiler canım ..

Adsız dedi ki...

Merhaba canım,Benim de pratik bulduğum ve sıkca yaptığım bir börektir.Bende sütle ıslatarak yaparım.Ellerine,Kollarına sağlık.www.pastaveyemek.blogcu.com

HÜLYA dedi ki...

ziyaretine çok teşekkürler canım.. evet bende bazen sütle ıslatırım ama suyla daha gzüel yumuşadığı için genelde suyu tercih ediyorum. ama sütlede ayrı bir lezzetli oluyor.. her zaman beklerim canım görüşmek üzere

Unknown dedi ki...

Canım enfes olmuş misss gibi koktu canım çekti vallahi ellerin dert görmesin öptüm

Unknown dedi ki...

Canım iyi akşamlar baya özlettin kendini pizza enfes olmuş ellerine sağlık öpüyorum sevgiyle kal

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Canimsin sagolasin gulum yaa))çok mutlu oluyorum anlatamam allah razi olsun senden,bei hiç yanliz birakmadin canimsin. Ellerine saglik börek sahane olmus,nefiiis. Katildigin için çok tesekkurler,hep yanimdasin hep. Seni opuyorum bir tanesi...

AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

HÜLYA dedi ki...

teşekkürler deryacığım bende sizleri özledim. gzüel sözlerin için çok sağol tatlım.. görüşmek züere sevgiyle kal

HÜLYA dedi ki...

ooy canım hurişim o gzüel sözlerine çok teşekkürler.. ben seni hiç yanlız bırakırmıyım bırakmaaaaammm.. sana bugünde bir tarifim olacak canım... gzüel ev sahibemize güzel pastalarla layık olmaya çalışıyoruz ... sevgiyle kal canım çook öptüm

Adsız dedi ki...

Bu böregi bende cok seviyorum.Su böreginden bile daha lezzetli:)Ellerine saglik.Prenseslerede sevgiler.

HÜLYA dedi ki...

TEŞEKKÜRLER ÖZLEMCİM... PRENSESLER VE BENDEN KOCAMAN SEVGİLER GELİYOR SANA... ÖPTÜK SNEİ