- Susuyoruuum...
BEZELYELİ PİLAV
2 su bardağı prinç
2 yemek kaşığı tereyağ
Sıvıyağ
1 büyük havuç
1 su bardağı bezelye
Sıcak su
1 damla limon suyu
- Princimiz 2-3 saat öncesinden sıcak ve tuzlu suya yatırılır. ( böylece pilavımız daha lezzetli ve tane tane olur.)
- Sıvıyağ ve tereyağ pilav tenceresinde eritilir. Süzülüp yıkanmış princimiz eklenerek yaklaşık 5-10 dakika güzelce kavrulur. ( Prinç ne kadar iyi kavrulursa pilav o kadar tana tane olur.)
- Kavrulan pilavımıza bezelyemiz ve küp küp doğradığımız havucumuz eklenerek karıştırılır. Pirinçlerimizin üzerini kapatacak kadar sıcak su , 1 damla limon suyu ( pilavımız beyaz olsun diye) ve tuz ilave edilerek tenceremizin kapağı kapatılarak kısık pişirilir.
- Piştikten sonra kapağın altına kağıt havlu veya el bezi konularak kapak tekrar kapatılıp demlenmesi sağlanır. Pişen pilavımız istenen şekilde servis tabağına alınarak afiyetle yenir.