- Merhaba canlar ;
- İşler oldukça yoğun olduğu için pek buralarda görünemiyorum. Bir taraftan işler diğer taraftan bazı can sıkıntılarımdan dolayı hiç keyfim yok bu günlerde. Üstüne üstük fotoğraf makinem tamamen iptal oldu buda tuzu biberi oldu. İçinde 30'a yakın tarif resmi vardı ve en önemlisi de kızların buz pateni , sinema ve park keyiflerine ait birbirinden güzel resimler. Şu an hepsi tarih olmuş görünüyor. Yinede makineyi tekrar servise göndermem lazım bataryasındaki sorun hala devam ediyor. Anlayacağınız bir müddet daha makinesizim, en kısa zamanda bir makine şart oldu.
- Benim sıkıntılarımla sizi de sıkmak istemem o yüzden sözü burada bitirip güzel bir tarifle başbaşa bırakıyorum sizleri. Herkese kocamaan sevgiler..
Sosu İçin :
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 şişe soda
İç Harcı İçin
3 orta boy patates
3 orta boy patates
250 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Kırmızı biber
karabiber
1 çay kaşığı kimyon
tuz , sıvıyağ
Üzerine
1 yumurta sarısı
- İlk olarak patateslerimizi bir tencerede tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra rendeleyelim veya kaşıkla ezelim. Ardından tavamıza sıvıyağ koyup yemeklik doğradığımız soğanımızla beraber kıymamızı ekleyerek kavuralım. Kıymamız suyunu salıp tekrar çektikten sonra ocağın altnı kapatıp sonra içine baharatlarımızı 1 yemek kaşığı kuş üzümümüzü ve rendelediğimiz patateslerimizi ekleyip iç harcımızı hazırlayalım .
- 3'katlı bir rulo börek için iç harcımızın yarısını kullanacağız . Bu yarı harcı da iki kata pay edeceğiz. Bunu dikkate alarak harcı ona göre dağıtmamız gerekiyor.
- 1 adet yufkamızı tezgahımıza sererek üzerine zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve soda ile hazırladığımız sostan sürelim. İkinci yufkamızı üzerine serip onunda her yerine sos sürüp , üzerine hazırladığımız iç harcımızın 1/4 ünü her yerine gelecek şekilde serpiyoruz.Ardından üçüncü yufkamızı üzerine serip önce sos ardından da kalan harcımızdan sürüp 3 kat olan yufkalarımızı sıkıca rulo şeklinde saralım.
- Diğer 3 yufkamıza da aynı işlemleri yapıp hazırladığımız rulolarımızı bir poşete veya ağzı kapalı bir kaba koyup 1 gece dolapta bekletelim.
- Ertesi gün böreğimizi 1 parmak kalınlığında kesip tepsimize dizelim üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında yaklaşık yarım saat üzerleri kızarana kadar pişirelim . Sıcakken servis yapıp afiyetle yiyelim.
- NOT: Verdiğim ölçü ile 2 tepsi börek çıkıyor . Ben her seferinde bu ölçüler ile yapar bir tepsiliğini dondurucuya kaldırır diğerini pişirir servis yaparım. Börek acil misafirler için kurtarıcım olarak her zaman dolapta yerini alır. Bilgilerinize.
16 yorum:
ellerinize sağlık.sevgiler.
ellerine sağlık güzel görünüyor sevgiler
tüm sıkıntılarınızn feraha dönmesi dileklerimle ,börek harika olmuş.sevgilerr
Ellerine sağlık nefis görünüyor.Sevgiler.
ellerine sağlık.sevdiğim tatlardan biri.sevgiler.
hem patates hem kiyma super olmustur eline saglik
hülya hanım ellerinize sağlık.. börek şahane görünüyor..
Deneyeceğim çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık...
canım dertler gitsinde gelmesin inşallah.
tarifde çok pratik acil misafirler için ellerine sağlık
sevgiler
Hayirlisi olsun canim,insallah bir an önce makine düzelir o güzel resimlere yazik olur...
Ellerine saglik,cok güzel olmus...
Sevgiler...
Hülyacım ilk evlendiğim zaman kolaylığından dolayı sıkça yaptığım böreklerden biriydi bu.hâlâ da çok severim.ne güzel kızarmışlar ellerine sağlık canımsın...
http://cahidejibek.wordpress.com/
benim de çok yaptığım ve pratik bulduğum bir tarif. pek de güzel görünüyorlar. çıtır çıtır..ellerinize sağlık..sevgiler...
canım eline sağlık.makinene en yakın zamanda kavuşman dileğiyle
mis gibi olmus hülyam ellerine saglik sevgiler hayirli cumalar
tüm sıkıntılarınızın sona ermesi dileğiyle ellerinize sağlık börek nefis görünüyor selamlar..
üzülme hülyacığım,
üzüntüler nereye kadar ki şu hayatta.
resimler olmasada sen şahit olmuşsun , ailenle paylaşmışsın bu yeterli.
böreğin de ye beni diye ısrar ediyor :)
ne yapmalı bilmem ki ?
iyi haftalar canım..
sevgiyle ..
Yorum Gönder