6 Ağustos 2008

ZOR GEÇEN GÜNLER VE MISIR EKMEĞİ

Herkese merhaba; Zor ve kötü gecen bir 5 günün ardından yeniden burada olmak çok güzel. Kötü demekte istemiyorum allahın gücüne gitmesin ama gerçekten çok zor günler ve geceler yaşadım. Eşim ve küçük kızım aynı anda üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiler. Kızımın ateşini bir türlü düşüremedik pazar gününü acilde geçirdik. Tedavisine başlandı ama yinede 2 günde ateşini zor kontrol altına aldık. Çocuklarda en çok korktuğum şey ateş yükselmesi alalh korusun sonu felaket olabiliyor. Rabbim evlerden uzak eylesin.
Hani o düz duvara tırmanacak derecede yaramaz olan kızım başını omuzumdan kaldırmaya hali bile yoktu. Bana bakıp sadece anne diyebiliyordu. O anne dedikçe benim ağlayasım geliyordu zor durumda olmak aciz olmak ne kötü bişey yarabbim allah korusun tüm yavrularımızı. Rabbim bizi evlatlarımızla sınamasın.. Bir taraftan eşim bir taraftan kızım derken uykusuz perişan 3 gece geçirdim. Bugün işe geldim malesef masamın üstü biriken işlerle dolu akşama kadar anca onlarla uğraşırım. Bu arada bloğuda ihmal etmek istemediğim için çay molamda hemen size bilgi vermek istedim. Alllah sağlık sıhhat versin herkese ..
Bugün sizlere trabzonun daha doğrusu karadenizin meşhur mısır ekmeğinin tarifini vermek istiyorum. Özellikle yoğurda doğrayıp yemenin tadına doyulmaz. Bide hamsi ile yemenin ooof mis gibi miiis.. İşte size tarif..
MISIR EKMEĞİ
Malzemeler :
7 su bardağı mısır unu
1 su bardağı bugday unu
4 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
Unun ortası açılarak su hariç diğer malzemeler katılıp suyumuz yavaş yavaş ilave edilrek bir kaşık yardımı ile güzece karıştırılır. Hamur birbirini tutmaya başlayınca yaklaşık 10 dakika daha elde yoğurulur.
Ekmek hamurumuz 29 cm lik bir tepsiye konarak üzerine tahta kaşığı sapı yardımı ile dilimler çizilir. 250 derece fırında 15 dakika pişirilerek sonra fırının ayarı 200 dereceye düşürülerek ağır ağır üzeri altın renginde olana kadar iyice pişirilir. Fırından çıkınca afiyetle yenir...


37 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok geçmişler olsun, evde bir çocuğun hasta olması ne demek çok iyi bilirim, Allah bir daha göstermez inşallah, sevgiler...

Adsız dedi ki...

selam hülyacım..çok geçmişler olsun canım..umarım bu zor günleri en kısa zamanda atlatırsın...allah acil şifalar versim..sevgiler.
http://hunerlieller.net

HÜLYA dedi ki...

sağol nevalcim.. amiin rabbim tekrarından korusun..

gzüel dileğin için sağol canım rabbim gönlüne göre versin ..sevgiler

HÜLYA dedi ki...

hoşgeldin adaşım. çok sağol gzüel dileklerin için . allah kimseciklere göstermesin..

çook öptüm canım sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili Hülya, öncelikle çok çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.. Mısır ekmeğin nefis görünüyor, ellerine sağlık.. Fazla da zor değilmiş, sanırım becerebilirim.. Tarif için teşekkürler..

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun dileğimi bırakıyorum..inşallah daha iyilerdir...sağlıklı günler diliyorum..mısır ekmeğide nefis görünüyor.

Adsız dedi ki...

canım çok geçmiş olsun..İnşallah şimdi durumları iyidir.Çocukla gül gibidir.Aynı gül solar..Sanırım sende çok yufka yürekli bir annesin.bende öyleyim..Bir daha olmasın inş.sevgiyle

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

Hay Allah yazın yakalanılan enfeksiyonlar kıştan daha kötü oluyor sanki değil mi...gelmiş geçmiş olsun şimdi onların eski güçlerine gelmesi için senin nefis yemeklerine ihtiyaçları var :)
sağlıkla ve afiyetle kalın....

HUYSUZBALIK dedi ki...

Hülyacım çok geçmiş olsun umarım Allah bir daha ailene hastalık göstermez. Sevgiler...

oznurundunyasi dedi ki...

Çok çok üzüldüm yazınızı okurken ben de ağlamaklı oldum,çok geçmiş olsun allah bir daha göstermesin,
bu arada ekmek süper gözüküyor ama bir itirafta bulunayım yorum yazmak için hemne daldım ve tarifi okumadım
sevgiler

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
geçmiş olsun. Maalesef çocuklar hasta olmadan büyümüyorlar. Zor günler geçirmişsin ama onun bir gülmesi sana yetmiştir.
Allah bir daha göstermesin.
Sevgiyle kal.

ahsapboyaci dedi ki...

canım benim çok geçmiş olsun canım
arkadaşım mısır ekmeği süper görünüyor biz bunu yoğurtlayıp yemeyi çok seviyoruz size afiyet olsun arkadaşım

HÜLYA dedi ki...

aslıcım hoşgeldin mutfağıma ve yuvama.. güzel dileklerine teşekkürler.rabbim takrar göstermez inşallah. Mısır ekmeğine gelince dediğin gibi hiçte zor değil sen üstesinden gelirsin canım..

çook öptüm seni sevgiler

HÜLYA dedi ki...

sevgili hartika mutfak arkadaşım ziyaretine ve güzel dileklerine çok teşekkürler.. sevgiler canım

HÜLYA dedi ki...

zeynepcim hoşgeldin canım anne olup ta yufka yürekli olmayan varmı acaba. ( bazı canavarlar hariç tabi onlra insan bile demiyorum ) konu yavrum olunca gerçekten haddinden fazla yufka yürekli oluyorum o hallerine hiç dayanamıyorum..bir gülüşü dünyalara bedel dün daha iyiydi kızım inşallah daha da iyi olacak.

çok öpüyorum seni..tekrar teşekkürler

HÜLYA dedi ki...

hoşgeldin perilim. dediğin gibi gelmiş geçmiş olur inşallah.. şimdilik geçmek üzere inbşallah tamamen düzelir en kısa zamanda .

valla bu sene trabzonda temmuz ayında hep yağmur yağdı ve müthiş nem vardı ee doğanın dengesi şaşınca çocukların daha doğrusu insanların dengeside şaşıyor haliye ve sonuç ortada...

gzüel dileklerin için çok sağol gülüm. sevgiler

HÜLYA dedi ki...

esincim hoşgeldin tatlım çok teşekkürler iyi dileklerine.. sevgiyle kal canım

HÜLYA dedi ki...

öznurucum yorumun ve ziyaretin için çok sağol canım güzel dileklerine canı gönülden amin diyorum rtabbim kimseye hastalık vermesin çoook öpüyorum sevgiler

HÜLYA dedi ki...

hoşgeldin bülbülüm dediğin gibi çocuklar hasta olmadan büyümüyor valla. ama onlar hasta oldumu bizim ömürmüzden ömür gidiyo.. öyle böyle büyüyecekler sanırım anne yireği buna zor dayanıyor..Onu evin içinde dolaşıp oyun oynarken görmek ne büyük mutlulukmuş meğer...rabbim tüm çocukları korusun.

sevgiler canım çook öptüm seni

HÜLYA dedi ki...

ahşapboyacım afiyet şeker olsun sizlere eee mısır ekmeğininde tadı yoğurtla çıkar yani..
geçmiş olsun dileklerine çok teşekkürler..

sevgiler canım ...

Adsız dedi ki...

Güzel dileklerin için ve sabah aklına geldiğim için çok teşekkür ederim, beni gülümsettin, sağol...Güneşin pırıl pırıl parladığı, güzel bir gün olsun inşalllah...

akasyakokusu dedi ki...

Hülya'cım günaydın canım..Geçmişler olsun şimdi nasıl kızın ve eşin..Aman dikkat edin vücut enfeksiyonu bir kere aldımı bırakamıyor..Astım başlangıcına varıyor..
Benim en küçük oğlumda astım var..Gerçi bendede var ama çocuklar küçükken takibi gerekiyor..İnşaAllah sağlık sıhhat ve şifa bulurlar..aminn.
Ne yapsam misafirimde gelecek ekmeğin yarısını alayım ben..ellerine sağlık..

HÜLYA dedi ki...

günaydın nevalcim sabah sabah seni mutlu ettiysem ne mutlu bana...

gzüel dileklerin için sağol canım sana da mutlu huzurlu bir gün dilerim

HÜLYA dedi ki...

hoşgeldin akasyakokum... eşim düzeldi kızmda daha iyi teyzesi bir kaç güne kalmaz tamamen düzelir inşallah.
güzel dileklerin için teşekkürler canım

allah sanada oğluşuna da şifa versin canım astım çok zor hep dikkat etmek lazım..

canım istediğini alabilirsin misafirlerinle afiyetle yiyin.. çook öptüm sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

geçmişolsun canım acil şifalar dilerim
mısır ekmeğide harika görünüyor ellerine sağlık

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Çok geçmiş olsun diyorum.İnşallah böylece geçmiş olur hastalığınız.sevgiler.Mısır ekmeği de nefis bu arada.

HÜLYA dedi ki...

teşekkürler sarımutfakcığım.. rabbim herkesi korusun..

sevgiler

HÜLYA dedi ki...

hoşgeldin neslihancım.. dediğini gibi inşallah geçmiş olur ve bi daha gelmez hastalık..

sevgiler canım teşekkürler güzel dileklerine

Damak Tadı dedi ki...

Çok geçmiş olsun Hülya..Umarım bir daha yaşanmaz bu yaşananlar..))

Mısır ekmeğin ise çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun ya...inşallah başkada dert sıkıntı yaşamazsınız...Bolca ıhlamur çayı içirin içine de ayva yada elme kabukları atın...

lemanice dedi ki...

merhaba geçmiş olsun canım tesadüfen rastladım sana trabzon'daymışsında üstelik ama trabzonlumusun bilmiyorum.banada bekliyorum canım.

Adsız dedi ki...

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun acil şifalar dilerim canım.çok zor bilirim benimde kızın (3 yaşında)elini yürüyüş bandına sıkıştırdı yaklaşık 20 gün oldu ama daha yeni iyileşmeye başladı.çocuklara birşey olmasında:(

peynir hösmelimi dedi ki...

Hülyacim cok büyük gecmis olsun.nasilda üzüldüm yazini okurken anlatamam.Ben büyük bir sevincle Hülya beni unutmamis,cokta güzel yorumlar birakmis,hemen cevap yazayim diye bir baktimki ne göreyim.Kizin ve esine allahtan sifalar diliyorum canim.umarim bir an önce ayaklanip,yine duvarlara tirmanmaya baslar:))
Canim benim icin düsüncelerin icin tesekürler.Resimlerdende görüldügü gibi,köyüme gidince ben neysem oyum.Köyüme gittigimde,ordakiler gibi giyinir,öylede davranirim.Neysem oyum yani:))
Canim yari karadenizli birisi olarak,misir ekmeginin ayranla nasil yendigini bilirim.Helede sicak sicak.Ama kendim hic yapmadim.Rahmetli annanem cok güzel yapardi.Nur icinde yatsin.Seninde ellerine saglik.Artik bir gün senin tarifini denerim.
görüsmek dilegiyle.Sevgiler.

HÜLYA dedi ki...

sevgili damak tadım hoşgeldin canım sefalar getirdin iyi dileklerine çok teşekkürler rabbim kimseye hastalık vermesin hele çocuklardan zuak eylesin.. Her zaman görüşmek üzere canım sevgiyle kal. çook öptüm


havvacım hoşgeldin tatlım bu araalr evde başka çay içilmez oldu tüm aile ıhlamur ve nane limon içer olduk . ziyaretine ve güzel mesajına teşekkürler canımcım sevgiyle kal...


lemancım güzel hemşerim hoşgeldin . biraz önce senin bloga uğradım ordada yazdım canım evet ben trabzonluyum ve trabzonda yaşıyorum inşallah nasip olurda bir gün tanışırz canım ziyaretine çok teşekkürler sevgiyle kal canım.


Nilgüncüm iyi dileklerin için çok sağol canım sanada çook çook geçmişler olsun minicik yavrum nasılda yanmıştır canı rabbim beterinden ve tekrarından korusun. görüşmek üzere canım kendine ve kızına iyi bak.. sevgiler

meralciiim canıım ne gzüel bir yüreğin var çok sağol tatlım .. rabbim kimseciklere hastalık ve sıkıntı vermesin kızım ve eşim daha iyiler çok şükür dahada iyi olacaklar buna eminim.. rabbimin izniyle.. Canım mısır ekmeğim ve ben pek şımardık bu iltifatlar karşısında teşekkürü bir borç biliriz efendim. çok sağolunuz ...


herkese sevgiler hürmetler çook çook sağolun eksik olmayın hepinize kucak dolusu sevgiler dostlar allah eskikliğinizi vermesiin

Adsız dedi ki...

canım yaaa çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin kızınada eşinede şimdi nasıl durumları inşallah iyileşmişlerdir bütün dualarına en içten amin diyorum canım rabbim bir daha yaşatmasın ben 1 haftalığına memlekete gittim abimin çocuklarının sünneti için dönüştede eltim ve çocuklarıyla birlikte geldik 1 haftadırda onlar vardı bu gün sivasa yolculadık 15 gündür çok yoğundum bu yüzden pc başına şimdi geçtim hemen dostlarımı ziyarete başladım bu yüzden afına sığınıyorum biraz geç bir geçmiş olsun dileği oldu ama kabul edersen sevinirim sevgilerimi bıraktım almayı unutma emi

HÜLYA dedi ki...

gelinciğim hoşgeldin.. Geçmiş olsun dileklerin için çok sağol canım . kızım ve eşim şimdi çok iyi şükürler olsun inşallah bir daha tekrarlamaz rabbim kimseye hastalık vermesin..

Canım ne affı aşkolsun geç olsun güç olmasın derlerya .. sen iiyi ol gerisi önemli değil canım..

sevgiler öpüyorum

Adsız dedi ki...

ailenin iyi olmasına çok sevindim rabbim herkeslerin hastalarına acil hayırlı şifalar versin bende çok öptüm